Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
mě z krabice nechutná - ta „banánová příchuť“ je hrozně chemická, nemůžu si pomoct.. Takže dělám domácí, ale recept mám někde zahrabanej a nevím no ![]()
barhule píše:S_h_a_n_i_e píše:Sakriš , nemám rum…:-)
Já dělám tento:100g moučkového cukru
Moc nám chutná.
2 vejce
100ml oleje
125ml mléka
180g polohr. mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 lžíce rumu
Tak to neva, zvlášt, když budeš dávat i malýmu… ![]()
Tak děkuji za příspěvky......Nějaký vyberu a pak napíšu, jak to dopadlo… ![]()
S_h_a_n_i_e píše:Tamtama píše:Nechybí tam kakao???
já dělám:
150 g pol. mouky
150 g moučkového cukru
80 g másla
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku vlažného mléka
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
kakao podle chutitěsto se upeče, mezitím se ušlehá šlehačka, přidá se do ní nastrouhaná čokoláda.. hotový vychladlý piškot si vydlabu, pokladu banány, překryju šlehačkou a zasypu tím vydlabaným piškotem a je to mňamka
však tam máš, kakao podle chuti ![]()
jinak mně chutná z krabice od labety, ten nemá chybu ![]()
barhule píše:Emilie píše:Kdyby byl pro mě, veř, že se s tím patlat nebudu a udělám též z krabice
Peču taky z krabice a i tchýně (!!!) konstatovala, že je prostě dobrej.pro malého ho musím vyrobit, nehledě na to, že v krabici asi budou E a tak ne???
Je to možné, o tom se hádat nechci a nemohu. Ale u nás jedli tenhle dort už i ti jednoročáci (nebo rok a kousek). ![]()
Jen jsme si vzpomněla, četla jsem článek nějaké chytré redaktorky, která měla za to, že Krtkův dort z krabice je tak snadný jako strčit zmrzlou picu do trouby. A děsně se divila, že to prostě za půl hodiny nestihne servírovat (přišla z práce domů v sedm a chtěli tentýž večer slavit
). Taky košér pečeš dort se vším všudy, korpusem, náplní, jen holt ty suroviny jsou poněkud v instatní formě.
bulina píše:S_h_a_n_i_e píše:Tamtama píše:Nechybí tam kakao???
já dělám:
150 g pol. mouky
150 g moučkového cukru
80 g másla
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku vlažného mléka
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
kakao podle chutitěsto se upeče, mezitím se ušlehá šlehačka, přidá se do ní nastrouhaná čokoláda.. hotový vychladlý piškot si vydlabu, pokladu banány, překryju šlehačkou a zasypu tím vydlabaným piškotem a je to mňamkavšak tam máš, kakao podle chuti
jinak mně chutná z krabice od labety, ten nemá chybu
Jsem slepoň..
![]()
Emilie píše:barhule píše:Emilie píše:Kdyby byl pro mě, veř, že se s tím patlat nebudu a udělám též z krabice
Peču taky z krabice a i tchýně (!!!) konstatovala, že je prostě dobrej.pro malého ho musím vyrobit, nehledě na to, že v krabici asi budou E a tak ne???
Je to možné, o tom se hádat nechci a nemohu. Ale u nás jedli tenhle dort už i ti jednoročáci (nebo rok a kousek).
Jen jsme si vzpomněla, četla jsem článek nějaké chytré redaktorky, která měla za to, že Krtkův dort z krabice je tak snadný jako strčit zmrzlou picu do trouby. A děsně se divila, že to prostě za půl hodiny nestihne servírovat (přišla z práce domů v sedm a chtěli tentýž večer slavit![]()
![]()
![]()
). Taky košér pečeš dort se vším všudy, korpusem, náplní, jen holt ty suroviny jsou poněkud v instatní formě.
Emilie píše:barhule píše:Emilie píše:Kdyby byl pro mě, veř, že se s tím patlat nebudu a udělám též z krabice
Je to možné, o tom se hádat nechci a nemohu. Ale u nás jedli tenhle dort už i ti jednoročáci (nebo rok a kousek).
Jen jsme si vzpomněla, četla jsem článek nějaké chytré redaktorky, která měla za to, že Krtkův dort z krabice je tak snadný jako strčit zmrzlou picu do trouby. A děsně se divila, že to prostě za půl hodiny nestihne servírovat (přišla z práce domů v sedm a chtěli tentýž večer slavit![]()
![]()
![]()
Jo, to je mi jasné, že to nebude bez práce…Ale právě ta instantní forma se mi moc nezamlouvá… ![]()
barhule píše:tygříček píše:o tomto jsem taky přemýšlela, ale nějak mi nesedí, že tam není ani mouka…:-) co pak udělá to těsto?? Možná blbá otázka, ale nejsem vůbec zkušená pekařka.....
Já dělám tento
http://recepty.vareni.cz/…krtkuv-dort/
místo mouky tam máš pudink. Dělám častou moučníkY z pudinku místo mouky
Mně vadí ten z krabice, že je to uvnitř jen šlehačka s banánem, jako šlehačku mám ráda, ale tohle bylo i na mě moc. Chtěla bych tu šlehačku něčím nahradit nebo doplnit
![]()
@andreiika nevim, jaky to je, jeste jsem ho nedelala, ale dost lidi si chvali ten krtkuv dort na plech (recept jsem kdysi cetla v casopisu z Albertu) a tam se dava i tvaroh, pudink a zakysana smetana.
@andreiika já tam přidávám půl kelímku mascarpone a ten krém ole, pudink bez šlehání a klasicky šlehačku a hoblinky z čokolády, jen se nesmí už pak moc míchat, aby zůstaly vcelku. Ono se tam chutově nedá moc zkazit.
Ke krabicovým nějak nemám důvěru a radši si to namíchám vše doma.
Dobrý den, dělala jsem krtkův dort podle receptu z aktuálního časopisu Albert. Bohužel korpus se mi zdá hodně nízký. Dělal někdo z vás taky tento recept podle časopisu Albert?
Korpus jsem dělala přesně podle předepsaných ingrediencí a těsto jaksi nenabylo hmotnost. Tak musím improvizovat a krém dát na korpus, nemám co dlabat ![]()
http://www.toprecepty.cz/…krtkuv-dort/ dělám přesně tenhle, jen tu šlehačku nahoru už nesladím, je to sladký i tak dost a povede se vžydcky…