Odklad školy

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.7.23 23:16

@Oriseka

Chodíme už rok a půl.
Syn sní právě poslední 4 návštěvy nechtěl spolupracovat, a to se stalo po tom co mě vyrazila z ordinace že se na mě otáčí a že ho rozptyluju.

Ve školce to byly jen informativní schuzky na konci roku, jak to vidí oni.
Nijak se odklad neřešil, jen mi řekly že u syna nebude potřeba.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.23 23:19

@Sára 1
Jinou logopedku hledám.
Placenou si bohužel jako samoživitelka nemohu dovolit. Jsem ráda že vycházíme jen tak tak.

• Citovat
  • Upravit
22378
30.7.23 23:28
@Anonymní píše:
@Oriseka

Chodíme už rok a půl.
Syn sní právě poslední 4 návštěvy nechtěl spolupracovat, a to se stalo po tom co mě vyrazila z ordinace že se na mě otáčí a že ho rozptyluju.

Ve školce to byly jen informativní schuzky na konci roku, jak to vidí oni.
Nijak se odklad neřešil, jen mi řekly že u syna nebude potřeba.

Prijde mi celkem predcasne resit ted odklad a to i v te skolce. Jeste je nejaky pul rok cas. A kdyz dite nespolupracuje, protoze se na me otaci, tak bych odesla sama a nebo bych si ho sama zkorigovala, aby spolupracovat zacal. To ani tebe neposlechne? To nema moc cenu tam chodit, kdyz nic nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
31.7.23 00:13
@Anonymní píše:
@Dadda8

Právě si taky myslím, že má ještě dost času. Akorát mě tím dost zaskočila.

A já jak to nemám ským probrat, tak jsem z toho dost nesvá. Na otce syna se obrátit nemohu protože se nezajímá, a moji mamku stim nechci zatěžovat když má starosti s babičkou.
Tak jsem ráda, že jste mě tady uklidnily.

Uvidíš na jaře. Teď bych se být tebou nestresovala. Rok je pro dítě dlouhá doba a vývoj může být skokový a najednou to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
31.7.23 06:46
@Anonymní píše:
Ahoj :)

Minulý týden jsem byla se synem(5let) na logopedii a doktorka se do mě pustila, že nic neumí, nechce spolupracovat, má poruchu pozornosti, nevi co se po něm chce a že doporučuje odklad školní docházky.
Ve školce když jsme měli schůzky tak mi bylo řečeno odklad není nutný, a že od září je předškolákem.

Já myslím, že syn žádný problém nemá.
Doma procvičujeme, mluví dobře jen mu nejde R, Ř. A nemyslím si že by ten odklad byl nutný.

Doktorku jsem chtěla změnit, jelikož sní nejsem spokojená jen nemůžu žádnou sehnat(mají plno tady v okolí). A Praha je pro nás dost z ruky.

Nějak nevím jak to řešit :think:

Na mě podobně vystartovala logopedka, když jsem řekla, že dítko půjde předčasně do školy :nevim: Dítko mělo problém s l, r, ř, když šlo předčasně do školy, tak r byl stále problém. Dle logopedky se moje dítě nenaučí číst a nebude zvládat, jasnovidná koule zklamala, dítko letos skončilo sextu a vždy bylo mezi nejlepšími ve třídě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
31.7.23 07:09

Resi se tos PPP, logopedka muze rict svuj nazor, ale to je tak asi vse. Ucitelky ve skolce maji urcite z dennodenni prace lepsi prehled, ale klidne ho posoudit dat muzes.
Pokud s ni dite nespolupracuje, protoze vidi, ze se vyrvala na matku, tak se mu ani nedivim.
Ja chodim se 4 letakem a otaci se na me bezne, logopedka je nastesti normalni a chape, ze takhle male dite hleda jistotu v blizke osobe, kor kdyz jsme u logopedky tak 20 minut jednou za mesic - mesic a pul. Ja se ho tedy vzdy snazim navest zpet k praci s logopedkou, to jo, ale prijde mi to naprosto normalni chovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 07:39

Ahoj, to bude chtít jinou logopedku.

Já také neuměla R a Ř při nástupu do 1. třídy. Jsem narozená v srpnu a odklad jsem neměla a jsem za to velmi vděčná. Uměla jsem tedy od 4 let číst. Na logopedii jsem nechodila, cvičila se mnou mamka, měla zkusenosti od starších sourozenců. Co se týče prospěchu, byla jsem ve škole vždy nejlepší, i na základce, i později na gymplu. R a Ř jsem se naučila v sedmi letech.

Něco podobného se ale stalo mému bratrovi. Byli u psycholožky, kvůli odkladu a vůbec se mu nelíbila, vůbec s ní nekomunikoval, mračil se. Tak o něm prohlásila, že je zaostalý, musí mít odklad a já nevím co. Naštěstí náš tata, který tam s ním byl, měl na psycholožku obdobný názor jako bratr, sehnali jinou, s kterou si rozuměl a hned byl normálně zralý pro školu :nevim: :lol:.

Abys nedala odklad kvůli špatné logopedce.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
31.7.23 07:48

Hledej jinou logopedku, pokud s ní nejsi spokojená, to že mají plní ok. Dobří logopedi prostě mají. Není to otázka bydliště i v Praze mají plno ( logopeda jsem platila už 8 let zpátky).

Objednej ho do PPP včas, ono budou mít pak taky plno. :kytka:, pokud na to dojde.

• Citovat
  • Upravit
299
31.7.23 08:10

Někdo, kdo syna vidí podobě par minut nemůže dělat závěr. Řídila bych se tím, co ti řeknou paní učitelky v MŠ - vidí syna každý den, jak pracuje atd… U nás ve škole paní reditelka říká, že do první třídy muže jít i s tom, že neumi r a ř.
Zkus se na konci září zeptat paní ucitelek, jak vidí syna a uvidíš co ti řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
31.7.23 08:54

Na R a Ř je fyziologicky čas do konce 7.roku života. Takže do první třídy může dítě nastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
31.7.23 09:17

Zakladatelko, odkud jsi? Třeba by ti tady nějaká maminka doporučila logopedku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.7.23 09:26

Zkus najít jinou logopedku i za cenu dojíždění dalelo. Taky jsem s dcerou zažila jednu nechutnou. Vydržela jsem to 3×. Že babě afektované, arogantní dám šanci. Víc se nedalo. Normálně škubala dceři rukou, přestože jsem tam seděla. Neomalená byla. Má špatnou pověst.
Ta co má dobrou pověst nebere. Je jasné proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
31.7.23 10:16

Dala bych na školku a hlavně se řídila tím, jak to cítím já. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 10:39

Tak dneska od 8 hodin sedím na telefonu a obvolávam logopedy. Po dvou hodinách jsem sehnala logopedku, která mi syna vezme.
Moje nervy :D

• Citovat
  • Upravit
5696
31.7.23 10:49

Já bych to ještě neřešila, moje nejmladší dcera začala říkat R až o prázdninách před 1. třídou, najednou, ze dne na den. Máte čas, myslím, že je to dost předčasné. Plno děti neumí R, Ř ještě v první třídě a u většiny se vše utřese do Vánoc. :-) Užívejte zbytek léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí