Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice já se hvězdy neptám zda jste pro nebo proti, já se ptám těch, zda s taxíkem na kroužek má někdo zkušenosti
porozumění textu se tomu říká…
@vokishka vyzvedával by ho doma… když bude mít zpoždění, tak čeká doma…
Jako i já si raději večer vezmu taxi než jet nočním městem v MHD…
Tady má většina v zádech babičky, zkrácené úvazky… ![]()
Já prostě hledám alternativu pro naši rodinu, která je o mě, manželovi a synovi bez podpory nikoho třetího…
Při mém platů je fakt 600 mesicne zanedbatelná částka.
Já se opravdu ptám na to, zda takto někdo děti na kroužek nechával vozit… ![]()
Na koho na dovezení co 14 dní na kroužek nenajdu…
@markytka3 píše:
bud v pohode, tohle jsou stare zenske, ktere se jen vali u emimina
a klovaji a klovaji, kamoska ti takhle dela taky, a na pohodu… o jejich financni gramotnosti nemluve, asi si mysli, ze kdyz sve dite vezou na krouzek autem ony, maji to zdarma 😄 😄 😄 😄
Ty sis zas dlouho nevrzla, tak jsi sem přišla vypustit tenzi, viď? Já chápu, že to máš těžký….. ![]()
Jako obvykle tu budeš dva dny prudit, klovat do všech okolo, přitom se pochlubíš, jak moc gramotná a úžasná jsi ty a pak zas zalezeš do brlohu… ![]()
Typická hokynářka na pavlači, no…. ![]()
@Anonymní píše:
@vokishka vyzvedával by ho doma… když bude mít zpoždění, tak čeká doma…
Jako i já si raději večer vezmu taxi než jet nočním městem v MHD…
Tady má většina v zádech babičky, zkrácené úvazky…
Já prostě hledám alternativu pro naši rodinu, která je o mě, manželovi a synovi bez podpory nikoho třetího…
Při mém platů je fakt 600 mesicne zanedbatelná částka.
Já se opravdu ptám na to, zda takto někdo děti na kroužek nechával vozit…
Na koho na dovezení co 14 dní na kroužek nenajdu…
A ptala ses ho, jestli by to tak chtel? Sednout do auta k cizimu? Zaplatit? Rict, kam jede (i kdyz se nas pri objednani ptaji, kam pojedeme, ridic se pta znovu)
@Janli můžeš se laskavě držet tématu. Pokud máš s dovozem taxi na kroužek zkušenost, díky za komentář. Jinak myslím, že nemá smysl se vyjadřovat…
Staršímu synovi bylo 7 a půl, když začal jezdit domů autobusem. Musí MHD, pak přes autobusové nádraží na meziměsto a domů. Světe div se, žije.
@vokishka tak jistě se dá dohodnout platba na fakturu a taxikář s prominutím není blb, když bude vědět, že jede pro dítě…jednalo by se o pravidelnou službu, proto se zde ptám na ty zkušenosti…jak to měl nastavený někdo, KDO TO VYUŽIVAL…
@Anonymní píše: Řeším, jak syna dopravovat na kroužek.
Nemáme nikoho na hlídání, ani babičky, kamarádky a známí všichni zamestnani.
Je to jediný kroužek tohoto typu, který jsme ve městě našli.
Zatím se střídáme s manželem ( dělá krátký dlouhý týden).
Já budu od ledna v jiné práci. Možnost jako nyní ho vyzvednout ve škole a dovézt 40 minut městskou dopravou, mít nebudu. Vyzvednutí z kroužku už pak problém není. Samotného ho posílat nechci, přestup vramci městské ve velkém městě a občas divné individua v MHD či na zastávkách..
Tak mě napadlo, že co využít taxi? Máte někdo zkušenosti z většího města? Jo synovi je čerstvě devět.
Díky
Přítel jezdí pro Uber, Bolt a občas takhle děti vozí…určitě bezpečnější než MHD, jestli na to máte peníze, tak proč ne
@vokishka píše:
A ptala ses ho, jestli by to tak chtel? Sednout do auta k cizimu? Zaplatit? Rict, kam jede (i kdyz se nas pri objednani ptaji, kam pojedeme, ridic se pta znovu)
Normálně mu objedná Uber, zaplatí online, kluk si sedne dozadu…oni vidí v appce kam jedou
@welovefashion píše:
Normálně mu objedná Uber, zaplatí online, kluk si sedne dozadu…oni vidí v appce kam jedou
I takbych se nejprve kluka zeptala, aby to pro nej nebyl vetsi stres nez cokoliv jineho
@welovefashion díky, konečně někdo k tématu…
Ve kterém městě jezdí? Tady mi to přijde bezpečnější než to MHD, zvlášť když se syn na to necítí…
@vokishka píše:
I takbych se nejprve kluka zeptala, aby to pro nej nebyl vetsi stres nez cokoliv jineho
A ta jasně že by s tím dítě nemělo mít problém ![]()
Pokud je cestou na kroužek hodně přestupů, můžete si na pár cest zaplatit člověka, který s ním cestu absolvuje, než se jí naučí sám. Pokud je cesta jednoduchá, neřešil bych ani to. Ale v devíti letech už by měl spoustu věcí zvládat sám.
@lleennttiillkkaa no jo, syn taky umí manželi poskytnout pomoc a zavolat rychlou po epi záchvatu a píchnout mu glukopur, když má hypo… Já se fakt ptám na něco jinýho!!!
@Zlopocasna.Babi dvakrát za měsíc i to nikdo nebude mít zájem, paní na hlídání jsme řešili v minulostí a byla to tragédie.
nic nedělo…to co se občas děje v MHD a co sedí na hlavním nádraží, díky, samotného bych ho ani pouštět nechtěla…samostatnost dítěte je jedna věc a jeho bezpečí také..
Vím, že jednoho dne se samostatným dojížděním mít problém nebude.
Ale přesně jak píše @markytka3 města jsou plná divných existencí a po posledním vystoupení v parku, kde se tam hádanky dvě smazky, kolem šla městská policie a jako by se