Kryptozoospermie a IVF

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.3.20 09:50

Kryptozoospermie a IVf

Prosím udělali Vám IVF i při partnerově kryptozoospermii?
Nám za to vzali kč a pak řekli že to nejde.
Má smysl pokračovat? U partnera za rok žádné zlepšení, dárce nechce. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
1.3.20 10:15
@Anonymní píše:
Prosím udělali Vám IVF i při partnerově kryptozoospermii?
Nám za to vzali kč a pak řekli že to nejde.
Má smysl pokračovat? U partnera za rok žádné zlepšení, dárce nechce. Děkuji :kytka:

Jaké měl hodnoty naposledy? Pokud tam spermie po centrifugaci má alespoň v počtu vajíček a nejsou úplně morfologicky špatné, není důvod neoplozovat, jen je to dost práce… A samozřejmě tedy ICSI, ne IVF. Co na to partner dostal? Byl na urologii? Nabídli vám MESA/TESE?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.20 13:53

@Litta
Na spermiogramech má psané jen že je to krypto. porucha ztekucení, že se našlo pár ks, ale jen po centrifugaci.Ale v hodnotach má všude psané „0“.A i v morfologii prázdné políčka. Testů má tak 10.Mesa/tese mu prý dělat nebudou, protože to není azospermie, s ICSI jsme samozřejmě počítali a i jsme ho platili v záloze. Po OPU a jeho sp. nás ujišťovali že jo, že se pár našlo.
No a další den po zavolání do laborky jiná paní řekla že neměla co vybírat a proto ani nerozmrazila vzorek, který jsme měli do zálohy, prý by to bylo to samé :,( Užíval i clostylbegyt, repromen, selen zinek, homeopatika. A furt stejné. U urolaga byl v CARU a prý vše ok.
Spíš mě zajímá, jestli vůbec to jde udělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.20 14:02

@Litta
Posílám jeden ze spermio-na ostatních je to stejné.

• Citovat
  • Upravit
14637
1.3.20 15:35
@Anonymní píše:
@Litta
Na spermiogramech má psané jen že je to krypto. porucha ztekucení, že se našlo pár ks, ale jen po centrifugaci.Ale v hodnotach má všude psané „0“.A i v morfologii prázdné políčka. Testů má tak 10.Mesa/tese mu prý dělat nebudou, protože to není azospermie, s ICSI jsme samozřejmě počítali a i jsme ho platili v záloze. Po OPU a jeho sp. nás ujišťovali že jo, že se pár našlo.
No a další den po zavolání do laborky jiná paní řekla že neměla co vybírat a proto ani nerozmrazila vzorek, který jsme měli do zálohy, prý by to bylo to samé :,( Užíval i clostylbegyt, repromen, selen zinek, homeopatika. A furt stejné. U urolaga byl v CARU a prý vše ok.
Spíš mě zajímá, jestli vůbec to jde udělat.

No hlavně že to mrazili, když se pak ani neobtěžují to použít, tu logiku teda fakt nechápu. :zed: Co je to prosímtě za CAR? Běžte jinam. Napiš mi klidně do zpráv, pokud nechceš veřejně. Rozhodně je lepší nejdřív udělat MESA/TESE než přistoupit rovnou k dárci, zvlášť když ho nechcete. Pokud tam ojediněle spermie má, tak ve varlatech se najdou tuplem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
1.3.20 16:09

Můj muž měl taky fakt malinko spermií. U IVF, ze kterého máme syna, našli použitelné až asi že 3. nebo 4. rozmrazené dávky, tak nevím, proč to u vás v CAR nezkusili :nevim:. Ted při posledním IVF měl taky pár, ale našli je v té čerstvé dávce, zatím jsem v půlce těhotenství, tak uvidime. Takže pokud tam třeba 10 spermií je, dá se to zkusit. A vajíčka ti zamrazili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.20 17:46

@Litta
Jsme ve Zlíně :,( Jsem dost zklamaná a přítel je vyloženě nasra..,tahaly z nás jen kč a pak nezkusili nic :cert: Do brna to máme přes hodinu cesty, ale budu tam muset zavolat. Mám pocit že i když ve zlíně změníme lékaře, tak to bude stejné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.20 17:49

@kaiserin
To je super, že se u Vás zadařilo, moc držím palce :srdce: Bohužel vajíčka i když byly prý ukázkové rak nic, nechali je tak, nezamrazili je :,( Úplně zbytečná stimulace a vše. Asi se mi potvrdilo co jsem si myslela, že to jde, ale oni to u nás zazdili :,( Budem muset změnit CAR

• Citovat
  • Upravit
14637
1.3.20 18:27
@Anonymní píše:
@kaiserin
To je super, že se u Vás zadařilo, moc držím palce :srdce: Bohužel vajíčka i když byly prý ukázkové rak nic, nechali je tak, nezamrazili je :,( Úplně zbytečná stimulace a vše. Asi se mi potvrdilo co jsem si myslela, že to jde, ale oni to u nás zazdili :,( Budem muset změnit CAR

No to je děs, že ani nezamrazili vajíčka. :cert: Kolik si za to nulové úsilí účtovali? :think: To bych jezdila do toho Brna, i když je to hodinu samozřejmě opruz. Obvolej centra, poptej se na možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
1.3.20 18:28
@Anonymní píše:
@kaiserin
To je super, že se u Vás zadařilo, moc držím palce :srdce: Bohužel vajíčka i když byly prý ukázkové rak nic, nechali je tak, nezamrazili je :,( Úplně zbytečná stimulace a vše. Asi se mi potvrdilo co jsem si myslela, že to jde, ale oni to u nás zazdili :,( Budem muset změnit CAR

Tak to mě mrzí. My jsme tenkrát právě řešili u toho IVF, ze kterého je syn, že když nic nebude a i přes horší výsledky po rozmrazení než s embryi, jsme byli domluvení, že když tak zamrazí vajíčka. Klidně napiš zprávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.20 19:32

@Litta Děs,naprostá nedůvěra ve Zlín. Cena za to nic byla-5tis. léky za stimulku,5tis. přítelovi za hormony-clostík,6tis za zmražení spermio které řekli že máme do zásoby zamrazit a pak řekli že nemá smysl ho rozmrazit,10spermiogramů po 150,–,kopa vitaminů, ze zálohy 20tis. vrátili 14tis, urolog ta 600,–narkóza 400,–…no a sme skoro na 30tisících a nic, jen furt melou o dárci a žàdnou jinou verzi neporadili :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.20 19:33

@kaiserin Děkuji,pokud něco nebudu vědět ráda písnu. Tento týden zavolám do Brna

• Citovat
  • Upravit
4905
1.3.20 20:13
@Anonymní píše:
@kaiserin Děkuji,pokud něco nebudu vědět ráda písnu. Tento týden zavolám do Brna

My jsme dárce taky nechtěli. Byl nám jen navrženej a když jsem řekla, že ne, tak byla ev. varianta zmražení těch vajíček. Moc vám držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.3.20 20:47
@Anonymní píše:
@Litta Děs,naprostá nedůvěra ve Zlín. Cena za to nic byla-5tis. léky za stimulku,5tis. přítelovi za hormony-clostík,6tis za zmražení spermio které řekli že máme do zásoby zamrazit a pak řekli že nemá smysl ho rozmrazit,10spermiogramů po 150,–,kopa vitaminů, ze zálohy 20tis. vrátili 14tis, urolog ta 600,–narkóza 400,–…no a sme skoro na 30tisících a nic, jen furt melou o dárci a žàdnou jinou verzi neporadili :,(

Tak to je masakr! :cert: V ceníku mrazení vajíček koukám je, takže média a postupy k tomu mají, takže by mě zajímalo, čím budou argumentovat. Schválně po nich chtěj písemné vyjádření. Tohle není vhodný postup, pokud ta vajíčka kvalitní byla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.3.20 20:49

Samozřejmě s dárcem by to šlo raz dva, ale pokud se nedělala MESA/TESE, tak je to celkem škoda nezkusit, zvlášť pokud není ani azo. Nevzdávejte to a obvolej to Brno. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.