Kroužky pro 4 leté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2800
4.8.23 14:51

Kroužky pro 4 leté dítě?

Ahoj holky,

zajímalo by mě, kam a jestli vůbec, dáváte svoje děti ve věku cca 4 let na kroužky?
Dcera vznesla přání, že by chtěla chodit na tanečky a zpívání… jsme okraj Prahy. A já přemýšlím, jestli v tomhle věku „stačí“ nějaký normální kroužek v rámci třeba DDM za pár stovek na pololetí, nebo je lepší i v tomhle věku investovat do něčeho „lepšího“ jak finančně, tak časově (musely bychom dojíždět více do Prahy, např. do nějakého dětského hudebního sboru… Říkám si, že možná v tomhle věku stačí něco ne tak profi, aby se vůbec ukázalo, jestli ji to bude bavit/půjde? A případně v těch pěti letech vybrat něco „lepšího“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
4.8.23 15:03

Stačí obyc kroužek
Když ji to chytne, můžete pak koukat po něčem „lepším“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.8.23 15:12

Určitě stačí něco obyč, kdyby ji to pak hodně šlo tak můžeš na něco lepšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.8.23 15:16

Syn ve čtyřech letech začal chodit do mini přípravky na fotbal. Tam berou od těch 3-4 let. Učí se s trenérem čutat, rozcvičku a nějaká pravidla. Bylo tam hodně malých dětí. I holky.
Od předškoláků jsem je vodila do Brontosaura. To zas běhají venku v přírodě, hrají hry, učí se starat o přírodu atd. U nás třeba v tomhle věku chodí děti do mini přípravky hasičů. Potkávám je na závodech. Tak těch možností je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
4.8.23 15:22
@PepiKo píše:
Ahoj holky,zajímalo by mě, kam a jestli vůbec, dáváte svoje děti ve věku cca 4 let na kroužky?
Dcera vznesla přání, že by chtěla chodit na tanečky a zpívání… jsme okraj Prahy. A já přemýšlím, jestli v tomhle věku „stačí“ nějaký normální kroužek v rámci třeba DDM za pár stovek na pololetí, nebo je lepší i v tomhle věku investovat do něčeho „lepšího“ jak finančně, tak časově (musely bychom dojíždět více do Prahy, např. do nějakého dětského hudebního sboru… Říkám si, že možná v tomhle věku stačí něco ne tak profi, aby se vůbec ukázalo, jestli ji to bude bavit/půjde? A případně v těch pěti letech vybrat něco „lepšího“?

Není něco ve školce? U nás zrovna tancování bývá, trenéři taneční školy obchází školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
4.8.23 15:23

U nás pro takto male frcelo cvičení v Sokole, fotbale, vedle ve vesnici hasičská přípravka, v centru atletická pripravka nebo plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2960
4.8.23 15:26

Staci obyc, nevis, zda ji to bude bavit. Dceru jsem prihlasila ve 4 letech na gymnastiku, ale pod DDM. To mi bylo malo, tak jsem ji o rok pozdeji prehlasila do gymnastickeho clubu s dojizdenim 30km a vetsi casovou narocnosti. Rok jsme to tahly (byla v pripravce) a nakonec to vzdavame. Kdyz chces profi krouzek (souzeze), tak musis pocitat s vyssimi poplatky za krouzek, casovou i dojezdovou narocnosti, kdy treninky byvaji i 3× tydne po 2 hod. Pak souteze, ktere mas nejmin na pul dne. :D
Musis pocitat s kazdodennim cvicenim doma.

Takze zalezi na tobe, zda chces obetovat hlavne ten cas, aby delala neco profi nebo jen for fun. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
4.8.23 15:30

Naše děti chodily ve čtyřech letech na plavání plus do Sokola - tam to byl takový tělocvik - základní práce s míčem, základy gymnastiky, kotoul, plus vždycky nacvičovali vystoupení. Jinak určitě jsou kroužky pro takto malé děti - dcera mojí sestry chodí na gymnastiku s tancováním a je to na vesnici, žádné město.
Ve školce máme taky sportovní kroužek + sboreček (jako kroužky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.8.23 15:37

Jo a folklorní kroužek vlastně. Kde tancují a zpívají i v krojích. Jezdí různě po republice, kde si je volají na vystoupení. Moje děcka to moc dlouho nebavilo. Ale třeba dcery spolužačka chodí stále od té školky a bude mít 15 let. A mažoretky. Ty skoro každý rok vyhrávají mistrovství v zahraničí. Taky tam mají prťata ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
4.8.23 16:11

Určite v tomhle věku dcerce stačí obyčejný kroužek co nejblíže bydlišti. Znám z vlastní zkušenosti. Když se pak ukáže, že ji to baví a je nadaná, vždycky se dá přestoupit jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
4.8.23 16:25

Stačí obyč. Pokud by časem projevila výrazný talent, tak se může profilovat kdykoliv. To až dnes je tlak na rodiče, aby dítě pomalu od dvou let mělo plavání, angličtinu a ideálně ještě hudebku, všechno samozřejmě za velké prachy a s důrazem na výkon. Kroužek by pořád měl primárně vyplňovat volný čas a bavit, ne být prostředkem ambicí. Pokud o to samozřejmě nezačne stát to dítě samo. Syn v tomto věku chodí do Sokola, to je všestranné pohybové cvičení hrou, v podstatě zadarmo, a plavání, aby si byl ve vodě jistější a protože se sama necítím ho učit a předávat mu tak nějaké špatné stereotypy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
4.8.23 16:30

Dcera chodila od necelých 3 let na sportík. A od 4 let chodila na sportík a tanečky.

Sportík vyl OK velmi levný super trenér.

Tanečky třikrát ta drahé a dceru to moc nebavilo. Za mě vyhozené peníze.

Bude zkoušet ještě gymnastiku ale moc to nevidím.

• Citovat
  • Upravit
10854
4.8.23 17:42

@PepiKo obě dcery reprezentují v moderní gymnastice.
Starší začala ve třech letech, aktuálně je ji 12 let.
Mladší začala v cca 5 letech, protože nevykazovala moc zájmu, ale nakonec skončila taky v reprezentaci, protože jí to hodně chytlo a jde jí to. Aktuálně je jí 6 let.
S moderní gymnastiku se všeobecně začíná brzy, protože docela záhy přichází vrchol a konec.
Ale je to perfektní průprava pro další sporty.
Asi netřeba zdůraznit jak velká řehole to je nejen pro ně, ale hlavně pro nás rodiče.
Vše ufinancovat a vlastně tak nějak se veškerý volný čas točí pouze kolem gymnastiky.
Nicméně dcery to tak moc baví a naplňuje že se to snažíme vydržet :lol:
Hlavně tam mají skvělé sociální vazby.
Nicméně náš klub vede i nezávodící děvčata, ale ty tak kolem jejich 8 let končí s tím, že je to třeba nebaví, ale cvicily řádně a pod dohledem profi trenérek, takže mají opět super průpravu, kterou by v kroužku při škole nebo zájmovém kroužku jednou týdně neměly.
A v tom je ten zásadní rozdíl, protože už velmi mladé gymnastky mají trénink 3× týdne a straší dcera je v tělocvičně skoro každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
4.8.23 17:49

Ve čtyřech vůbec. Ale mám kluky. Jeden chodí od 5 na mladé dopraváky, druhý v 5,5 zkusil fotbal, ale bylo brzo na nějaké pravidelné aktivity s nutností poslouchat, dávat pozor.. Tak pak od 6,5 dělal tři roky atletiku, potom házenou. Nejmladšímu je 4,5 a na letošní školní rok nic zatím neplánuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3397
4.8.23 17:50

Záleží jaké tanečky. U nás se kroužek Tanečky věnuje všeobecné pohybové průpravě + nějaké kratší sestavy na hudbu.
Pro tento věk ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect