Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím je tu někdo, kdo řešil podobnou situaci nebo ví jak poradit? Na příští týden bych potřebovala očr na syna, nemám pro něho hlídání s školka je ještě zavřená. Dovolenou tento týden končím, a na ten příští týden bych to chtěla vyřešit s očr. Jde mi k to jestli na to někde dr přistoupí nebo mám říct třeba že běhá na záchod a je mu špatně?
To musis vedet ty, jakou mas doktorku
Nase treba je ochotna vystavit OCR po telefonu, kdyz ji zavolam, ze ma dite rymu a kasle, nikdy jsem to nezkousela zneuzivat, ale teoreticky by to asi jednou proslo…a natvrdo ji rict, ze dite je zdrave, tak me 100% posle nekam a OCR po telefonu mi uz nikdy nevystavi.
@Paaajuska píše:
Ahoj, prosím je tu někdo, kdo řešil podobnou situaci nebo ví jak poradit? Na příští týden bych potřebovala očr na syna, nemám pro něho hlídání s školka je ještě zavřená. Dovolenou tento týden končím, a na ten příští týden bych to chtěla vyřešit s očr. Jde mi k to jestli na to někde dr přistoupí nebo mám říct třeba že běhá na záchod a je mu špatně?
Ještě se někdo diví, že je republika v takových sra. kách? Když lidé jen hledají cesty, tak o. ebávat systém? Není školka? No tak si vezmete dovolenou nebo zaplatíte hlídání. Má snad lékař úmyslně falšovat údaje ve zdravotní dokumentaci? Případně si vymyslíte nemoc? To už se lidé skutečně zbláznili?
A co má doktor společnýho s tím, že nemáš hlídaní?
Jasně, je to situace na houby, ale to je problém rodičů a ne nedostatkového lékaře, co se má věnovat nemocným.
@Paaajuska píše:
Otázkou je, zda stačí jen zavolat třeba. Když dr dítě uvidí zdravé, těžko ti to napíše jen tak ![]()
@uběhaná máma píše:
A co má doktor společnýho s tím, že nemáš hlídaní?
Jasně, je to situace na houby, ale to je problém rodičů a ne nedostatkového lékaře, co se má věnovat nemocným.
OČR je na dítě nemocné, když jsou prázdniny, holt musím zajistit péči o dítě tak, aby se o něj měl dva měsíce kdo starat ![]()
Tady vidim, jak jsem byla asi blba ) z pohledu zakladatelky jiste
Pracuji celozivotne ve zdravotnictvi. Po rozvodu jsem zustala sama s malymi detmi a bez pomoci, pravovala jsem na ambulanci 1 sestra na 1 lekare. Syn mel zdravotni potize a byval casteji nemocny. Patkrat pri tezsi chorobe jsem ocr mela. Ale nasla jsem si na inzerat fajn duchodkyni, ktera se mi o dite starala, abych mohla byt v praci, doktor mohl pracivat a ja neprisla o fajn praci. Byly dny, kdy to, co jsem vydelala, jsem zase dala za hlidani, ale v dusledku jsem na te pozici pracovala spokojene cca 15 let.
Kdyz si ted predstavim, ze takova sestra, co si necha dite doma kvuli nemoci hlidat a je,,zadarmo,, v praci i kvuli tomu, aby si tam mohly takoveto pripady prijit pro ocr..
@Paaajuska to jako fakt myslíš vážně? A ani trochu se nestydíš? U školkových dětí jsme to kromě dovolených a babiček vykrývali soukromou školkou nebo od 5 let příměstskými tábory. Případně si vem v práci neplacené volno.
Jo a doufám, že když budeš mít na to „nemocné“ dítě OČR, že s ním také budeš řádně doma.
Překvapuje mě, že to řešíš 2 dny před
Jinak neplacené volno..
Dekuju všem za „milé“ rady… Očr si jen tak neberu, to bych asi byla už bez práce… Syn měl být u babičky, ale onemocněla, takže ho tam prostě nedám. Někoho cizího hledat určitě nebudu abych ho strčila jen tak k někomu, abych trnula hrůzou jestli ho ještě uvidím, a tábory jsou minimálně od 5. Za další neplacené volno mě v tu chvíli nenapadlo. Už vím že se tu víckrát na nic nezeptám…
@Paaajuska píše:
Dekuju všem za „milé“ rady… Očr si jen tak neberu, to bych asi byla už bez práce… Syn měl být u babičky, ale onemocněla, takže ho tam prostě nedám. Někoho cizího hledat určitě nebudu abych ho strčila jen tak k někomu, abych trnula hrůzou jestli ho ještě uvidím, a tábory jsou minimálně od 5. Za další neplacené volno mě v tu chvíli nenapadlo. Už vím že se tu víckrát na nic nezeptám…
A to má dítě jen jednu babičku a žádného otce ani jiného příbuzného?
@Paaajuska píše:
Kamarádka nepohlídá?
@Paaajuska - zbytečně se rozčiluješ… asi jsi měla dotaz položit jinak - uvést více informací. ![]()
Občas tu píše doktorka, ze ocení upřímnost, ale na to bych vůbec nespolehala. No jedině horečka, bliticko, to se nezkouma že jo…