Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já budu zase za jedinýho exota, hlenová zátka mě vyděsila, neb ze mě teklo krve jak z vola (pardon ten výraz) a byly to kusy sražený krve (ale žádný hlen), s pocitem infarktu a mrtvice zároveň jsem naklusala rychlostí blesku do porodnice (prvorodička), kde mi řekli, že je to hlenová zátka - ale přesně jak píšete, všude píšou, nazelelý hled atd. - já tedy nastudovanou literaturu
a pak a já tohle? Chápete jaký jsem měla strach, rodila jsem za 2 dny.
ryntyntyna píše:
Tak me odesla hlenova zatka vecer ,kdyz mi to odpoledne muj Dr. udelal pri kontrole prstem jakysi „hmat“ s poznamkou: „Tak,do 24 hodin byste mela zacit rodit!“.Byla uz sem 2 dny po terminu porodu.A mel pravdu!!![]()
Rano na to sem zacla rodit!!!Jinak byla to konzistence tahnouciho se hlenu s kousky jasne krve.
To byl Hamilton, dělá se, pokud vypadají porodní cesty připraveně. Mě ho dr dělalal 10dní před TP a nepomohl…kamarádka rodila do 5dnů, někdo ještě ten den…:)
Pavličko, tak to nebylo nijak hysterické, ale správné, že jsi mazala okamžitě směr porodnice!:)
G
Ahoj maminka jak vypadá hlednová zátka a za jak dlouho po jejím odchodu začíná porod?
Ahoj, je to invidualní. Já měla nažloutlý hlen dlouhý rosolovitý. Jiné mamči mají hlen s krví, někdy hnědý. Porod nastává bud v ten den co zátka se odloučí, druhý den, týden a u někoho jako u mě nikdy
. Zátka odešla 4 týdny před porodem a stejně jsem šla na indukci. tak at jsi ten první případ ![]()
Mě odešla zátka kolem druhé hodiny ranní a malá se narodila ve 20,44 hod. ten den.
díky za info, tedˇjsem o tom četla na porodnici, nebudu to řešit a jdu si lehnout. Buď se rozjedem nebo ne. Jen mě tam dole nějak trošku píchá .Zrovna dneska jsem byla u švagrové a kamarádky v porodnici na miminkách to by byla síla kdybych je stihla. Dobrou
Může to být ono. Já to měla až po několika hodinách pravidelných slabších stahů, měl slabounce růžovou barvu a pak jsem vyrazila do porodnice, protože stahy už začali být častější a silnější. Moje sestra měla bíložlutý a to týden před porodem a porod ji museli vyvolávat. Takže je to opravdu různé.
Já jsem měla takový nažloutlý prožek hlenu bez krve. Odešel v úterý a malá se narodila v neděli. Bolesti žádné,všechno v pohodě. Voda praskla v pátek, ale odkapávala po troškách. Všechno v pohodě. Takže buď ve střehu,třeba je mimi na cestě.
Ahoj
Ja mela takovy nahnedly husty hlen. Zatka mi odchazela jeste 2dny, nez mi praskla voda a porodila jsem. Zacalo to ale mirnyma kontrakcema, pak se uvolnila zatka.
Ahoj já měla narůžovělý dlouhý hlen,a šel ze mě asi 2 dny a za měsíc jsem rodila
přeji rychlý a bezproblémový porod a zdravé miminko!!!
Ahoj,
já měla ne narůžovělý, jak jsem všude četla, ale krvavý
Volala jsem si i do porodnice, jestli je to ono, no jo, čekatelka plašitelka ![]()
Slabě jsem začala krvácet stalo se to v noci. Druhý den dopooledne jsme jeli na monitor a vyšetření. Doktorka říkala, že se uvidíme ještě dnes nebo zítra. Po obědě mi začaly křížové bolesti, které se stupňovaly a ten den v 22.00 jsme jeli do porodnice. Dcerka se narodila za dalších 6 hodin.
Přeji hodně sil a zdravé miminko.
Ahojky zatím to vapadá že si ještě chvilku užiju v celku. Nic moc se neděje sem tamkontrakce, ale to můžou být spíš poslíčci. jinak moc díky za info. čekatelka plašitelka
Mě začala odcházet hlenová zátka minulou sobotu a odcházela mi skoro týden, chvíli jen průsvitný gel, pak s trochou krve a je další sobota, já už přenáším a pořád nic
A od toho odchodu hlenové zátky mám ke všemu žlutý hlenový výtok a je ho fakt hodně a mám strach, abych něčím nenakazila mimi, když se mu pořád nechce na svět.
Boruvcicko,
ten žlutý výtok jsme měla aspoň dva týdny před porodem, docela toho bylo všude na posteli, kalhotky. Nějak jsem to z doktorem neřešila jen dva měsíce před porodem jsem měla čípky na výtok, ale ten nebyl tak žlutý, zlepšilo se to. Nějak jsem to neřešila. Dcerka se narodila v pořádku.