Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jsem byla o cerpani RD zadat na UP v miste bydliste. Ale protoze bydlim na drihem konci CR, tak jsem zadala az skoro 6 mesicu po skonceni MD ![]()
Když to přepočítám na dny (28×7=196 dní), tak mi to vychází, že poslední den čerpání je toho 23.8., takže řádná dovolená by ti měla začínat v pátek 24.8.
Ještě poznámka: pokud budeš žádat o rodičovskou, tak se ti s tou řádnou dovolenou může krýt, tzn. můžeš žádat taky od toho 24.8., aspoň tak mi to řekli u nás na sociálce.
@kyticka86 nepleť si rodičovský příspěvek a rodičovskou dovolenou. Tazatelka se ptá na řádnou dovolenou u zaměstnavatele, kterou si můžeš vyčerpat okamžitě v návaznosti na mateřskou dovolenou
nech to na nich, prostě napiš, že „bezprostředně po skončí MD žádáš o vybrání řádné dovolené a poté a rodičovskou dovolenou do toho a toho data.“
dny dovolený ať si vyřídí sami
od toho jsou účetní ![]()
Jinak, ale máš pravdu, pokud 9.2. byl pátek, tak MD končí ve čtvrtek a od pátku už máš mít řádnou dovolenou.
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale stydím se, že se nemůžu dopočítat
Od 9.2.2018 (byl to pátek) jsem na MD a teď píšu zaměstnavateli žádost o čerpání ŘD po skončení MD, musí mi to přesně navazovat. Kalkulačka na netu mi vypočítala 28 týdnů do 24.8.2018 (pátek). Nemělo by to ale logicky končit ve čtvrtek 23.8.? Účetní mi psala, že mi čerpání ŘD vychází od 26.8., což je neděle a to už mi vůbec nesedí…
Omlouvám se, asi jsem fakt mimo…