KTG - 35tt

82
19.10.11 20:55

KTG

Prosím holky poraďte..jsem 35 tt,u dr. na KTG jsem měla pokles,chvíli jsem srdíčko neslyšela vůbec,Dr.mě poslal do nemocnice na UTZ,kvůli průchodu pupečníku, tam mi řekli,že to vypadá dobře, a na KTG mi na chvíli „číslo“ zmizelo :cry: což mě vyděsilo,jenže u toho sestra nebyla, pak se jen mrkla, řekla,že dobré :think:..tak jsem si u svého Dr.vydupala na zítra další KTG. Stalo se vám něco podobného? :oops: mě to teda nepřipadá moc dobré, jenže se mnou u toho KTG nikdo nebyl,žádná sestra,ani dr.,a pak na mě čučí jak na blázna…myslíte že na UTZ by viděli omotaný pupečník kolem krku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
19.10.11 20:57

myslím, že pupečník na utz moc vidět není…zkušenost s KTG zatím nemám tak neporadím, ale přeju, a´t je to všechno v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
19.10.11 21:02

Tak mě na KTG taky občas padaly sondy, takže to bylo tím :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
19.10.11 21:08

Mně buď padaly sondy nebo byl malej tak, že ho to prostě pořádně „nebralo“, byl to vždycky boj, ještě že jsem na monitoru byla jen dvakrát před porodem… :zed: protože to byl teda pokaždý tělocvik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.10.11 21:08

Taky jsem měla občas výpadky.Buď padla sondanebo se malá vůbec nehýbala, takže mi natáčeli KTG i hodinu a čtvrt a pořád mě šťouchali do břicha, aby to vůbec udělalo nějakej záznam. Jinak naše malá teda měla pupečník kolem hrudníku, krku a ještě na něm měla pravej uzel, takže musela rychle ven, ale do porodu bylo vždycky vše o.k. :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.10.11 21:17

Terrad, :think: a kdy na ten omotaný pupečník přišli? až při porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.10.11 21:19

Jojo, kontrakce jsem měla už 23 hodin, tak rozhodli o císaři a malá si to těsně před ním rozmyslela a šlo se rodit normálně. Až při porodu začala mít decelerace a ještě něco, takže musela rychle ven. Neboj, určitě by to na ktg viděli :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
19.10.11 21:23

Omotaný pupečník nejde na UZV vidět. Pokud bude, tak se to zjistí po porodu.
KTG vždy nesnímá na 100%-bliká kontrolka zeleně. Je to podle signálu. Takže ozvy mohou na chvíli „zmizet“.
Jestli si měla pokles na KTG a průtoky pupečníkem byly OK, tak je to v pořádku. Směrodatný je doppler a ne KTG.
Můžu být úpřímná? Jsi zbytečně hysterická a stresuješ se. Lehni si do příjemné polohy, nejlépe levý bok, vem si časopis a nesleduj něco, čemu nerozumíš. Lékař si sám zhodnotí záznam a posoudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.10.11 21:23

Stává se to, když se mrně otočí nebo trochu uhne od sondy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.10.11 21:24

:wink: díky,nezbývá než věřit…dost mě to vyděsilo :roll: tak proto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.10.11 21:32

Cassi,na KTG mi zmizelo to oranž. číslo :roll: takže mimi jen uhlo? Asi hysterie, no, ale proč se nepoptat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
19.10.11 22:16
Cassi píše:
KTG vždy nesnímá na 100%-bliká kontrolka zeleně. Je to podle signálu. Takže ozvy mohou na chvíli „zmizet“.
Jestli si měla pokles na KTG a průtoky pupečníkem byly OK, tak je to v pořádku. Směrodatný je doppler a ne KTG.
Můžu být úpřímná? Jsi zbytečně hysterická a stresuješ se. Lehni si do příjemné polohy, nejlépe levý bok, vem si časopis a nesleduj něco, čemu nerozumíš. Lékař si sám zhodnotí záznam a posoudí.

Musím s tímto opravdu souhlasit.
Nečti už nikde, co se může stát, rozhodně ti to na pohodě nepřidá. Užívej si zbytek volného času plnými doušky, až se mimčo narodí, budeš ještě ráda vzpomínat na to, jak bylo v bříšku. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
29.11.11 22:27
Cassi píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
29.11.11 22:31

takže máme po porodu, 3.den zjistili našemu chlapečkovi vzácnou závažnou vadu srdce, proto mizely ozvy, prý už měl být mrtvý po porodu, teď má 9dní a čekáme, co bude dál. No možná to bylo tušení, ne zbytečná hysterie :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
30.11.11 09:33
anonym30 píše:
takže máme po porodu, 3.den zjistili našemu chlapečkovi vzácnou závažnou vadu srdce, proto mizely ozvy, prý už měl být mrtvý po porodu, teď má 9dní a čekáme, co bude dál. No možná to bylo tušení, ne zbytečná hysterie :,(

to je mi moc líto, jak to dopadlo :,( , přeju hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky