Taxi na kroužek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101618
28.10.22 14:04
@vokishka píše:
A bude schopny resit, kdyz bude mit taxik treba zpozdeni, nebude stat na tom spravnem místě, zaplatit atd? Bude sam sedat k naprosto cizimu cloveku, pochybuju, ze poslou stejneho ridice opakovane

Jo, presne tohle me napadlo taky, jestli nahodou neni vetsi riziko dite samotné s cizim chlapem v autě, nez v mhd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
28.10.22 14:06
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa no jo, syn taky umí manželi poskytnout pomoc a zavolat rychlou po epi záchvatu a píchnout mu glukopur, když má hypo… Já se fakt ptám na něco jinýho!!!

To je šikovný. Upřímně mi kolikrát taxikáři přijdou víc divnolidi, než lidi v MHD. Jezdí jako prasata, hulí v autě. To snad opravdu radši klukovi dodat trošku sebedůvěry a naučit ho jezdit MHD. Hodí se mu to do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
28.10.22 14:10

Když už je tedy MHD problém, tak je lepší mít „svého“ rodinného taxikáře, než spoléhat na firmu, že pokaždé pošle člověka bez jakékoliv poskvrny.

@Anonymní píše:
@welovefashion díky, konečně někdo k tématu…
Ve kterém městě jezdí? Tady mi to přijde bezpečnější než to MHD, zvlášť když se syn na to necítí…
  • Citovat
  • Upravit
Janli
28.10.22 14:13
@j.a.n.i1 píše:
Jo, presne tohle me napadlo taky, jestli nahodou neni vetsi riziko dite samotné s cizim chlapem v autě, nez v mhd :think:

No přesně. Dítě klidně posadí samotný do auta k cizímu člověku, to už je bezpečnější v MHD se spoustou svědků. Radši bych zaplatila nějakýmu známýmu důchodci, aby ho doprovázel, když už teda nezvládá, ale samotný dítě do taxíku ani omylem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.22 14:18

@Prostě Vodnář @Janli odpovědi na vaše otázky naleznete v textu, nemáme nikoho, kdo by nám vypomohl…
2× za měsíc to při nikoho nebude zajímavé…
Proto se ptám na ty zkušenosti, trvá s konkrétní firmou, kde to budemou třeba stabilně dva řidiči…
Se mi líbí, jak je MHD bezpečnější, než taxi… Kolik z vás a jak často a kudy MHD jezdí…??? Se kolikrát bojí vyjít ven z kabiny i řidič a ostatní dělají, že se jich to netýká :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
28.10.22 14:21
@lleennttiillkkaa píše:
To je šikovný. Upřímně mi kolikrát taxikáři přijdou víc divnolidi, než lidi v MHD. Jezdí jako prasata, hulí v autě. To snad opravdu radši klukovi dodat trošku sebedůvěry a naučit ho jezdit MHD. Hodí se mu to do budoucna.

Tohle mě právě taky napodlo. Jeden čas jsem pracovně taky jezdila víc taxíkem a i když šlo o proflaknutou nasmlouvanou pražskou taxisluzbu, tak občas ti taxikáři stali za to. Tady ve městě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.10.22 14:22
@Anonymní píše: Řeším, jak syna dopravovat na kroužek.
Nemáme nikoho na hlídání, ani babičky, kamarádky a známí všichni zamestnani.
Je to jediný kroužek tohoto typu, který jsme ve městě našli.
Zatím se střídáme s manželem ( dělá krátký dlouhý týden).
Já budu od ledna v jiné práci. Možnost jako nyní ho vyzvednout ve škole a dovézt 40 minut městskou dopravou, mít nebudu. Vyzvednutí z kroužku už pak problém není. Samotného ho posílat nechci, přestup vramci městské ve velkém městě a občas divné individua v MHD či na zastávkách..
Tak mě napadlo, že co využít taxi? Máte někdo zkušenosti z většího města? Jo synovi je čerstvě devět.
Díky

Samotné dítě Ti běžná taxislužba nikam nepoveze. Vzít do auta dítě bez jeho zákonného zástupce vyžaduje určité podmínky a informované souhlasy. Po cestě se může cokoliv stát, může potřebovat ošetření atd.
V práci máme taky služební mikrobus. Řidič pravidelně absolvuje příslušná školení, plus ty souhlasy. A ještě jede pedagogický doprovod, což je trochu jiná situace. Můj syn jezdí od mala na závody s trenérem, případně jel i oddílovým mikrobusem jiného oddílu, který ho nabral po cestě na benzince. Opět ale s příslušným doprovodem.

Jak tu někdo psal, v Praze to asi funguje za příplatek a splnění těch podmínek. Já to znám u nás v okrese z vesnic, někdo pověřený z obcí vozí děti na kroužky, rodiče taky podepisují informované souhlasy a jsou tam další podmínky, které musí obec zajistit. Vím o jedné trase, kde děti kromě řidiče doprovází pověřená úřednice, která má aspoň kurz AP.

Myslet si, že dítěti prostě a jednoduše zavoláš taxíka, je utopie. Spíš bych si obvolala taxislužby, jestli náhodou některá tuto službu nenabízí nebo se zeptat na obecním úřadě v městské části. Zaplatit si důchodkyni nebo studentku bude asi jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
28.10.22 14:25
@Anonymní píše:
@Prostě Vodnář @Janli odpovědi na vaše otázky naleznete v textu, nemáme nikoho, kdo by nám vypomohl…
2× za měsíc to při nikoho nebude zajímavé…
Proto se ptám na ty zkušenosti, trvá s konkrétní firmou, kde to budemou třeba stabilně dva řidiči…
Se mi líbí, jak je MHD bezpečnější, než taxi… Kolik z vás a jak často a kudy MHD jezdí…??? Se kolikrát bojí vyjít ven z kabiny i řidič a ostatní dělají, že se jich to netýká :nevim:

Proboha kde žiješ? V Bronxu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
28.10.22 14:27

Mám dítě ještě starší a když spolu vystupujeme na hlaváku v Praze a vidí ty divný existence rozvalený na lavičkách v libovolnou denní dobu, tak se regulérně bojí a já se nedivím. A to jinak MHD na kroužky jezdí samo, ale některý trasy a hodně přestupů, já bych teda pro klid duše doprovod/ taxi volila. A je mi fuk, že sousedovic Pepíček uměl ve druhý třídě přejet celou republiku. Ale třeba by ten doprovod pro nějakou studentku zajímavý byl, zkusila bych se poptat v sousedství. Varianta MHD s doprovodem mi přijde lepší v tom, že se to dítě naučí, zažije si to, vyzkouší případně nějaký nestandardní situace, protože asi do maturity by vožen nebyl a nějak se to naučit musí. Ale na rozdíl od mnohých variantu taxi nepovažuji za zavrženíhodnou, jen bych se pokusila domluvit někoho stálého či aspoň velmi důvěryhodného. Varianta - pokaždý pro mě přijede někdo jinej a já ani netuším, kdo to bude - by mi na klidu v duši taky nepřidala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
28.10.22 14:29
@Anonymní píše:
Se mi líbí, jak je MHD bezpečnější, než taxi… Kolik z vás a jak často a kudy MHD jezdí…??? Se kolikrát bojí vyjít ven z kabiny i řidič a ostatní dělají, že se jich to netýká :nevim:

My jezdíme všichni tři každý den a dítko dokonce po tanečních dost po půlnoci nočním rozjezdem, stejně jako spolužáci a všichni žijí. U nás se tedy řidiči nebojí a místní bronxem linky normálně jedou, je tam i budova jednoho nižšího gymplu a dítka tam nechodí s ochrankou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.10.22 14:29

Ani naše sociální pracovnice z aktivizacnich služeb nemohou posadit do svého služebního auta dítě bez zákonného zástupce, pokud není plná moc.
Tuto pravomoc má jen výjezdní tým OSPOD, soudní vykonavatel a složky IZS. Víc mě teď nenapadá.
Jeden z trenérů v oddíle mého syna je shodou okolností taxikář :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.10.22 14:36
@1Pears1 píše:
Ani naše sociální pracovnice z aktivizacnich služeb nemohou posadit do svého služebního auta dítě bez zákonného zástupce, pokud není plná moc.
Tuto pravomoc má jen výjezdní tým OSPOD, soudní vykonavatel a složky IZS. Víc mě teď nenapadá.
Jeden z trenérů v oddíle mého syna je shodou okolností taxikář :)

Zas bych z vize i dítěte autem nedělala kovbojku. Tady jezdí taxíkem cikánská omladina
A vozíme děti na závody (střídáme se s ostatními rodiče + část děti jede v autě s vedoucími) a nikdy jsme nic nepodepisovali krom klasické návraty.

Nicméně zakladatelka nenapsala, odkud je, takže ji tady nikdo konkrétní doporučení na konkrétní taxi/odvozovou službu nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
28.10.22 14:40

Mne to neprijde jako spatny napad. Primarne bych se snazila, aby dite mohlo dojizdet samostatne, ale kdyz to nejde a jsou jine moznosti, proc ne. Prijde mi jistejsi nasmlouvat taxi nez nekde nahanet nrjakou studentku nebo duchodkyni. U nas je tezke nekoho takoveho najit, navic hrozi ruzne vypadky. Uprimne, ja tohle resim taky. Vyresila jsem to tak, ze syn ma jeden krouzek primo v druzine a druhy kousek od domu. Chtela bych, aby zacal syn chodit do centra Prahy na AJ a vubec nevim, jak ho tam dopravovat, mne ta cesta pro 7-8lete dite prijde drsna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
28.10.22 14:41

A proc vlastne pisu - budu vdecna, kdyz mi pak napises SZ s nejakym doporucenim:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.10.22 14:42
@Svistice píše:
Zas bych z vize i dítěte autem nedělala kovbojku. Tady jezdí taxíkem cikánská omladina
A vozíme děti na závody (střídáme se s ostatními rodiče + část děti jede v autě s vedoucími) a nikdy jsme nic nepodepisovali krom klasické návraty.Nicméně zakladatelka nenapsala, odkud je, takže ji tady nikdo konkrétní doporučení na konkrétní taxi/odvozovou službu nedá.

Náhodně jsem vygoglila přepravní řády taxislužeb, píšou, že přeprava dětí a mladých do 18 let jen se souhlasem zákonného zástupce.
Není nic jednoduššího, než si tam zavolat a přeptat se, dřív než tady. Souhlas stačí jeden, který bude platný určitý časový úsek.

Věřím tomu, že omladinu taxíky vozí, jde o kšeft, ale slušný provozovatel by měl chtít prokázat věk jako třeba při prodeji alkoholu.
Omladina není osmileté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati