Krvácení ve 14tt

495
22.4.11 12:11

Krvácanie v 14 tt...

Ahoj dievcata,
prosim vas o nazor,nestretli ste sa s tym niekedy?Skusim strucne…Prvý krat som zacala spinit v 7+1,skoncila v nemocnici. Bola som tam styri dni a pustili ma domov. Koniec koncov to bolo asi tak,ze som dokopy spinila 2 tyzdne,raz menej chvilocku viac a bolo to v obdobi MS. Brala som duphaston a ascorutin,ale ci to pomohlo alebo prestalo same neviem. Teraz som 13+5 a minuly piatok som zazila sok…po asi dvojhodinovej ceste autom som vystupila a vylialo sa zo mna obrovske mnozstvo krvi. Mala som krvave uplne vsetko,akoby som si vyliala do nohavic pollitrovy pohar. Hned no asi po siestich hodinach som sa dostala k mojmu dr. a ten na sone nevidel ziadny problem,vraj pri mimcu nic nezvycajne nieje a mimco je vitalne. Dal mi znova duphaston a scorutin a poslal ma domov. To silne krvacanie bolo iba vtedy raz, narazovo a odvtedy spinim,co je uz tyzden.Inak sa citim uplne ok. Na kontrolu mam prist normalne za mesiac ,co sa mi zda neskutocne a tak som si na stredu dohodla druheho dr. Neviete prosim vas z coho to mohlo byt? Nepoculi alebo nezazili ste nieco podobne? Som uz uplne na nervy. Ozaj toto bolo tiez v obdobi MS,ale take mnozstvo???Kde sa to mohlo zobrat???Malo by to byt moje prve mimi…Vopred dakujem za reakcie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
beruska7908
22.4.11 12:50

Ahojky, tak ja zkusenost mam. krvacela jsem na zacatku tehu, kolem 4 tt, sly ze me cucky krve, nasledovala hospitalizace,pak krvaceni(ne spineni,ale jasna krev)kolem 8tt,pak dale kolem asi 11tt a pak kazdy mesic cele tehu,pri vysetreni mel pokazde doktor ruku od krve. pricital to myomu, ktery mam,nevim. kazdopadne jsem miminko donosila a mam dneska zdravou 3letou holcicku.ale je fakt, ze ja jsem poctive lezela,nejezdila autem.pokud mudr. videl srdicko,tak bude mimi nejspis ok, preju at je vse na dalsi kontrole v poradku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7576
22.4.11 12:50

Hoď se do klidu, já vím, snadno se to řekne a hůř udělá :huban: Ale je to to nejlepší, co pro sebe a mimčo můžeš udělat. Mimi stejně buď bude a nebo nebude a žádný doktor s tím nic moc neudělá. Pokud je vše ok, miminko prosperuje, placenta funguje, neplaš. V těhu je 30% potíží neobjasněných, tak se některé maminy prostě nedozví, co se stalo. Důležité je, co bude dál.

Mohla ti jen prasknout nějaká žilka a jak jsi seděla, bránilo to úniku krve, mohla se posunout placenta jak roste děloha, mohlo se stát něco jiného. I když je tohle nejpravděpodobnější, jsme tu jen na bázi spekulací. Zabav se tím, co tě těší a nemysli na to. Pokud si nejsi jistá, požádej svého gynekologa třeba za 14 dní o další kontrolu. Když půjdeš k jinému, nezná celou anamnézu a nemusí to být ku prospěchu věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
22.4.11 13:32

Já měla taky silné krvácení v 11tt. V nemocnici mi řekli, že se odloučil nekrotický polyp, dali mi teraborické čípky na dočištení, za pár dní to přestalo. A několikrát se to opakovalo do 15tt. To už jsem nejela do nemocnice, ale po telefonu jsem si domluvila termín na ten den u své gyn. Tá mě neprohlížela mikroskopem (nevím jak se to přesně jmenuje) jako v nemocnici jenom pokaždý udělala UZ a řekla že srdíčko bije a nejsou známky odlučování placenty. Žádné léky mi nedala (já jsem byla ráda, nerada zobu prášky).

Pokud je mimi v pořádku, tak se hlavně nestresuj. To napětí a nejistota umí vyčerpat víc než jákákoliv fyzická činost.

Jinak i dvě kolegyně říkali, že krvácely v průbehu těhu a obě mají 3děti, takže to taková vzácnost není.

