Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Cuddy ale kdyby byla skolka otevrena pres leto, tak se tam stejne budou stridat ucitelky a seti, pac nebude otevrena cela, ale treba jedna sberna trida kde se budou tocit vsichni.
@g.sandova píše:
@neumisa no to si myslíš ty, já si zase myslím, že ve vyspělé sociálním státě to má fungovat jinak.
A zase, já měla pomoc, i jdyz jsem byla samoživitelka, ani OCR jsem téměř necerpala. Kdo tu pomoc nemá, může být pěkně v pr.deli, když je sám a bez pomoci
ano, já si opravdu myslím že o své děti se mají primárně starat rodiče. Oba. Žádná samoživitelka není samosprašná. To, že si někdo narazí blba, opět není problém státu.
@neumisa píše:
ano, já si opravdu myslím že o své děti se mají primárně starat rodiče. Oba. Žádná samoživitelka není samosprašná. To, že si někdo narazí blba, opět není problém státu.
No neboj se, taky se stát nepostaral.
Takže vlastně no problém
@neumisa píše:
pořád nevidím důvod, proč by to měl řešit stát.
Tak to je snad normální, že hromadné potřeby společnosti se řeší na úrovni státu, ne? Proto ten stát je, platíme daně, se kterými stát hospodaří dle potřeb společnosti.
@sakota píše:
@Cuddy ale kdyby byla skolka otevrena pres leto, tak se tam stejne budou stridat ucitelky a seti, pac nebude otevrena cela, ale treba jedna sberna trida kde se budou tocit vsichni.
U nás je otevřena 14 dní a jedou 4 třídy z 5. Není to pár děti, je to většina.
@Cuddy píše:
Tak to je snad normální, že hromadné potřeby společnosti se řeší na úrovni státu, ne? Proto ten stát je, platíme daně, se kterými stát hospodaří dle potřeb společnosti.
no zjevně to tak hromadná potřeba není… kolik matek navštívilo své senátory a sdělilo jim požadavky? Tyhle stavy jsou jen přechodné, trvají tak 3 roky, kdy matka nadává, pak dítě nastoupí do školy a situace se pro danou matku vyklidní a nemá potřebu ji řešit. Z hlediska státu krátkodobá záležitost. A když na to nikdo nebude tlačit, stát se tím zabývat nebude.
Z daní platí stát hromadu dlouhodobých a opravdu nezbytných věcí. Přechodné hlídání k nim nepatří.
@neumisa Krátkodobá, přesto předvídatelná v životě každého dítěte/rodiny. Nebo proč to tedy v tom Německu funguje tak, jak to funguje, když si to mají lidé vyřešit sami?
@Cuddy píše:
@neumisa Krátkodobá, přesto předvídatelná v životě každého dítěte/rodiny. Nebo proč to tedy v tom Německu funguje tak, jak to funguje, když si to mají lidé vyřešit sami?
tak jestli myslíš, že je to v Německu lepší, tak se odstěhuj do Německa nebo apeluj na svého senátora, že tady chceme německé výhody v českých podmínkách. Každé plus má i své mínus, ani to Německo nebude mít takový systém, aby vyhovoval všem. Ale to by tu měl popsat někdo, kdo v tom žije.
@Cuddy píše:
U nás je otevřena 14 dní a jedou 4 třídy z 5. Není to pár děti, je to většina.
U nas je tez otevrena 14 dni, jedou tri tridy z peti (dve normal+ 1 specka). Primarne pro kmenove deti, deti z jinych skolem po domluve s jejich reditelkou. V beznych tridach je zapsano v kazde 18 deti, ucitetlky se po tydnu toci, aby si vybraly dovolene. Smichane deti z ruznych trid a jinych skolek. Zas tak velky zajem o letni provoz tedy neni a zaruka sveho kolektivu a ucitelek neni zadna.
@neumisa píše:
tak jestli myslíš, že je to v Německu lepší, tak se odstěhuj do Německa nebo apeluj na svého senátora, že tady chceme německé výhody v českých podmínkách. Každé plus má i své mínus, ani to Německo nebude mít takový systém, aby vyhovoval všem. Ale to by tu měl popsat někdo, kdo v tom žije.
To je taková odpověď, odstěhuje se do Německa. A vždyť to @blumen popisovala, školka jede celé léto, družina 5 týdnů.
@Cuddy píše:
To je taková odpověď, odstěhuje se do Německa. A vždyť to @blumen popisovala, školka jede celé léto, družina 5 týdnů.
provozní dobu české školky určuje zřizovatel, ne stát.
@Cuddy
a co čekáš za odpověď na tvrzení „ale v Německu to funguje“? No tady nejsi v Německu. Chceš německý systém, odstěhuj se do Německa. Nebo se zasaď o změnu.
@sakota a třeba k těm příměstským táborům, všechny (naše děti mají celkem 4 různé) začínají v 8, nejsou narozdíl od školky v míste bydliště, takže ten, co děti vede, se dostane do práce nejdriv v 9 hod. To je také něco jiného než školka s provozní dobou od 7.
@neumisa píše:
@Mámou naskokvztekej se jak chceš, tak to je. A za OČR buď ráda, taky by nemuselo být. Lidi se musí naučit řešit své problémy sami a ne je házet na stát.
Já se přece vůbec nevztekám
. Jen vyjadřuji svůj názor, že dva měsíce prázdnin ve školce je příliš.
@neumisa píše:
@Cuddy
proč stát? jsou tady hlídací skupiny, soukromé školky, chůvy, tábory, příměšťáky - možnosti jsou.
Už jsem ti to tu psala několikrát. Protože je v jeho zájmu, aby rodiče byli zaměstnaní, vydělávali peníze, odváděli do státní kasy. Učitelky ve školce si odpočinou i za měsíc.