Která kombinace oborů na VŠ pedagogická je náročnější
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní…
studoval(a) jsi angličtinu na VŠ pedagogické? Pokud ano, sděl svoje dojmy, jinak o výkřiky do tmy nestojím… díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@helmitka Já myslím, že anonym, ač to napsal dost nemístně, tím myslel fakt, že na VŠ už nás (tedy v nj) brali jako ty, co ten daný jazyk zvládají minimálně v ukončené úrovni B2 - tím pádem jsme psali seminárky od prvního semestru v němčině, vše bylo v nj a braly se hlavně literatura, didaktika nj, reálie, historie jazyka atd. Pak samozřejmě konverzace, ale gramatika - výuka - spíš se opakovalo, co známe, a poukazovalo se na obtížnosti a doučili jsme se se věci, které stejně ve škole neuplatním
. Tak tedy u nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale anonymní má pravdu.. když jsem reagovala, tak jsem tohle nějak přehlédla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Abbee, díky, to je přesně to, co potřebuju vědět… kdysi jsem si udělala základní státní zkoušku, připravovala jsem se na velkou státnici celý rok, nakonec jsem ke zkouškám nešla… prostě mi chybí mluvení a taky sebedůvěra najet zase na ten režim, ono mě dost překvapilo, že zkouška na přijímačkách byla taková jednodušší…
děkuju za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak určitě záleží, jak moc tu anglinu ovládáš. Pajdáku bych se rozhodně nebála - studovala jsem právě v Olomouci a lehčí než pajda už bylo snad je FTK (pokud byl teda člověk sportovec) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika Já jsem studovala Jihočeskou univerzitu a musím říct, že procházka růžovým sadem to nebyla, ale zase vím, od kamarádky, co to samé studovala v Plzni, že tam to zase bylo o dost lehčí - třeba že nepsali hned seminárky němčině v prvním semestru, na stejné předměty měli tamní učitelé menší nároky, aby studenti dostali zápočet atd. tak je to škola od školy. Ale zase považuju pajdu na Jihočeský za dost kvalitní, aspoň tedy moje obory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@helmitka píše:
Anonymní…studoval(a) jsi angličtinu na VŠ pedagogické? Pokud ano, sděl svoje dojmy, jinak o výkřiky do tmy nestojím… díky
Studovala jsem anglistiku a amerikanistiku na Karlově univerzitě. Angličtinu už člověk prostě musel umět. První věta, kterou jsme slyšeli, byla, že zde se budeme o angličtině učit a ne se ji učit.
Jak má potom české školství vypadat, když angličtináři neumí anglicky!!!
- Citovat
- Upravit
@abbee píše:
@malinika Já jsem studovala Jihočeskou univerzitu a musím říct, že procházka růžovým sadem to nebyla, ale zase vím, od kamarádky, co to samé studovala v Plzni, že tam to zase bylo o dost lehčí - třeba že nepsali hned seminárky němčině v prvním semestru, na stejné předměty měli tamní učitelé menší nároky, aby studenti dostali zápočet atd. tak je to škola od školy. Ale zase považuju pajdu na Jihočeský za dost kvalitní, aspoň tedy moje obory.
Nevím tedy, co máš za obor, ale zrovna o úrovni Jihočeský bych mohla hooodně dlouze psát. Dost se tam pohybuji.
To už je snad i ta pajda v Olomouci těžší (nebo možná na stejné úrovni).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Studovala jsem anglistiku a amerikanistiku na Karlově univerzitě. Angličtinu už člověk prostě musel umět. První věta, kterou jsme slyšeli, byla, že zde se budeme o angličtině učit a ne se ji učit.
Jak má potom české školství vypadat, když angličtináři neumí anglicky!!!
