Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Prosím udělali Vám IVF i při partnerově kryptozoospermii?
Nám za to vzali kč a pak řekli že to nejde.
Má smysl pokračovat? U partnera za rok žádné zlepšení, dárce nechce. Děkuji
Jaké měl hodnoty naposledy? Pokud tam spermie po centrifugaci má alespoň v počtu vajíček a nejsou úplně morfologicky špatné, není důvod neoplozovat, jen je to dost práce… A samozřejmě tedy ICSI, ne IVF. Co na to partner dostal? Byl na urologii? Nabídli vám MESA/TESE?
@Litta
Na spermiogramech má psané jen že je to krypto. porucha ztekucení, že se našlo pár ks, ale jen po centrifugaci.Ale v hodnotach má všude psané „0“.A i v morfologii prázdné políčka. Testů má tak 10.Mesa/tese mu prý dělat nebudou, protože to není azospermie, s ICSI jsme samozřejmě počítali a i jsme ho platili v záloze. Po OPU a jeho sp. nás ujišťovali že jo, že se pár našlo.
No a další den po zavolání do laborky jiná paní řekla že neměla co vybírat a proto ani nerozmrazila vzorek, který jsme měli do zálohy, prý by to bylo to samé
Užíval i clostylbegyt, repromen, selen zinek, homeopatika. A furt stejné. U urolaga byl v CARU a prý vše ok.
Spíš mě zajímá, jestli vůbec to jde udělat.
@Anonymní píše:
@Litta
Na spermiogramech má psané jen že je to krypto. porucha ztekucení, že se našlo pár ks, ale jen po centrifugaci.Ale v hodnotach má všude psané „0“.A i v morfologii prázdné políčka. Testů má tak 10.Mesa/tese mu prý dělat nebudou, protože to není azospermie, s ICSI jsme samozřejmě počítali a i jsme ho platili v záloze. Po OPU a jeho sp. nás ujišťovali že jo, že se pár našlo.
No a další den po zavolání do laborky jiná paní řekla že neměla co vybírat a proto ani nerozmrazila vzorek, který jsme měli do zálohy, prý by to bylo to saméUžíval i clostylbegyt, repromen, selen zinek, homeopatika. A furt stejné. U urolaga byl v CARU a prý vše ok.
Spíš mě zajímá, jestli vůbec to jde udělat.
No hlavně že to mrazili, když se pak ani neobtěžují to použít, tu logiku teda fakt nechápu.
Co je to prosímtě za CAR? Běžte jinam. Napiš mi klidně do zpráv, pokud nechceš veřejně. Rozhodně je lepší nejdřív udělat MESA/TESE než přistoupit rovnou k dárci, zvlášť když ho nechcete. Pokud tam ojediněle spermie má, tak ve varlatech se najdou tuplem!
Můj muž měl taky fakt malinko spermií. U IVF, ze kterého máme syna, našli použitelné až asi že 3. nebo 4. rozmrazené dávky, tak nevím, proč to u vás v CAR nezkusili
. Ted při posledním IVF měl taky pár, ale našli je v té čerstvé dávce, zatím jsem v půlce těhotenství, tak uvidime. Takže pokud tam třeba 10 spermií je, dá se to zkusit. A vajíčka ti zamrazili?
@Litta
Jsme ve Zlíně
Jsem dost zklamaná a přítel je vyloženě nasra..,tahaly z nás jen kč a pak nezkusili nic
Do brna to máme přes hodinu cesty, ale budu tam muset zavolat. Mám pocit že i když ve zlíně změníme lékaře, tak to bude stejné
@kaiserin
To je super, že se u Vás zadařilo, moc držím palce
Bohužel vajíčka i když byly prý ukázkové rak nic, nechali je tak, nezamrazili je
Úplně zbytečná stimulace a vše. Asi se mi potvrdilo co jsem si myslela, že to jde, ale oni to u nás zazdili
Budem muset změnit CAR
@Anonymní píše:
@kaiserin
To je super, že se u Vás zadařilo, moc držím palceBohužel vajíčka i když byly prý ukázkové rak nic, nechali je tak, nezamrazili je
Úplně zbytečná stimulace a vše. Asi se mi potvrdilo co jsem si myslela, že to jde, ale oni to u nás zazdili
Budem muset změnit CAR
No to je děs, že ani nezamrazili vajíčka.
Kolik si za to nulové úsilí účtovali?
To bych jezdila do toho Brna, i když je to hodinu samozřejmě opruz. Obvolej centra, poptej se na možnosti.
@Anonymní píše:
@kaiserin
To je super, že se u Vás zadařilo, moc držím palceBohužel vajíčka i když byly prý ukázkové rak nic, nechali je tak, nezamrazili je
Budem muset změnit CAR
Tak to mě mrzí. My jsme tenkrát právě řešili u toho IVF, ze kterého je syn, že když nic nebude a i přes horší výsledky po rozmrazení než s embryi, jsme byli domluvení, že když tak zamrazí vajíčka. Klidně napiš zprávu ![]()
@Litta Děs,naprostá nedůvěra ve Zlín. Cena za to nic byla-5tis. léky za stimulku,5tis. přítelovi za hormony-clostík,6tis za zmražení spermio které řekli že máme do zásoby zamrazit a pak řekli že nemá smysl ho rozmrazit,10spermiogramů po 150,–,kopa vitaminů, ze zálohy 20tis. vrátili 14tis, urolog ta 600,–narkóza 400,–…no a sme skoro na 30tisících a nic, jen furt melou o dárci a žàdnou jinou verzi neporadili ![]()
@kaiserin Děkuji,pokud něco nebudu vědět ráda písnu. Tento týden zavolám do Brna
@Anonymní píše:
@kaiserin Děkuji,pokud něco nebudu vědět ráda písnu. Tento týden zavolám do Brna
My jsme dárce taky nechtěli. Byl nám jen navrženej a když jsem řekla, že ne, tak byla ev. varianta zmražení těch vajíček. Moc vám držím palce!
@Anonymní píše:
@Litta Děs,naprostá nedůvěra ve Zlín. Cena za to nic byla-5tis. léky za stimulku,5tis. přítelovi za hormony-clostík,6tis za zmražení spermio které řekli že máme do zásoby zamrazit a pak řekli že nemá smysl ho rozmrazit,10spermiogramů po 150,–,kopa vitaminů, ze zálohy 20tis. vrátili 14tis, urolog ta 600,–narkóza 400,–…no a sme skoro na 30tisících a nic, jen furt melou o dárci a žàdnou jinou verzi neporadili
Tak to je masakr!
V ceníku mrazení vajíček koukám je, takže média a postupy k tomu mají, takže by mě zajímalo, čím budou argumentovat. Schválně po nich chtěj písemné vyjádření. Tohle není vhodný postup, pokud ta vajíčka kvalitní byla!
Samozřejmě s dárcem by to šlo raz dva, ale pokud se nedělala MESA/TESE, tak je to celkem škoda nezkusit, zvlášť pokud není ani azo. Nevzdávejte to a obvolej to Brno. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Prosím udělali Vám IVF i při partnerově kryptozoospermii?
Nám za to vzali kč a pak řekli že to nejde.
Má smysl pokračovat? U partnera za rok žádné zlepšení, dárce nechce. Děkuji