Děloha, kdyby mě vzali na císaře dřív

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.2.16 16:20

děkuji za váš názor

Dobrý den chtěla bych se Vás zeptat ne názor. loni jsem rodila druhýho syna, Můj první porod vůbec nepostupoval a skončil císařským řezem. Gynekoložka mi řekla že můžu rodit i normálně ale vše záleží jak to bude probíhat. tak byla to středa v 10 hodin jsem mela jít do nemocnice na monitory.Tam se ukázaly malé kontrakce a tak si mě tam nechaly. bolesti jsem znatelné ale slabé. Plodová voda mi praskla až v noci kolem tři čtvrtě na 12.Byla sem převezena na sál, hodiny pomalu se blížily k ránu a já se neotvírala, paní dr jsem řekla že když porod nepostupuje tak at mě vemou na císaře že vím že normálně stejně neporodím, jenže ne prý ještě musíme čekat. Pak až na výměnu služby mě asi kolem 6 ráno dr vyšetřil stím že musím okamžitě na sál že mi bude proveden opět císař. Potosi už nic nepamatuji jen že se to tam nějak zkomplikovalo a začala jsem tam krvácet a tak se jim to prý podařilo zastavit.Pak jsem se probudila až ve tři odpoledne na jipce s velikýmy bolestmi břicha při vyšetření dr mi pravděpodobně prý praskla děloha musela znova na sál s tím že mi jí musí vzít jinak bych mohla umřít, takže mi jí v mých 25 letech celou vzaly myslíte že kdyby mě na toho císaře vzaly dřív tak by to tak nemuselo dopadnout děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
1.2.16 16:26

To se spíš zeptej nějakého doktora :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.2.16 16:27

Je mi líto, co se ti stalo. Myslím si, že se tomu nedalo zabránit.
Každý máme svůj osud předem určený. Máš dvě zdravé děti, co víc si přát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
1.2.16 16:28

Na tohle se zeptej svoji doktorky. Kdo neni doktor muze jen spekulovat. Je mozne, ze by k tomu prasknuti doslo i tak. Ale podle toho, jak pises, ze te nechali cekat, se tomu mozna dalo zabranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
1.2.16 16:35

To je mi líto, co se stalo, ale jestli se ptáš na to, jestli to doktoři mohli předpokládat a jestli to tím pádem byla jejich chyba, tak podle mého názoru asi ne. Myslím, že naopak chtěli počkat, jestli se porod nerozjede normálně, právě proto, že nechtěli dělat zbytečně další jizvu, u které zase narůstá riziko toho prasknutí v budoucnu. Ale doopravdy by to mohl posoudit asi jen nějaký znalec, my tady můžeme opravdu jen psát své názory na něco, o čem vlastně pořádně nic nevíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25045
1.2.16 16:35

Jako je určitě riziko, pokud je žena po císaři, že ta jizva při dalším porodu praskne. Proto se dělají kontroly a zjišťuje se, jestli děloha může nebo nemůže ustát přirozený porod. Záleží na stavu konkrétní pacientky. Jak píše @Petra1606 možná, kdyby tě nenechali tak dlouho čekat, mohla to děloha ustát. Ale taky nemusela. A dělali ti nějaké kontroly v těhotenství, měla jsi od někoho papír, že můžeš rodit přirozeně a že je děloha ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.2.16 16:38

To máš těžké. Ani doktor ti nepoví, co by bylo kdyby. Píšeš, že jsi kontrakce měla slabé a děloha ti „praskla“ až po čísaři. Nebyla spíš po porodu hypotonická a nemohla se stáhnout? Každopádně tohle by ti mohl rozlousknout až soudní znalec. Pochybuji, že by ti nějaký doktor byl ochotný říct, jestli je to chyba lékařů, když u toho sám nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 16:40

Žádný papír ne jen normální kontroly u gynekoložky ale při posledních kontrolách sem se jí ptala jestli mě vemou císařem nebo ne prý to vše záleží až tam jak to bude probíhat ale kdyš to postupovat nebude tak pujdu znova :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
1.2.16 16:41

Nech si udelat kopii dokumentace z porodnice, vcetne operacni. A zkonzultuj s lekarem. Z tohoto uz muzes vyvozovat zavery ;)

Jen se zeptam, pichali ti neco behem oteviraci faze(na hekarne). Spravne se nemaji aplikovat uterotonika (oxytocin aj.) po predchozim cisari prave pro riziko prasknuti delohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
1.2.16 16:42

@Daduka Mezi 4 oci to lekar povi, spise se drzi pri soudech;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
1.2.16 16:42
@kopejka píše:
To se spíš zeptej nějakého doktora :nevim:

Tady je to prece samy doktor :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1.2.16 16:44

Jo už jsem tam byla že chci mojí zdravotní dokumentaci ohledně porodu že to chci dát aby mi to znalec posoudil a bylo mi řečeno že dle zákona na to mají 30 dní, byla jsem tam 26 ledna vrchní setra mi povedela ale že to do pátku bude mít kdys ne tak v pondelí jako dnes že určitě. Ale neozvala se mi a tak jsem se ozvala já, psala mi že tam není že na školení a že tam nebude celý týden. ale to mi předtím neřekla, známí mi říkají že to můžou takle zdalovat aby stím něco udelaly myslite že je to možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 16:46

Rajani to si já nepamatuji jestli mi něco daly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.2.16 16:47

Možná ne…soucítím s tebou, taky bych se s tím těžko srovnávalo..ale víš jaká myšlenka mě napadla první? že kdyby se tohle nestalo, proběhl normálně císař, a ty by sis třeba za pár let rzhodla pořídit si další dítě, tak ta jizva, která byla patrně problematická, a po durhým císaři by byla patrně ještě horší než po prvním, a ty bys nic netušila, tak ti v dalším těhotenství mohla děloha prasknout jinde než v nemocnici..a mohlo to dopadnout hodně blbě..asi tě to moc neutěší, to je mi jasný :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 16:52

No na to nechci ani pomyslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat