Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych poradit. Nejsem si jistá, jestli jsem správně poznala odchod hlenové zátky nebo je jednalo o něco jiného.
Ve čtvrtek večer jsem na WC našla 2 x po sobě na toaletním papíře kousek hlenu (asi 1 cm velký) s příměsí krve. Od té doby mírně špiním (opravdu velmi málo a je to čím dál tím více slabší). Bolesti žádné nemám, plodová voda neodešla (alespoň si to myslím, jsem prvorodička, takže si tím nejsem jistá
), žádné kontrakce. Poslíčci se u mně zatím neprojevily, občas jsem mívala bolest v kříži, ale to spíše po velké námaze a hodně chození.
Je to všechno v pořádku, jak si myslím já, nebo mám raději zajít k doktorovi? Jinak, pohyby mimča jsou stejné jako před touto událostí, nic se nezměnilo.
Díky moc za odpověď.
Simona 39tt
Ahoj,
ja myslim, ze to byla zatka. Mne odchazela po kouskach 3 dny a teprve paty den mi zacala odtekat plodova voda, takze podle me je vsechno v poradku a brzo budes maminka ![]()
Marťoch
Mně část odešla měsíc před porodem a také mne strašili, že za chvilku rodíme… Po vyšetření v poradně za pár dní stav normální, prostě minulým vyšetřením se to tam trochu rozhýbalo ![]()
Takže rodit můžeš, nemusíš, zátka není podstatná…
Kontrakce či odchod plodové vody ano. Odchod plodovky prý určo poznáš, neboj
Přece jen té vody je dost a teče postupně, není to něco, co během 2 vteřin proběhne a ty to přehlédneš… Toto jsou info porodní asistentky.. ze zkušensotí nevím, měla jsem plánovaného císaře ![]()
E.
Ahoj,
podle toho, co popisuješ, si myslím, že to opravdu zátka byla. Když odešla mě, tak jsem druhý den porodila.
Ale to může být individuální. Myslím, že tvůj brouček se už pomalu taky připravuje na svět.
Držím pěstičky, pohodový porod, ať už ho (ji) máš brzy u sebe.
KEIKO + dvojčata 4,5měs.
Ahoj, taky si myslím, že to byla hlenová zátka. já jsem to měla podobně, ráno hlen s kousky krve na toaleťáku a odpoledne mi praskla voda, neboj to poznáš, je to jako když jdeš na malou a nejde to zastavit. Nejdřív pomalé odtékání a pak třeba trochu víc až jsem měla promočené kalhoty, tak jsme vyrazili. Takže taky asi brzy pojedete a už brzo budeš mít své děťátko v náručí. Přeji ať je vše vpohodě Markéta
Ahoj holky, dnes ráno jsme s taťkou zkusili trošičku si užít a „spustit“ tak porod. Potom jsem si zašla na WC a při utírání jsem tam měla takový čirý hlen (bylo to takové světlé až malinko nažloutlé,ale opravdu jenom trošičku). Nevím ale, jestli by to mohlo být sperma. Při tom množství se mi toho na sperma zdálo moc. Tak nevím, jestli to třeba nebyla hlenová zátka.Ale tu si představuji zase větší. Vzala jsem si pro jistotu vložku. Večer jsem zjistila, že ze mě jde takový čirý hlen-jako lepidlo. Datum porodu máme stanovený na 6.12 - 17. 12, ale pan doktor se přiklání spíše k tomu 17.12.V sobotu mě pobolívaly záda. Poslíčky mám od minulého týdne.
Prosím, špatně se mi to popisuje, ale jestli by mi mohl někdo poradit, jestli to bylo ono, tak budu moc ráda. Děkuji
![]()
Ahoj Tviti,
to, co popisujes, by opravdu mohla byt hlenova zatka. Muze to byt tuzsi hlen, se stopami hnede krve, nebo i ridsi, nebo jakoby spineni… Nevim, byla jsem pro rady v denicku Ocekavani zimnich miminek, tak zkus si tam pisnout. U me to bylo spineni, ktere se opakovalo asi za dva dny. Hlenu je take vic, ale to asi patri k predporodni priprave.
Hlavne klid, kdyby se ti neco nezdalo, vzdy muzes zajit k dr., ale osobne si myslim, ze je vse v normalu:))))
Krasny porod - termin mame skoro stejny.
N
Ahojky tak to s největší pravděpodobností byla hlenová zátka- může odcházet postupně, mně poprvé kousek odešel na začátku září a pak pravidelně postupně odcházela dál, nejdřív jak popisuješ čirý hlen někdy maličko do žluta a ke konci i trošku krvavý, ale pořád je to OK. Termín porodu jsem měla 22.9. a Lukajda se narodil 24.9. v 0,50h, takže určo plašit nemusíš někdy hlenová zátka prostě odchází postupně, většinou když odejde najednou velké množství tak může během pár dní či hodin nastat porod, ale když je to po částech tak v klídku ještě můžeš užívat těhu:-)
Příjemné prožití posledních pár dní těhotenství a pak co nejrychlejší porod:-))
H+L:-)) 2 měsíce:-)
Děkuju za odpověďi. Večer mimi docela „zlobilo“, asi byl v bříšku mejdan. Pobolívalo mě a spát mě to dovolilo až kolem druhé ráno. Ráno zase ten čirý hlen. Asi to je už opravdu ono, odchází postupně. Tak já si budu ještě užívat a moc se těšit. Ve čtvrtek slavím narozeniny, tak je třeba budeme slavit s miminkem společně. Ale stejně je to strašný, jak to uteklo.
Tak těhulky, přeji Vám bezva těhotenství a maminkám dnes večer hodné čertíky.
Tviti ![]()
Ahoj Tviti,
tak to máme taky vlastně úplně stejně, datum porodu „mezi“ 9.12 a 17.12. Hlenová zátka mi odešla postupně a já čekala něco fakt významného a bylo to jen takové špinění a jak kdyby silnější výtok, na každé poradně mě o mn. hlen. zátky informovala gynekoložka, jinak bych asi nevěděla. No a poslíčky - od min. týdne párkrát za den, ale stojí to za to ![]()
Už se moc těším na mimi !
Přeji zdravé mimčo a hladký porod !
Ha 39tt
Ahojky,porod už mám nějaký ten pátek za sebou,ale s hlenovou zátkou jsme si užili.Mě totiž začala odcházet už 14 dní před porodem.Měla jsem i poslíčky snad měsíc před porodem.Takže se hlenovku vůbec nezabývej a vyčkej až přijdou stahy,nebo ti praskne voda.Měj se krásně,přeji hladký porod a t už toho fotbalistu(ku)máte v náručí.Pá
Salecka ![]()
Tak u každého je to asi jiné - mě odešla hlenová zátka ráno 14.10. kolem 8. hodiny, zřejmě celá najednou (množství cca menší dlaň) a mimčo se narodilo v ten samý den v 13:38
Je to opravdu individuální. Porod se blíží tehdy, když odejde hlenová zátka „najednou“, pokud odchází „po kouskách“, tak máš ještě nejspíš čas - sleduj ostatní příznaky ![]()
Ahoj, tak už teďka vím, že to byla hlenová zátka. V úterý 6.12. od 18:00 jsem měla silné bolesti a ve 20:00 jsme radši jeli do porodnice. Ano, potrdili nám, že rodíme. Byl to šok, opravdu jsem věřila, že budu rodit až toho 17. 12. , ale miminko se rozhodlo jinak. Naše holčička Lucinka spatřila svět 7. 12. 2005 v 0:05, zvládla jsem to. S odstupem času si ten porod nemůžu vynachválit, nenastřihli mě. Tak Vám všem přeji taky tak rychlý porod a zdravé děti. Pa
Tvítí a Lucinka
Ahojky,otázky jsou zodpovězeny,miminko na světě
.Moooc gratulujeme a přejeme zdravíčko tobě i miminku a samé radosti s miminkem. Salecka+Vojta 9měs.
Ahoj Tvíti,
blahopřeju ke krásnému a zdravému miminku. Šlo to rychle.
Krásné vánoce
Gabka a Stázinka