Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sára 1
Jinou logopedku hledám.
Placenou si bohužel jako samoživitelka nemohu dovolit. Jsem ráda že vycházíme jen tak tak.
@Anonymní píše:
@OrisekaChodíme už rok a půl.
Ve školce to byly jen informativní schuzky na konci roku, jak to vidí oni.
Syn sní právě poslední 4 návštěvy nechtěl spolupracovat, a to se stalo po tom co mě vyrazila z ordinace že se na mě otáčí a že ho rozptyluju.
Nijak se odklad neřešil, jen mi řekly že u syna nebude potřeba.
Prijde mi celkem predcasne resit ted odklad a to i v te skolce. Jeste je nejaky pul rok cas. A kdyz dite nespolupracuje, protoze se na me otaci, tak bych odesla sama a nebo bych si ho sama zkorigovala, aby spolupracovat zacal. To ani tebe neposlechne? To nema moc cenu tam chodit, kdyz nic nedela.
@Anonymní píše:
@Dadda8Právě si taky myslím, že má ještě dost času. Akorát mě tím dost zaskočila.
A já jak to nemám ským probrat, tak jsem z toho dost nesvá. Na otce syna se obrátit nemohu protože se nezajímá, a moji mamku stim nechci zatěžovat když má starosti s babičkou.
Tak jsem ráda, že jste mě tady uklidnily.
Uvidíš na jaře. Teď bych se být tebou nestresovala. Rok je pro dítě dlouhá doba a vývoj může být skokový a najednou to půjde.
@Anonymní píše:
Ahoj![]()
Minulý týden jsem byla se synem(5let) na logopedii a doktorka se do mě pustila, že nic neumí, nechce spolupracovat, má poruchu pozornosti, nevi co se po něm chce a že doporučuje odklad školní docházky.
Ve školce když jsme měli schůzky tak mi bylo řečeno odklad není nutný, a že od září je předškolákem.Já myslím, že syn žádný problém nemá.
Doma procvičujeme, mluví dobře jen mu nejde R, Ř. A nemyslím si že by ten odklad byl nutný.Doktorku jsem chtěla změnit, jelikož sní nejsem spokojená jen nemůžu žádnou sehnat(mají plno tady v okolí). A Praha je pro nás dost z ruky.
Nějak nevím jak to řešit
Na mě podobně vystartovala logopedka, když jsem řekla, že dítko půjde předčasně do školy
Dítko mělo problém s l, r, ř, když šlo předčasně do školy, tak r byl stále problém. Dle logopedky se moje dítě nenaučí číst a nebude zvládat, jasnovidná koule zklamala, dítko letos skončilo sextu a vždy bylo mezi nejlepšími ve třídě ![]()
Resi se tos PPP, logopedka muze rict svuj nazor, ale to je tak asi vse. Ucitelky ve skolce maji urcite z dennodenni prace lepsi prehled, ale klidne ho posoudit dat muzes.
Pokud s ni dite nespolupracuje, protoze vidi, ze se vyrvala na matku, tak se mu ani nedivim.
Ja chodim se 4 letakem a otaci se na me bezne, logopedka je nastesti normalni a chape, ze takhle male dite hleda jistotu v blizke osobe, kor kdyz jsme u logopedky tak 20 minut jednou za mesic - mesic a pul. Ja se ho tedy vzdy snazim navest zpet k praci s logopedkou, to jo, ale prijde mi to naprosto normalni chovani.
Ahoj, to bude chtít jinou logopedku.
Já také neuměla R a Ř při nástupu do 1. třídy. Jsem narozená v srpnu a odklad jsem neměla a jsem za to velmi vděčná. Uměla jsem tedy od 4 let číst. Na logopedii jsem nechodila, cvičila se mnou mamka, měla zkusenosti od starších sourozenců. Co se týče prospěchu, byla jsem ve škole vždy nejlepší, i na základce, i později na gymplu. R a Ř jsem se naučila v sedmi letech.
Něco podobného se ale stalo mému bratrovi. Byli u psycholožky, kvůli odkladu a vůbec se mu nelíbila, vůbec s ní nekomunikoval, mračil se. Tak o něm prohlásila, že je zaostalý, musí mít odklad a já nevím co. Naštěstí náš tata, který tam s ním byl, měl na psycholožku obdobný názor jako bratr, sehnali jinou, s kterou si rozuměl a hned byl normálně zralý pro školu
.
Abys nedala odklad kvůli špatné logopedce.
Hledej jinou logopedku, pokud s ní nejsi spokojená, to že mají plní ok. Dobří logopedi prostě mají. Není to otázka bydliště i v Praze mají plno ( logopeda jsem platila už 8 let zpátky).
Objednej ho do PPP včas, ono budou mít pak taky plno.
, pokud na to dojde.
Někdo, kdo syna vidí podobě par minut nemůže dělat závěr. Řídila bych se tím, co ti řeknou paní učitelky v MŠ - vidí syna každý den, jak pracuje atd… U nás ve škole paní reditelka říká, že do první třídy muže jít i s tom, že neumi r a ř.
Zkus se na konci září zeptat paní ucitelek, jak vidí syna a uvidíš co ti řeknou.
Na R a Ř je fyziologicky čas do konce 7.roku života. Takže do první třídy může dítě nastoupit.
Zakladatelko, odkud jsi? Třeba by ti tady nějaká maminka doporučila logopedku.
Zkus najít jinou logopedku i za cenu dojíždění dalelo. Taky jsem s dcerou zažila jednu nechutnou. Vydržela jsem to 3×. Že babě afektované, arogantní dám šanci. Víc se nedalo. Normálně škubala dceři rukou, přestože jsem tam seděla. Neomalená byla. Má špatnou pověst.
Ta co má dobrou pověst nebere. Je jasné proč.
Dala bych na školku a hlavně se řídila tím, jak to cítím já. ![]()
Tak dneska od 8 hodin sedím na telefonu a obvolávam logopedy. Po dvou hodinách jsem sehnala logopedku, která mi syna vezme.
Moje nervy ![]()
Já bych to ještě neřešila, moje nejmladší dcera začala říkat R až o prázdninách před 1. třídou, najednou, ze dne na den. Máte čas, myslím, že je to dost předčasné. Plno děti neumí R, Ř ještě v první třídě a u většiny se vše utřese do Vánoc.
Užívejte zbytek léta.
@Oriseka
Chodíme už rok a půl.
Syn sní právě poslední 4 návštěvy nechtěl spolupracovat, a to se stalo po tom co mě vyrazila z ordinace že se na mě otáčí a že ho rozptyluju.
Ve školce to byly jen informativní schuzky na konci roku, jak to vidí oni.
Nijak se odklad neřešil, jen mi řekly že u syna nebude potřeba.