Práce po RD, ÚP ano či ne?

Anonymní
5.8.18 20:43

Práce po RD, ÚP ano či ne?

Ahoj, chci se zeptat, 28.8. budou dceři 4 roky. V práci jsem poslední rok dostala neplacené volno, rodičák mám rozložený do 4 let. Do původní práce se vracet nebudu. Kdybych nastoupila do nové práce třeba 10. září, mám se na těch pár dní evidovat na úřad práce nebo jak je to s pojištěním?

Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
82
5.8.18 20:54

Důchodové (sociální) nevadí - není povinné a zdravotní se platí vždy za celý měsíc ať už od UP, jako samoplátce nebo od zaměstnavatele. Takže je jedno, jestli nastoupíš od prvního nebo desátého. Kdybys šla na UP, mohla bys dostat zas těch pár dní evidence podporu, ale nevím, jestli to stojí za to papírování a tvrdnutí na úřadě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.8.18 22:31

Pokud budeš mít za září příjem, tak se zdravotní (a sociální) pojištění zaplatí z něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
20.8.18 06:03

@Terri1991

reklama, letadlo.

Dotaz mám - četla jsi pravidla této diskuse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
20.8.18 08:56

@Burj Chalifa
Dobré ráno,

uživatelku jsem smazala za spamování diskuze ;)

Pěkné ráno :kytka:
adminka Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
25.11.21 19:38

Ahoj holky,
v lednu mi končí rodicak. V říjnu jsem dávala v práci výpověď, protože jsem nenastoupila ve třech letech dítěte. Stěhovali jsme se. Oba chodí do školky. Takže to od září vypadá tak, že dva, tři dny ve školce a tejden doma. 🤦🏼‍♀️ Už jsem z toho na švestku. A tak ráda bych už šla do práce… Otázka co dělat když práci s tímhle režimem nedám. Hlásit se na ÚP. To je mi jasné. Dostanu aspoň nějakou podporu nebo tak něco?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.11.21 19:54

Podporu dostaneš, teď navíc má pracák projekt na příspěvky na zkrácený úvazky a sdílená pracovni místa pro ženy po rodičáku, takže šance sehnat místo je celkem velká.

• Citovat
  • Upravit
945
25.11.21 20:09

@Janli tak to moc ráda čtu. Děkuju. I když jsem dá se říct věčnej optimista, v tomhle ohledu trochu pokulhávam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
25.11.21 20:18

@topkiss jdi na zkrácený úvazek, kde je voná pracovní doba, abys mohla případně být pár dní doma a pak si to zas nadělat. Tak jsem to udělala já, když šel mladší ve dvou letech do školky a předpokládala jsem, že nás čekají běžné dětské nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
25.11.21 20:37

@vulpes zkrácený úvazek určitě v plánu mám. Bylo by to úplně super. Protože práci potřebuju nejen kvůli penězům, ale už taky potřebuju trochu mezi lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
25.11.21 21:13

@topkiss je to fakt nejlepší řešení podle mě… Já měla napřed asi 2 měsíce 0,5 úvazku, pak 0,75 na rok. Byla to pohoda, že kdy dítě zamarodilo, tak jsem si to někam „zdrcla“ a mohla jsem si dovolit být třeba 4-5 dní doma i bez ošetřovačky. A za běžného zdravého režimu mi to zas dobře umožnilo obíhat různé prevence u lékařů nebo zařídit něco domů.

Problém je, že jsem si na to docela zvykla a už další 3 roky si udržuju ten luxus 0,9 s tím, že jednou týdně mám prostě volný půlden pro sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
25.11.21 21:50

@vulpes to zní úplně jako pohádka. Kéž by se mi poštěstilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie