Krvácení do mozku u dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zmrzlik
29.10.23 18:12
@Bellino píše:
Táta chodil hrát karty do Klubu důchodců a už nechodí, je s ní co nejvíc doma. Taky do obchodu pro těžší věci chodí s ní. Já jsem ji taky poradila, ať si najme někoho na vánoční uklízení, bych jí to i zaplatila, peníze má to problém není, ale ona se boji, že ji při uklízení okradou, náhodou to někdo ze sousedů uvidí a budou se šířit pomluvy, že si nechává uklízet. To je těžký.

Sousedy neřeš. Zkus se zeptat na charite v místě bydliště mamky. Treba ti poradí jak to řešit. Tu péči, docházejí i domů, sestry dají léky apod. S praktikem to řešit bys musela osobně.

• Citovat
  • Upravit
27719
29.10.23 20:41

Spíš vůbec nepochopila co jí mudr říkal a jak se bojí tak si i přibarvuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.10.23 07:02

Ticha posta, ona to nepochopila, nejak ti to pretlumocila a ty to taky nechapes a nejak to tlumocis nam. Nejspis ma stopy po nejakem starsim krvaceni. Kdybys mela nejakou jeji zpravu, mrknu na to, pokud ti ji neda a nechce, abys ji doprovazela k lekarum, pust to z hlavy. Ma bezne starecke obtize, mozna by potrebovala antidepresiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.10.23 07:03
@inkakřivák píše:
@Bellino S krvácením do mozku by ji asi z nemocnice fakt nepustili. Spíš si myslím, že to popletla. Že mohla mít slabší mozkovou, to je to krvácení. A že ji řekli, že se to stává a muže se jí to zase stát. Moje maminka to taky měla. Jenom slabší, a byla vždycky zmatená, a sčítalo se to. Že se jí zmenšuje hlava je hloupost. Já bych jeden obětovala. Odpoledne tam, ráno k doktorce, a odpoledne domu. Mě by to za tu jistotu stalo.

asi se ji zmensuje mozek, bezne ve stáří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80198
30.10.23 07:05

@Pudloslava Jo? To jsem ani nevěděla. Osobně bych prostě tu dovolenou ráda obětovala. A zajela si zjistit, oč jde. Ale takhle to vidím tak, že maminka to jednoduše nepochopila, co doktor říkal, tohle si vyvodila a dala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
30.10.23 08:05

Právě maminka je ze zdravotnictví, bývala dětská sestra, doktoři s ní taky i jednají, nezdá se mi, že by tohle nějak špatně pochopila. To spíš táta kolikkrát přišel od doktora a že je mu až zle, hrozí mu to a to, mamka si vzala papíry a hned věděla, že až tak zle nebude. Nějaké ty zkratky znala, takže se mi to nezdá. Ale hlavně to, že před týdnem říkala, že nic tak hroznýho to není a včera úplně smrt na jazyku. A to, že se zmenšuje mozek ano, to vím. To se kdysi řešilo u mojí babičky. A zmenšování hlavy, to je blbost, to jsem neslyšela. Možná chtěla říct mozek a řekla hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80198
30.10.23 08:29

@Bellino Po mozkové příhodě bývá ten člověk zmatený. Takže klidně to mohla špatně pochopit. Prostě buď tam ze jedeš a zjistíš si kde je pravda, nebo halt nic nezjistil. Teď mně napadlo - jestli má maminka doma papíry, tak ať ti je tatínek následuje a pošle. Nebo okopíruje v kopycentru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.9.24 12:18

Dobrý den, mám nastávající švagrovou, které je 48 let.Jako malá měla krvácení do mozku a bere léky na epilepsii. Rodiče ji měli doma, nechodila do školky ani do školy, má invalidní důchod a jako poručníka starší sestru.Po smrti rodičů, když jí bylo 34 ji sestra dala do Rolničky, kde se naučila abecedu, číslice, rozvíjet motoriku atd.Pak se dostala do centra pro postižené v Soběslavi, kde pracuje v rámci svých možností. Se svou sestrou žije ve společné domácnosti. S přitelem si postiženou sestru bereme na prázdniny nebo střídavě na víkendy, aby si poručnice odpočinula. A teď se dostávám k otázce-Nevím, jak mám s postiženou sestrou jednat. Ještě po čtyřech letech co jí znám, to neumím. Pavlína totiž žije jenom jídlem, spaním a svojí pohodlností. Ráda ze sebe dělá chudinku, přesně ví, kdy je čas oběda, kdy si má uvařit kafe. Ví, kdy jí dávají ten či onen pořad, ale už neřeší, že sní někomu oběd, že nesmí mluvit sprostě a být drzá. Přitom, když jede od sestry k nám, tak si pamatuje, že sprosťárny a drzost netolerujeme, ale naučit jí, že udrżovat si v pokoji pořádek, pomáhat automaticky s lehčími pracemi v domácnosti je samozřejmostí, to si nepamatuje nebo asi nechce. Nevím. Nechci to řešit křikem, i když ten jedinÿ funguje, ale taky mám obavu, že toho po ní možná chci víc než může zvládnout. Pokud někdo máte nějakou zkušenost, podělte se, prosím. Nerada bych jí ubližovala, byť nevědomě. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí