Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
Máme dceru, která v červnu oslavila 4r a je to hrozný drobeček. Váží 13kg a měří okolo 100cm. Čím dál mě to víc trápí, tak se chci zeptat, zda to má někdo podobně.
Děkuju
@Ajinac píše:
Ahoj,
Máme dceru, která v červnu oslavila 4r a je to hrozný drobeček. Váží 13kg a měří okolo 100cm. Čím dál mě to víc trápí, tak se chci zeptat, zda to má někdo podobně.
Děkuju
obligátní dotaz - co na její výšku a váhu říká dětská doktorka? byla vždycky drobná a roste, sice pomalu, ale roste?
nebo dřív rostla normálně, a pak se to zastavilo,
třeba já osobně jsem ve 4 letech vážila také 13 kg - ale byla jsem drobounká od mimina
Děti jsou různé. Syn měl pár měsíců po 4 roce ( dřív jsem ho neměřila ani nevážila) 108 cm a 19 kg. Ale on drobný, hubený nebyl nikdy, kojený do 3 let. Nejstarší byl ve 3 letech tintitko, přibírat začal po 7-8 roce. Některé děti jsou drobné, jiné ne. Záleží jak to vidí Dr.
@Marasku93 píše:
Neteř má ve 3 letech 105 cm a 21 kg.
to je ale trošku buclaté dítko ![]()
@Ajinac píše:
Ahoj,
Děkuju
tak kolik vážila před rokem, před dvěmi…
@Marasku93 píše:
@KKK85 Není, je uplně normální.
dcera měla ve třech 96cm a 16kg.. a byla taková kulatoučka, nebyla vysloveně hubené dítě… nyní má v sedmi letech 120cm a 22kg.
@Ajinac píše:
Ahoj,
Děkuju
Kluk měl ve třech 100 Cm a 14,3kg a vždy byl hubený a na své vrstevníky vysoký ![]()
@Ajinac píše:
Ahoj,
Děkuju
dcera ve třech měla na výšku 96cm 16kg, v pěti na výšku 109cm 19kg. Váži mín, ale záleží co doktorka..jestlil přibírá. Taky jak jste na tom vy s tatínkem.
@Marasku93 píše:
@KKK85 Není, je uplně normální.
Me teda taky neprijde. Mám aktuálně doma 115 Cm a necelých 19 kg a je akorát. Mít o dvě kila víc a 10 čísel min tak je pekne buclaty ![]()
@hospodki píše:
Me teda taky neprijde. Mám aktuálně doma 115 Cm a necelých 19 kg a je akorát. Mít o dvě kila víc a 10 čísel min tak je pekne buclaty
jj taky mi příjde 21kg a 105cm vyšší váha… ale ve třech to může být… v tom věku jsou ještě takové ty faldíky. Do tří dcera ještě taky přibírala více.. pak už se spíše vytahovala. Od roku do tří let přibrala 5kg… pak od tří do pěti 3kg…
@hospodki Mě spíš příjde, že má hodně svalů, možná je to i tím nadbytkem bílkovin.
@Marasku93 píše:
@hospodki Mě spíš příjde, že má hodně svalů, možná je to i tím nadbytkem bílkovin.
tříleté dítě má hodně svalů? Jak nadbytek bílkovin?
@KKK85 píše:
jj taky mi příjde 21kg a 105cm vyšší váha… ale ve třech to může být… v tom věku jsou ještě takové ty faldíky. Do tří dcera ještě taky přibírala více.. pak už se spíše vytahovala. Od roku do tří let přibrala 5kg… pak od tří do pěti 3kg…
Tak u nás byl buclaty jen po porodu a pak možná 1-2× opravdu jen narazove plnejsi na par týdnu než se vytáhnul. Spis je to vetsinu času hubený vysoký kluk. Ale to co popisuje 105/21 má plus minus kamarádka a je to teda poradny kus