Strašně záleží, na jaké fakultě člověk studuje. Na koleji jsem bydlela s děckama, kteří studovali učitelství například na Přírodovědě nebo Fildě - a s Pajdou je ta uroveň naprosto nesrovnatelná…což je dost smutné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika Mám češtinu a němčinu pro střední školy. Je to tvůj názor, ale znám osobně člověka, kterýho z němčiny na Jihočeský vylili, a on nakonec vystudoval práva v Praze. Myslím si, že člověk může objektivně hodnotit jen předměty, které tam vystudoval nebo v jejichž oblasti se tam sám pohybuje. Úroveň jiných předmětů nekomentuju, protože k tomu nejsem kompetentní, proto píšu, že myslím, že zrovna moje dva obory jsou tam kvalitní. Němčina určitě, ale teď se většina profesorů přestěhovala na fildu, takže nevím, kdo na pedárně zbyl nebo jak to tam teď funguje. Každopádně za mého studia to bylo ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je taky třeba počítat s tím, že u studia jazyků (a to i na PdF) strávíš spoustu času načítáním literatury, v případě cizího jazyka se tedy od tebe bude očekávat, že zvládneš přečíst v angličtině i literární dílo a budeš schopná ho analyzovat.
Sice se všeobecně tvrdí, že na peďáku je studium zaměřeno více na didaktiku jazyka, ale sama ze své zkušenosti vím, že to tak ne vždy musí být (skoro bych řekla, že té didaktiky bylo žalostně málo). Studovala jsem AJ-ČJ a můžu říct, že to bylo doslova vysezené studium, v bohemistice ke zkoušce z literatury 20.století chtěli 150 knih. Snažili jsme se to samozřejmě různě občurat, ale prostě někteří profesoři už měli páky na to, jak zjistit, zda jsme to skutečně četli nebo jen stáhli výcuc z internetu…no a pak padaly hlavy ![]()
Zpětně na dobu studia nevzpomínám moc ráda, protože zatímco bývalí spolužáci studující třeba ekonomku neustále pařili a na zkoušku se učili třeba jen 3 dny, tak já jak blbec stále četla a četla, protože stále nebylo dostatečně „načteno“
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika píše:
Strašně záleží, na jaké fakultě člověk studuje. Na koleji jsem bydlela s děckama, kteří studovali učitelství například na Přírodovědě nebo Fildě - a s Pajdou je ta uroveň naprosto nesrovnatelná…což je dost smutné.
S tím naprosto souhlasím. Je to velmi smutné a nikdy mě to nepřestane překvapovat. ![]()
Zakladatelko, omlouvám se za svůj přísný názor, ale jako profesionál se 17 letou praxí v oboru si nedokáži představit, jak budeš se dvěma dětmi dálkově studovat angličtinu a stane se z tebe kvalifikovaný učitel. Možná budeš výborný teoretik, který si bude libovat v gramatice, ale děti se musí především naučit komunikovat. Vaří se ve mně krev, když slyším, jak učitelé angličtiny v hodinách mluví česky!
- Citovat
- Upravit
@abbee píše:
Tak moje kamarádka na JČU studovala učitelství pro 1. stupen a prošla to s prstem v nose ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
S tím naprosto souhlasím. Je to velmi smutné a nikdy mě to nepřestane překvapovat.
Zakladatelko, omlouvám se za svůj přísný názor, ale jako profesionál se 17 letou praxí v oboru si nedokáži představit, jak budeš se dvěma dětmi dálkově studovat angličtinu a stane se z tebe kvalifikovaný učitel. Možná budeš výborný teoretik, který si bude libovat v gramatice, ale děti se musí především naučit komunikovat. Vaří se ve mně krev, když slyším, jak učitelé angličtiny v hodinách mluví česky!
Na střední naprosto běžný jev, i na gymlech
Naštěstní jsem s mojí skupinou chytla jinou učitelku a to pořádnou semetriku, všichni jsme na ní nadávali, ale nejednou jsme zjitili, že jsme o úroven výš, než byla maturita a jsme víc než skvěle připraveni na VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit