Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj![]()
Minulý týden jsem byla se synem(5let) na logopedii a doktorka se do mě pustila, že nic neumí, nechce spolupracovat, má poruchu pozornosti, nevi co se po něm chce a že doporučuje odklad školní docházky.
Ve školce když jsme měli schůzky tak mi bylo řečeno odklad není nutný, a že od září je předškolákem.Já myslím, že syn žádný problém nemá.
Doma procvičujeme, mluví dobře jen mu nejde R, Ř. A nemyslím si že by ten odklad byl nutný.Doktorku jsem chtěla změnit, jelikož sní nejsem spokojená jen nemůžu žádnou sehnat(mají plno tady v okolí). A Praha je pro nás dost z ruky.
Nějak nevím jak to řešit
Dala bych spis na skolku, tam vidi dite kazdy den a maji zkusenosti.
Kdo se do vás pustil? Vaše dětská doktorka, nebo logopedka? Protože každá má jiné vzdělání, zkušenosti a pohled na věc.
@Anonymní píše:
Ahoj![]()
Minulý týden jsem byla se synem(5let) na logopedii a doktorka se do mě pustila, že nic neumí, nechce spolupracovat, má poruchu pozornosti, nevi co se po něm chce a že doporučuje odklad školní docházky.
Ve školce když jsme měli schůzky tak mi bylo řečeno odklad není nutný, a že od září je předškolákem.Já myslím, že syn žádný problém nemá.
Doma procvičujeme, mluví dobře jen mu nejde R, Ř. A nemyslím si že by ten odklad byl nutný.Doktorku jsem chtěla změnit, jelikož sní nejsem spokojená jen nemůžu žádnou sehnat(mají plno tady v okolí). A Praha je pro nás dost z ruky.
Nějak nevím jak to řešit
Ještě máš poměrně dost času. Odklad nejde dát bez vyšetření v PPP. Logopedce bych řekla, ať nepředbíhá a nepředjímá v této chvíli a že si přeješ věnovat se terapii.
Příspěvek upraven 30.07.23 v 22:21
@Agusaguss
Popravdě jsem ji nepochopila, a sama jsem ji říkala že má před sebou ještě rok než půjde do školy.
Jen mě Teda dost vykolejila jak na mě spustila.
@Anonymní píše:
@Agusaguss
Popravdě jsem ji nepochopila, a sama jsem ji říkala že má před sebou ještě rok než půjde do školy.Jen mě Teda dost vykolejila jak na mě spustila.
Naštěstí o tom nerozhoduje ona.
Předškolák bude v každém případě. Má ještě dost času a určitě není nutný odklad kvůli R a Ř. Řada dětí to neumí ani ve škole. A taky bych dala spíš na učitelky v MŠ.
Právě si taky myslím, že má ještě dost času. Akorát mě tím dost zaskočila.
A já jak to nemám ským probrat, tak jsem z toho dost nesvá. Na otce syna se obrátit nemohu protože se nezajímá, a moji mamku stim nechci zatěžovat když má starosti s babičkou.
Tak jsem ráda, že jste mě tady uklidnily.
Logopedka by se měla přejmenovat na jasnovidku
Dala bych na učitelky ve školce a případně pořešila později.
A na te logopedii jste byli poprve? Jak se tam syn projevoval a jak spolupravoval? Proc uz jste ve skolce resili, zda odklad ano ci ne? To se preci bezne neresi, kdyz teprve bude predskolakem. Co to bylo za schuzku ve skolce?
Zkus najít jinou logopedku, popř. i placenou. Někdy se to vyplati.
Pokud chceš mít od ní klid, tak ji řekni, že s dítětem zajdeš do PPP, zda doporučí odklad. A na to je ještě dost času. Taky se může stat, že k ní za půl roku už chodit nebudete. I pro svůj klid zajdi do PPP. Pokud v MŠ odklad nedoporučuji, tak můžeš být v klidu.
Ahoj
Ve školce když jsme měli schůzky tak mi bylo řečeno odklad není nutný, a že od září je předškolákem.
Já myslím, že syn žádný problém nemá.
Doma procvičujeme, mluví dobře jen mu nejde R, Ř. A nemyslím si že by ten odklad byl nutný.
Doktorku jsem chtěla změnit, jelikož sní nejsem spokojená jen nemůžu žádnou sehnat(mají plno tady v okolí). A Praha je pro nás dost z ruky.
Nějak nevím jak to řešit