Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj zakladatelko ![]()
Našla jsem tuto diskuzi a chtěla jsem se zeptat jak vám to celý dopodlo?
My totiž máme podobný problém, v ejakuátu jen pár živých spermií, neaktivní, a nulová morfologie…
Ahoj, nejsem zakladatelka, ale máme to hodně podobne jako vy. Máme spermie zamrazene po Mese/Tese a budeme začínat 3IVF. Zároveň přechod do jiného CAR.Jak dlouho se přes car pokoušíte?
Ahoj,
nám v Caru řekli, že operace Tesa-mesa je zbytečná, když má pár spermií v ejakulátu, že kvalitově to má ve varlatech stejný. Vy jste neměli vůbec žádný, že byl partner na zákroku?
Jinak první návštěva Caru loni v květnu, v říjnu 1.IVF a teď v březnu 2.IVF. Z prvního pokusu posláno 5 embryí na genetiku, ale všechny měli chromozomální vady a teď z druhýho máme jen jedno embryjko, v pátek se vyvíjelo na jedničku a mám volat až v pondělí jak to dopadlo. Jestli šel odebrat vzorek na genetiku.
Je to boj ![]()
@Maty35 ahoj,spg vždy katastrofa, našli tam tak 3-4 spermie, ale nemotilni, morfologicky taky špatný. Operace tedy byla na základě doporučeni androloga. Něco nasbírali,20 dávek zamrazili.Ale úspěšnost z toho žádná. Tak teď to zkusíme jinde, prechazime do PFC, mají tam dobre embryology a laboratoř, takže jestli si s tím neporadi tam, tak už asi nikde🤷♀️
A to budete posílat případně jen jedno na genetiku? Vim od holek, ze v tak malém množství 1-2 ks se zamrazi a čeká se má další embrya, aby se testovalo víc kousku najednou.Kam chodíš do car?
Tak to máte skoro to samý. Partner má teda tenhle problém s plodností kvůli genetice.
A vy jste z těch pokusů měli nějaké embrya?
A ty spermie z tý operace jsou lěpší, řekli vám k tomu něco?
My chodíme do Sanusu, první pokus dělali embryologové v Hradci, druhý teď v Pardubicích. O PFC jsem slyšela samou chválu ![]()
No zatím mě nic embryolog neříkal, že by ho neposlali, když je jen jedno. Třeba něco řekne až v pondělí, jestli vůbec vydrží.
@Maty35 U nás tedy genetika dobrý, ale spermie…špatne a málo.1 IVF jen jedno embryo, které mi po 2,5 dnech zavedli -nic.2 IVF už jsme dali i darce na základě doporučení dalšího androloga + dle vyšetření reprodukční imuno. Půl na půl a výsledek jedno naše, trvala jsem na PK a došlo do 5 dne- ale také noc. S darcem vyšlo 7 embryi.Ale někde je ještě jiná chyba, protože 2 x tehotenstvi a 2× potrat. Mám za sebou celkem 5 transferu.
Takže konec v Pronatalu, převezli nám spermie a v PFC si s tím snad poradi.
Budeme mít teď i schuzku s hlavním embryologem🙏
Třeba v PFC dělají genetiku embryi jen jednou ročně páru a max.8 ks na pojišťovnu🤷♀️
@Maty35
Ahoj, tady zakladatelka, bohužel jsme po 3.neúspěšném ivf, jiný car, našli aspoň 4 kusy ale embrya nevydržela ani do 3.dne.
Je to bohužel beznadějné, snažili se, vitaminy ani léky partnerovi nepomohli, mesa tese nemá smysl jako u azospermie.
Takže jestli pujdeme do 4.ivf tak už s dárcem.
Držím palce, je to opravdu strašný boj.
@Anonymní píše:
@Maty35
Ahoj, tady zakladatelka, bohužel jsme po 3.neúspěšném ivf, jiný car, našli aspoň 4 kusy ale embrya nevydržela ani do 3.dne.
Je to bohužel beznadějné, snažili se, vitaminy ani léky partnerovi nepomohli, mesa tese nemá smysl jako u azospermie.
Ahoj tak to mě mrzí
Já už se taky smiřuji s tím, že to asi bez dárce nepůjde. Přítel s tím souhlasí, ale ještě to nevzdává. Takže 3. IVF jdeme napůl s dárcem. Tak přeju taky dost sil ![]()
@Anonymní píše:
@Maty35
Ahoj, tak to mě mrzi🥺Ale nevzdavejte to, my měli darce už u druhého IVF, máme spermie po operaci, ale jsou dost špatný. Teď pujdeme pro jistotu taky půl na půl.
@Maty35 taky to pro jistotu dáme půl na půl. Proste když to jinak nejde🤷♀️Co embryjko, jak je na tom dnes?
@Michaelavavra
Ještě na konci třetího dne se vyvíjelo ukázkově a dneska jsem volala do laborky a od čtvrtého dne se začalo zpomalovat. Prý se od třetího dne začíná zapojovat spermie
Už začíná teda vylejzat z obalu, takže vzorek dnes odeberou. Ale nevěřím, že bude zdravý..
Takže pokus číslo 3 nás nemine ![]()
Ahoj. Zajímalo by mě, jak jste dopadli. Máme to dost podobné. U manžela nalezeno pár kusů po centrifugaci. V CAR navrhli mrazení, ale těch kusů bylo málo, tak to prý nepůjde. Manžel má jít na kontrolní odběr za měsíc. Jinak by při OPU dával 2 čerstvé vzorky a zbyla vajíčka by se mrazili.
@Sisa6 dobry den, uz se to nějaký čas ale jak vám vsechno dopadlo prosim? Ten jsme byli na prvním ivf což vubec nedopadlo manzel ma Kriptospermie takze mame obavu ze to nedopadne i po druhé a doktor jen kouká na me jak nabudit vajíčka a vubec na hodnoty partnera.. dekujj za odpověď
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.