Odklad školy

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.7.23 22:15

Odklad školy

Ahoj :)

Minulý týden jsem byla se synem(5let) na logopedii a doktorka se do mě pustila, že nic neumí, nechce spolupracovat, má poruchu pozornosti, nevi co se po něm chce a že doporučuje odklad školní docházky.
Ve školce když jsme měli schůzky tak mi bylo řečeno odklad není nutný, a že od září je předškolákem.

Já myslím, že syn žádný problém nemá.
Doma procvičujeme, mluví dobře jen mu nejde R, Ř. A nemyslím si že by ten odklad byl nutný.

Doktorku jsem chtěla změnit, jelikož sní nejsem spokojená jen nemůžu žádnou sehnat(mají plno tady v okolí). A Praha je pro nás dost z ruky.

Nějak nevím jak to řešit :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64916
30.7.23 22:16
@Anonymní píše:

Minulý týden jsem byla se synem(5let) na logopedii a doktorka se do mě pustila, že nic neumí, nechce spolupracovat, má poruchu pozornosti, nevi co se po něm chce a že doporučuje odklad školní docházky.
Ve školce když jsme měli schůzky tak mi bylo řečeno odklad není nutný, a že od září je předškolákem.

Doma procvičujeme, mluví dobře jen mu nejde R, Ř. A nemyslím si že by ten odklad byl nutný.

Doktorku jsem chtěla změnit, jelikož sní nejsem spokojená jen nemůžu žádnou sehnat(mají plno tady v okolí). A Praha je pro nás dost z ruky.

Dala bych spis na skolku, tam vidi dite kazdy den a maji zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.7.23 22:16

Jako už ví, že bude nutný odklad další rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.7.23 22:17

Děkuji za skvělou logopedii :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2026
30.7.23 22:18

Kdo se do vás pustil? Vaše dětská doktorka, nebo logopedka? Protože každá má jiné vzdělání, zkušenosti a pohled na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 22:19

@K92 logopedka.

• Citovat
  • Upravit
44173
30.7.23 22:21
@Anonymní píše:

Ještě máš poměrně dost času. Odklad nejde dát bez vyšetření v PPP. Logopedce bych řekla, ať nepředbíhá a nepředjímá v této chvíli a že si přeješ věnovat se terapii.

Příspěvek upraven 30.07.23 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 22:21

@Agusaguss
Popravdě jsem ji nepochopila, a sama jsem ji říkala že má před sebou ještě rok než půjde do školy.

Jen mě Teda dost vykolejila jak na mě spustila.

• Citovat
  • Upravit
44173
30.7.23 22:22
@Anonymní píše:
@Agusaguss
Popravdě jsem ji nepochopila, a sama jsem ji říkala že má před sebou ještě rok než půjde do školy.Jen mě Teda dost vykolejila jak na mě spustila.

Naštěstí o tom nerozhoduje ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
30.7.23 22:27

Předškolák bude v každém případě. Má ještě dost času a určitě není nutný odklad kvůli R a Ř. Řada dětí to neumí ani ve škole. A taky bych dala spíš na učitelky v MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
30.7.23 22:27

Vždyť má ještě rok čas. Nedělala bych předčasné závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 22:38

@Dadda8

Právě si taky myslím, že má ještě dost času. Akorát mě tím dost zaskočila.

A já jak to nemám ským probrat, tak jsem z toho dost nesvá. Na otce syna se obrátit nemohu protože se nezajímá, a moji mamku stim nechci zatěžovat když má starosti s babičkou.
Tak jsem ráda, že jste mě tady uklidnily.

• Citovat
  • Upravit
4843
30.7.23 22:41

Logopedka by se měla přejmenovat na jasnovidku :) Dala bych na učitelky ve školce a případně pořešila později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22321
30.7.23 22:49

A na te logopedii jste byli poprve? Jak se tam syn projevoval a jak spolupravoval? Proc uz jste ve skolce resili, zda odklad ano ci ne? To se preci bezne neresi, kdyz teprve bude predskolakem. Co to bylo za schuzku ve skolce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
30.7.23 22:51

Zkus najít jinou logopedku, popř. i placenou. Někdy se to vyplati. :pankac: Pokud chceš mít od ní klid, tak ji řekni, že s dítětem zajdeš do PPP, zda doporučí odklad. A na to je ještě dost času. Taky se může stat, že k ní za půl roku už chodit nebudete. I pro svůj klid zajdi do PPP. Pokud v MŠ odklad nedoporučuji, tak můžeš být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí