Očr o prázdninách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2480
3.8.23 13:06

@sakota a vy jako učitelé nemáte snad dovolenou? My taky standardně pracujeme celý rok a máme 20 dnů dovolené. Myslím, že by státní zařízení mělo být provozu schopné 12 měsíců v roce. Těch dnů navíc, prázdnin jsou mraky a peklo pro rodiče 🤮

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 13:49

@Paaajuska nam prisla tento tyden do ambulance maminka, ze nema hlidani pro dite, ze by potrebovala OCR. Pan doktor neni normalne moc vstricny. Cekala jsem, co mamince rekne. Nemel problem a OCR mamince podepsal. Koukala jsem jako puk. Jak dite onemocnel papirove, netusim. Samozrejme nemaji nikde trajdat a jit maximalne na vlastni zahradu. Takze tak.

• Citovat
  • Upravit
26228
3.8.23 13:51
@Mámou naskok píše:
A to je ten problém. Stát požaduje po rodičích, aby chodili do práce a zároveň byli doma s dětmi. Měl by jim tedy nabídnout nějaké řešení, protože, opakuji, zaměstnaní rodiče jsou pro společnost výhodní.

ale prosím tě… jak tě stát nutí chodit do práce? Nenutí, pracovní povinnost je zrušena. Daň za svobodu a demokracii - stát ti nemusí nabídnout nic. Ty chceš mít děti, ty se starej. Stát ti nabízí pro děti bezplatné vzdělání, zbytek je na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
3.8.23 13:52
@Mámou naskok píše:
A teda nesouhlasím s tou školkou. Můj názor je, že je to primárně hlídací instituce, ač se to snaží maskovat :).Příspěvek upraven 03.08.23 v 13:12

kdyby to byla hlídací instituce, nemusely by mít učitelky VŠ. Většina rodičů si myslí, že je to hlídárna, ale není tomu tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 13:53

OCR piseme bezne po telefonicke konzultaci. Staci rict, ze ditko blindi, ma prujem nebo je nachlazeny. Zneuzit se to da bohuzel dost snadno.

• Citovat
  • Upravit
36504
3.8.23 14:07
@Paaajuska píše:
Dekuju všem za „milé“ rady… Očr si jen tak neberu, to bych asi byla už bez práce… Syn měl být u babičky, ale onemocněla, takže ho tam prostě nedám. Někoho cizího hledat určitě nebudu abych ho strčila jen tak k někomu, abych trnula hrůzou jestli ho ještě uvidím, a tábory jsou minimálně od 5. Za další neplacené volno mě v tu chvíli nenapadlo. Už vím že se tu víckrát na nic nezeptám…

To bude lépe, ochcávání systému tu nemáme rády(i).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
3.8.23 14:09
@lucije28 píše:
@sakota a vy jako učitelé nemáte snad dovolenou? My taky standardně pracujeme celý rok a máme 20 dnů dovolené. Myslím, že by státní zařízení mělo být provozu schopné 12 měsíců v roce. Těch dnů navíc, prázdnin jsou mraky a peklo pro rodiče 🤮

Ehm, jak s cimkoliv z toho, co jsem napsala, soucisi dovolene ucitelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16966
3.8.23 14:25

https://www.maminka.cz/…dit-do-prace#…

ani jedno z toho není jít na očr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16966
3.8.23 14:28

Přemýšlela jsem, co bych v tvé situaci dělala já..
Asi bych se snažila domluvit s manželem, že směny na „střídačku“. Pokud by to nešlo, vyplácala bych si volno do konce roku..
Pokud by ani to nešlo, poradila bych se s šéfem..
A v tom nejkrajnějším případě bych šla na nemocenskou já :oops: raději já než učit lhát děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
3.8.23 14:29

Neplacené volno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
3.8.23 20:05
@neumisa píše:
kdyby to byla hlídací instituce, nemusely by mít učitelky VŠ. Většina rodičů si myslí, že je to hlídárna, ale není tomu tak.

Kdyby to byla vzdělávací instituce, tak bude mít úplně jinou otevírací dobu. Nemyslí si to ani učitelky MŠ. Když jsem jim říkala, že bych radši dala dítě do MŠ než do dětské skupiny, kde jsou,,jen" chůvy, tak mi svorně všechny řekly, že si nemyslí, že by v tom byl rozdíl. Ono jako asi si pamatujeme všichni, jak to ve školce chodí…

Opravdu nevidím důvod, proč by MŠ měly být 8 týdnů zavřené. V již zmíněném Německu zavírají školy vždy jen na měsíc a funguje to. Proč by to nemohlo být tak u nás? Časy, kdy děti pomáhaly o žních doma jsou pryč. Řadě lidí by to pomohlo, stát by na tom vydělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
3.8.23 20:08
@neumisa píše:
ale prosím tě… jak tě stát nutí chodit do práce? Nenutí, pracovní povinnost je zrušena. Daň za svobodu a demokracii - stát ti nemusí nabídnout nic. Ty chceš mít děti, ty se starej. Stát ti nabízí pro děti bezplatné vzdělání, zbytek je na tobě.

A tedy s logikou Ty máš děti, ty se starej, bys neměla čerpat ani to OČR, i kdyby byly skutečně nemocné. To s tím musíš počítat, že budou nemocné přece, už když si je pořizuješ, tak jaký že ti stát při nemoci dětí bude pomáhat. Hezky čerpat dovolenou na nemoci :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12875
3.8.23 20:19

@Mámou naskok Provozni dobu skolek o prazdninach resi zrizovatel. Ne stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
3.8.23 20:23
@lucije28 píše:
Zakladatelko, že ses na takový dotaz nevyprdla. Tady Tě každá druhá zpraží … Jsou tu samé poctivé ženy, matky a vůbec. Udělej, co uznáš za vhodné.

Presne a 90 % z nich lezelo v tehotenstvi na neschopence, prestoze k tomu nemely zdravotni duvod, ale byla to dobra dovolena a vetsina z nich jsou knochty, ktere se bez manzela a babicek za zadeli ani neuprdnou a nedokazi si ani predstavit, co nektere, ktere urazi zvladnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
3.8.23 20:43

@Mámou naskok

vztekej se jak chceš, tak to je. A za OČR buď ráda, taky by nemuselo být. Lidi se musí naučit řešit své problémy sami a ne je házet na stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí