Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý večer, mam takový dotaz jsem podle UTZ- 39+6 MS-38+4. mam termín tedy podle UTZ zítra 3.2. včera když jsem byla na kontrole tak mi doktorka bez mého svolení udělala Hamiltona (pekelně mě bolel!!) chvíli po něm jsem krvácela a bolel mě podbřišek pro zbytek dne se nic nedělo no a dnes ráno na WC jsem mela při utření na papíru naružovelí hlenovitý výtok asi Hlenová zátka tedy ale odtéka mi celý den i s kouskami krve je to normalní?? Mám jet radši do porodnice? jinak hned po wc slabá bolest v podbříšku a ten hlen no jinak nic. Díky předem za odpovědi
Doktorku bych propleskla
zavolej si do svoji porodnice na pohotovost at kdyžtak nemusíš zbytečně jezdit.
Ještě si počkej na rady dalších, ale já když začala krvácet po vyš.-ležela jsem na rizikáči-,tak to ze mě teda pěkně lilo…vložky nestíhali vsakovat..možná bych, pokud máš nemocnici dál, alespoň zavolala
Měla jsem to stejně akorat Hamilton udelan rano půl dne mi odcházela hlenova zátka pak přišli kontrakce a večer jsem porodila.
A znamena to tedy ze ten Hemilton zabral nebo je to tak normalni? ja jen aby mi ho neudelala na prsti kontrole znova docela se ji bojim po tomto zakroku uz i uvazuji o jinem gynkologovi :/
@Viky21 to bohuzel nepoznas podle zatky
ale tak aji tak, urcite brzy porodis ![]()
kdybys nahodou musela k ni jeste jednou, tak do sebe nenechej stourat. nezminujes se o zadnem zdravotnim problemu, takze absolutne nechapu tuhle deb…tu ceskeho porodnictvi vrtat do zenske pred terminem porodu, kdyz je vse bez komplikaci a vyhanet dite driv a kdy se to hodi jim ![]()
hlavne at to mas rychle a v pohode
![]()
Je to moje prvni tehu tak vubec nic nevim. nene zadne problemy nemam.
Myslela jsem ze je to normalni kdyz me kontrolovala pokazde kdyz jsem tam byla jo a nedelala mi ani UTZ aby mi rekla kolik maly vazi ten mi delala naposledy minuly mesic :/ ale tak to se kouknou asi v porodce ze?
Dekuji moc ![]()
@Viky21 nemuseji. posledni mesic mi akorat ultrazvukem koukali na cipek a to jak se dari miminku, bylo poznat na monitoru. takze se ve mne nikdo nevrtal a zpetne jsem rada, ze me nechali i prenaset. nakonec si to princezna urcila sama, kdy to rozjede.
ale holt jsem nerodila v cr. diky Bohu
ted uz se hlavne drz v klidu, cerpej energii a nemysli na nic jineho a ani na nikoho jineho, nez na tebe a miminko ![]()
V prvním těhotenství mi udělali Hamiltona aniž by něco kvákli, bolest jak prase a 2 dny se stejně nic nedělo, kromě poslíčků… Druhé těhotenství už jsem byla u jiné doktorky, bylo to vloni v létě, ty šílený vedra a já si přála ať už porodím… Doktorka mi řekla ať to promyslím a že za týden kdyžtak Hamiltona udělá, souhlasila jsem, už se to s pupkem nedalo. Nebolelo to jako poprvé, tahle dr. byla asi šetrnější, okamžitě bolest břicha, slabé krvácení a za 24 hodin jsme měli po porodu
tak nevím jestli to bylo tím, že jsem rodila podruhé, nebo tím, že je to pokaždé jinak. Pokud cítíš nejistotu, radši to zkonzultuj aspoň po telefonu. Držím palce ![]()
Mne tiez dr udelala Hamiltna, nepovedala sice ale som za to rada. Porodila som za 6 hodin
Mě doktorka udělala Hamiltona s mym svolením ve 40+5 ráno a celý den jsem spinila a odcházela zátka večer v sedm začali mirne kontrakce a ráno v 9 jsem porodila ![]()
Holky, dnes mi delali Hamiltona v 15h. Cca od 18h do 19:30h byly bolesti po 10minutach. Bolesti prestaly, ale zacala jsem trochu krvacet. Prosim, reknete mi, ze uz je to porod ![]()