Co jsem vyčetla, tak pokud není krvácení světlejší a nemáš silný bolesti v podbřišku tak se o začínající potrat nejedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
22.4.11 14:25

Ahoj,

já krvácela asi od 6tt, doslova ze mě padaly velké kusy sražené krve a to se pak opakovalo tak 1× za 14 dní nebo 1× za týden. Pak se mi také asi 3× stalo, že jsem vystoupila z auta a přesně jak popisuješ ty, byla jsem celá od krve. Miminko bylo vždy v pořádku a lékaři říkali, to se prostě stává…

Asi od 14. týdne jsem krvácet přestala a cítila jsem se dobře. Paradoxně jsme o miminko přišli ve 20 tt, ale ne kvůli krvácení :cry:

Doporučím klid, snažit se nestresovat a věřit. Krvácení v těhu není sice dobré znamení, ale nemusí znamenat konec. Držím pěstičky, ať krvácení a špinění přestane a ty si těhu pěkně užiješ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
22.4.11 19:44

Vsetkym moc dakujem za odpovede a za podporu.
Pevne dufam,ze to spinenie prejde,ale uz sa mi to zda dlho… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
25.4.11 18:03

Ahojky,
chcem sa este spitat ako dlho ste spinili/krvacali? Kolko dni po sebe? Mne to stale nie a nie prestat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
25.4.11 18:18

Nikuso- mohla ti tam treba po tom krvaceni zustat jeste nejaka srazenina-hematom a ten se ted postupne „vypousti“, muze to pry trvat docela dlouho, klidne i nekolik tydnu, jsem cetla :-? Byva to vetsinou tmavehnedy spineni… Neboj :srdce: Ale je to na nervy, ja vim :-?

• Citovat
  • Upravit
3699
25.4.11 18:25

2,3,4 dny jak kdy pak zase pauza pár dní
Ale po tom, co jsem byla u dr. po třetí a opět bylo vše v pořádku už jsem se z toho nestresovala. A postupně to sláblo až přešlo v slabý špinění. Pak jenom špinění po ránu, jak jsem vstala z postele. Až nakonec asi po 5týdnech přestalo. Ale i teď koukám na toaleták,jestli je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
25.4.11 23:40

AHoj, hlavne klid, i kdyz je to tezky. ja jsme krvacela treba i tyden v kuse, poprve(to jsem nevedela ze jsem tehu) jsem krvacela 14 dni, z toho tyden cucky krve :cry: pak vzdy kazdy mesic tak tyden az do nejakeho 6. mesice, ke konci uz jen spineni. ono taky muzes mit citlivy cipek nebo hematom, ja kdyz se me pokazde mudr. jen dotknul cipku, tak ruka od krve, a mam zdravou holcicku. pokud te neboli hodne podbrisek,tak to bude nejspis ok, lez, odpocivej, pokud mozno vyhybat se jezdeni autem a celkove klid. ja taky mela ascorutin, dobry je i magnesium, proti krecim a celkove na uvolneni delohy atd.drzim palecky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
495
26.4.11 08:19

Ahojky
Teraz posledne tri dni je to tmavohnede spinenie. Kolkokrat na intimke ani nic nemam za cely den,len na toaletaku. Po tom silnom narazovom krvácani,co bola svetla krv som mala pocit,ze to prestava…potom som dostala hrozny kasel, ktory mam este teraz a akoby mi spinenie zosilnelo z toho, ze stale kaslem…hlavne v noci.Inac bolesti v podbrusku nemam ziadne,vlastne mam-svalovicu z kaslania :wink:
Boze nech uz to prestane :-( Ja sa tak hrozne bojim,ze miminku nebude bit srdieco.
Zajtra by mi mal prist angelsounds,tak dufam,ze srdiecko najdem a potom budem s pristrojom aj spavat :lol: ,len aby som ho nasla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
26.4.11 08:39
Nikuša píše:
Ahojky
Teraz posledne tri dni je to tmavohnede spinenie. Kolkokrat na intimke ani nic nemam za cely den,len na toaletaku. Po tom silnom narazovom krvácani,co bola svetla krv som mala pocit,ze to prestava…potom som dostala hrozny kasel, ktory mam este teraz a akoby mi spinenie zosilnelo z toho, ze stale kaslem…hlavne v noci.Inac bolesti v podbrusku nemam ziadne,vlastne mam-svalovicu z kaslania :wink:
Boze nech uz to prestane :-( Ja sa tak hrozne bojim,ze miminku nebude bit srdieco.
Zajtra by mi mal prist angelsounds,tak dufam,ze srdiecko najdem a potom budem s pristrojom aj spavat :lol: ,len aby som ho nasla…

