Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@střepina ten jogurt každopádně okamžitě pomáhá od svědění zvenku, když to potřeš, s kyškou zkušenost nemám
@MatuleH tak to jsem na tom uplně stejně, aniball jsem zkusila 4× a nedostala jsem se přes 17 cm..nejen, že to byly muka jako blázen ( a to holky psaly, že to nebolí, jen je to nepříjemnej tlak- já myslela že bolestí exploduju
), ale právě ta krev taky byla.. Prostě na pytel.. ![]()
@Michaela1234567 já se s tím potrháním nějak smířit nechtěla, ale budu muset asi. Ve finále pak aspoň budu mile překvapená, když to tak nebude
a já mám necelý čtiři týdny do termínu a už má odhad 3390, takže to taky nebude žádnej malej pinďa.. Nu což, někde jsem četla, že ženská vydrží víc než člověk ![]()
@LIEBEhexe No já se dostala na cca 24 cm ale právě ob den krev - ptala jsem se i doktora, tak mi řekl okamžitě skončit
. U nás naštěstí ten váhový odhad není tak strašný v 37 tt zatím cca 3,2 Kg ![]()
@LIEBEhexe
Já se raději připravuji na nejhorší a pak budu jen šťastná, že to bude lepší než sem si myslela
já jsem teď 33tt ale u doktorky sem byla někdy 30-31 nepamatuji se přesně a prcek už měl přes dvě kg tak uvidíme co mi poví v pondělí na kontrole. Tak vám holky držím palce, ať máte vše v pořádku a co nejrychleji za sebou. Mě to čeká až za 40dní ![]()
Ahoj, měla bych dotaz. Jsem v 39tt, porod už očekávám každou chvíli a dnes mám pocit, že se mi rozjíždějí kvasinky, mám klasický výtok a trochu nepříjemné pocity. V pondělí mám jít na kontrolu, co teď? Mám si zítra koupit nějaké tablety, nebo můžu udělat výplach Rosalginem, který mám doma, nebo vydržet do pondělí, co na to řekne lékař? Nemám moc dobrý pocit z toho, že si sama nasadím léčbu a v pondělí se budu cítit jako hypochondr. Na druhou stranu si říkám, co když se do pondělí rozjede porod? Sice termínově mám ještě čas, ale cítím se, jako by to už nemělo moc dlouho trvat. A pokud někdo rodil při kvasinkové infekci, potrhal se i vnitřek? Případně jak probíhalo hojení? Byla ta pochva při porodu nějak znatelně bolavá? Při vzpomínce na první porod jsem cítila jen hráz.
@Anonymní píše:
Ahoj, měla bych dotaz. Jsem v 39tt, porod už očekávám každou chvíli a dnes mám pocit, že se mi rozjíždějí kvasinky, mám klasický výtok a trochu nepříjemné pocity. V pondělí mám jít na kontrolu, co teď? Mám si zítra koupit nějaké tablety, nebo můžu udělat výplach Rosalginem, který mám doma, nebo vydržet do pondělí, co na to řekne lékař? Nemám moc dobrý pocit z toho, že si sama nasadím léčbu a v pondělí se budu cítit jako hypochondr. Na druhou stranu si říkám, co když se do pondělí rozjede porod? Sice termínově mám ještě čas, ale cítím se, jako by to už nemělo moc dlouho trvat. A pokud někdo rodil při kvasinkové infekci, potrhal se i vnitřek? Případně jak probíhalo hojení? Byla ta pochva při porodu nějak znatelně bolavá? Při vzpomínce na první porod jsem cítila jen hráz.
Já nekde cetla, ze sliznice s kvasinkovým zanetem je mnohem náchylnejsi na ruptury pri porodu. Vynechala bych jednoduché sacharidy ve stravě a namazala vně Canesten krémem. Skočila bych si do lekarny pro Tetraborikove globule a zavedla si ji a v pondeli hned konzultovala s gynekologem. PS:globule jsou bez predpisu a mohou se pouzivat v tehotenstvi. Pripadne se v nedeli poradte v lekarne, maji pristup do databaze, co se kdy muze a nemuze a v pondeli Vas zaleci gyndar.
Tento problem jsem měla taky. Koupila jsem si tabletky na zavádění (nesmí se zavádět aplikatorem) a bylo po problému. Par dni na to jsem porodila a Dr. řekla, ze jsem dobre udělala jinak bych se hodně potrhala. Kvasinky sliznici vysusuji a ta je pak náchylná k praskání.
@iamlenka přesně tak, já udělala tu chybu, že jsem to nechala a potrhaná jsem byla dost
Děkuji za reakce. Bohužel se dnes do města do lékárny nedostanu, budu to muset vydržet do zítřka. Tak doufám, že stihnu ty potvory zaléčit.
Ted jsem resila obdobny problem, jsem take ve 39 tt. Gynekolozka mi doporucila, at si koupim Canesten a aplikuju (pochopitelne ne aplikatorem). Sehnala jsem Canesten s jednorazovou kapsli (v tomto stadiu tehu clovek nevi, jestli stihne dobrat vsechny vaginalni tablety/globule, kdyz je jich vic, coz je treba prave problem u boraxovych globuli).