Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím maminky, chtěla jsem se zeptat. Od začátku těhu zápasím s kvasinkama a zajímá mě, když půjdu rodit a budu zrovna kvasinky mít, budu moct rodit přirozeně nebo budu muset císařem? Setkala ste se s tím některá? Moc děkuji za odpovědi.
Ahoj, jsem stejnej pripad a vsude mi bylo receno, ze neni duvod k cisari. Ze prcek bude mit maximalne moucnivku, kterou za dva dny vylecej.. ale co je na prd, ze mame diky tomu o hodne krehci sliznici, tak je vetsi nachylnost na potrhani, hlavne vnitrni
snad jsem te moc nevydesila, ja sem z toho uplne mimo
![]()
Tak já akorát při porodu byla třetí den na čípku a masticce kvůli kvasinkami. Při prijmu mi na to paní doktorka řekla ze to ničemu nevadí. Já se akorát bala aby se mi znova nerozjely, protože jsem je nestihla dolecit. Kupodivu po porodu po nich nebylo ani památky (rodila jsem třicet hodin, resp. jsem byla třicet hodin bez plodovky, tak se asi lekly a utekly
). Už jsem rok od porodu a zatím se neobjevily ![]()
Jo a je pravda, ze jsem mela jeden nebo dva vnitřní stehy, ze jsem se trhla, ale spis bych to přisuzovala tomu dlouhemu porodu ![]()
Také jsem trpěla na kvasinky a asi ze stresu mě v den porodu chytlo svědění, hned jsem jela do porodnice, byla neděle, doktor mi řekl že by mi musel udělat stěr a než budou výsledky že budu mít odrozeno že déle jak týden přenášet nesmím, jinak odchází placenta a do správy napsal že na rukavici je výtok a že to ničemu nevadí že mimino to vyplaví, ale primář mi druhý den řekl že by mě to mohlo potrhat, at se vyplachuju rosalginem, normálně mi nepomáhá ale tentokrát zabral a rodila jsem v pohodě, ted používám gynekologickou sul, nepálí a je lepší. Císařem kvuli kvasinkám rodit nebudeš, ale mohlo by to znepříjemnit porod
Ahoj, taky s kvasinkami bojuji téměř od začátku těhu. Přirozenému porodu to určitě nevadí, ale co se týče křehčí sliznice, tak to bohužel asi bude pravda. Koupila jsem si aniball na cvičení a teď mi tu tak akorát leží, protože při cvičení krvácím
, aspoň už vím proč…
@NikaKaa
O to se snažím, globule co mám od doktorky mi zabírají okamžitě, jen třeba za týden je mám zpět. Už zkouším vše, vyřadila sem sladké, jen se sprchuji, intimní mýdlo, doma jen kraťasy bez spodního prádla. Už nevím co s nimi.
Před těhu jsem na ně nikdy netrpela, tak doufám ze se to pak zase srovná.
@LIEBEhexe
Já už se pripravuji na vše a s tím ze drobeček roste jako z vody a růstově už sme o skoro měsíc dopředu, tak to stejně vidím tak, že bude obr a
@LIEBEhexe
A budu ráda, že porodím
s potrhanim počítám, takže mě už asi nevystraší nic, to už zvládla paní doktorka oznámením, že nerosteme jako z vody, ale rovnou ze dvou ![]()
@Michaela1234567 píše:
@LIEBEhexe
A budu ráda, že porodíms potrhanim počítám, takže mě už asi nevystraší nic, to už zvládla paní doktorka oznámením, že nerosteme jako z vody, ale rovnou ze dvou
Me pan doktor taky rikal, ze to bude pěkném čahoun a nakonec mel jen 48 cm a 3010 g ![]()
@baccata
No uvidíme až bude na světě, už to mám za pár, ale připravila sem se na nejhorší tak doufám, že pak budu mile překvapena jako vy. Už podle 3D ultrazvuku je celej po tatínkovi a tatínka máme velikeho ![]()
To máš individuální. Já trpím na kvasinky od 15 let, malý měl 4050g a kdyby mě nemuseli nastřihávat (2× omotaný pupečník, malý už musel ven), tak mě ani nešijí…
@Michaela1234567 já je mívám i mimo těhotenství a pomáhají mi activia jogurty, jíst jako prevenci a když to začne svědit, tak zavedu trochu jogurtu přímo dovnitř
(prstem nebo na tamponu), jen se to s tím jogurtem taky nesmí přehnat, třeba jen na 2 noci
@NikaKaa píše:
@Michaela1234567 já je mívám i mimo těhotenství a pomáhají mi activia jogurty, jíst jako prevenci a když to začne svědit, tak zavedu trochu jogurtu přímo dovnitř(prstem nebo na tamponu), jen se to s tím jogurtem taky nesmí přehnat, třeba jen na 2 noci
taky jsem to zkoušela, zaváděla jsem na tampon kyšku, ale asi je lepší koupit zaváděcí probiotika