chapu, ze se bojis,taky mam vymodlenou holcicku na kterou jsem 3 roky cekala.mne tenkrat rekl gyndar, ze at se nestresuju, ono kdyz uz to reknu takhle drsne, jestli se priroda rozhodne,ze se miminko prestane vyvijet,tak to stejne neovlivnis.
byt tebou,tak odpocivam, nedelej nic namahaveho, nic nezvedej a hlavne klidek, ten stres neni pro miminko dobry. srdicko muze prestat byt i treba v 8.mesici, to te nechci strasit,ale to se takhle budes stresovat cele tehotenstvi? pokud nemas krece v podbrisku a nejdou z tebe cucky(i kdyz ze me sly),tak bud v klidu. ja krvacela cele tehotenstvi a mam dite, klid. taky jsem stresovala cele tehu, hlavne na zacatku,ale pak jsem si zaala miminko uzivat, nejrannejsi potraty jsou do toho 3.mesice, i kdyz jsou samozrejme vyjimky. pokud ti mudr. rekl, ze srdicko bije, tak se neni ceho bat.ascorutin jen kdybys opravdu krvacela, jinak takove to krvaceni na papire, to neni zadna tragedie.
jo a jestem muzu se zeptat, coze vam to prijde domu? UZ??abys nedopadla jak Tom Cruise, ktery koupil Katie domu ultrazvuk, aby ji denne kontroloval, to take neni dobre. ja chodila na UZ kazdych 14 dni na kontrolu, prave pro krvaceni a rizikove tehu a i tak mi bylo receno, ze je to caste.do 5. mesice bych mela taky starost,ale jak ucitis pohyby, nepotrebujes byt tak casto na UZ, miminko ti svymi pohyby rekne, ze je zive :kytka: hodne stesti

• Citovat
  • Upravit
495
26.4.11 09:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
26.4.11 09:11
Nikuša píše:
http://www.darceky-eshop.sk/…-505429.html
toto nam pride :oops:
a moc diky :hug: [/citace
Nikuša píše:
http://www.darceky-eshop.sk/…-505429.html
toto nam pride :oops:
a moc diky :hug:

neni zac :kytka: no vidis, ten pristroj je dobry, zni to vsechno hezky, ale jen abys pak mimi nekontrolovala treba dvacetkrat denne :-) to nemyslim zle,ale taky to asi neni dobry. mas uplne panicky strach, to jde citit z tvych prispevku,tak si pristroj pro klid duse nech a pouzivej,ale jak rikam, zhruba za mesic bys mela citit pohyby a to uz budes vedet, ze je mimi ok, ja si pohyby vzdycky pocitala, proste jak jsem mela pocit ze dlouho nekopala, uz jsem plasila :mrgreen:
mozna, ze by mi taky takovy pristroj u me ulehcil tehu,ale ja jsem plasila snad jeste vic jak ty, ja se znam, mela bych ho tam prilepenej na brichu porad :lol:
jestli jsi 14tt,tak uz je hotova placenta,tak krvaceni muze byt zpusobeno i nizko polozenou placentou, to jsme mela spolu s myomem ja na zacatku, pak se vytahla. to bude dobre, uvidis, krvaceni samo o sobe jeste nemusi zpusobit potrat. ja kdyby mi nekdo rekl, na zacatku tehu, ze jsem tehotna, ze se to po tech 3 letech povedlo,tak bych mu neverila, ponevadz jsem opravdu krvacela CUCKY krve, kusy rude, fialove krve :poblion: a i kdyz jsem byla nekolikrat hospitalizovana, nakonec mi museli porod vyvolavat(sice kvuli cukrovce),ale i tak jsme rodila 4 dny, nechtela z briska ven,takze to bude dobre :andel:

• Citovat
  • Upravit
495
26.4.11 09:37

To hadam nie,ale raz denne urcite :-P
Som zvedava ako to dopadne..chvilu ma chyta hysak,chvilu si hovorim,ze bude vsetko v poho…n sranda. Mozno keby som nemala pred tym ZT,tak by som az tak nepanikarila. ja neviem… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí