Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nerealny, i tech 150 mi prijde, s tim co popisujes, hlavne ne ikeu, kamosce odesla po dvou letech
Hmm kuchyně je fakt darda. Jo ještě tchýně teď vlastně taky dělala, uplne obyč do L, vrchni a spodni skrinky a 90tis bez spotřebičů.
@Aduš8 píše:
Nereálné. Za 4 metrovou kuchyň bez spotřebičů od truhláře jsem dala před 12 lety 40 000Kč. Dalších 35k mě stálý jen téměř ty nejlevnější spotřebiče, které jsem vybrala. A to jsem měla 3 šuplíky, dvoje dvířka dole, jednu velkou špajz a dvě skříňky nahoře, s takovým tím otevíráním nahoru. Žádný drátěný program. U šuplíku stojí jen ten kvalitní plynový dojezd kolem 1000Kč.Příspěvek upraven 25.10.19 v 22:40
To není žádný dojezd ale pojezd s tlumičem
@Aduš8 píše:
@B4RC3LON4 a co jako? Všichni víme, o čem se bavíme, ne?
Dojezd má. Auto na rezervu a ne šuplík tak tu nepiš kraviny
@B4RC3LON4 ja možná píšu kraviny, ale k tématu. Nelezu do diskuzí opravovat chyby, aniž bych se k tématu vyjádřila. ![]()
@B4RC3LON4 a ještě tedy. Měla jsem na mysli plynový doraz
Ten má od pojezdu taky dost daleko
jen pro úplnost, myslím to slovo, ne tu věc, jestli mi rozumíš. Jsem laik, prostě jsem řekla, že chci ty,, brzdící šuplíky " a truhlář mi má to odpověděl, že jsou s plynovým dorazem. A doraz nebo dojezd fakt není takový rozdíl. On ten šuplík jezdí, ne?
@Aaajik píše:
Obrázek je jen ilustrační, spíš pro představu, pult chci klasický 60 cm. Jen oproti obrázku jsem chtěla víc horních skříněk, nebudu mít linku u okna. Potřebuji fakt velkou kuchyn, celé léto pořád něco zavařuju, docela ve velkém. třeba na zpracování 40 kg dýně je místa potřeba fakt dost
Heleď, mě třeba ta naše 6m přijde fakt dost
je tam čisté pracovní plochy přes 3m (bez rohů teda), navíc plných 55 - 60cm na hloubků (což běžně nepoužíváš, při takové hloubce mohou pracovat i dva lidi proti sobě). Nicméně tak jako tak na to rozpočet nemáš ![]()
@Aduš8 píše:
@B4RC3LON4 a ještě tedy. Měla jsem na mysli plynový dorazTen má od pojezdu taky dost daleko
jen pro úplnost, myslím to slovo, ne tu věc, jestli mi rozumíš. Jsem laik, prostě jsem řekla, že chci ty,, brzdící šuplíky " a truhlář mi má to odpověděl, že jsou s plynovým dorazem. A doraz nebo dojezd fakt není takový rozdíl. On ten šuplík jezdí, ne?
Prostě je to pojezd a tím to hasne
@Aduš8 píše:
@Nimie pořídí.. Na nejlevnější nábytek a podobně. Ségra tam odsud má linku 2,6 m za 7000. Za rok jí začala upadávat dvířka, loupe se hranění. I když na první pohled byla docela pěkná. Ale tak na koukání.
No jo, jenže i to je 30 tis. jenom za nábytek… bez spotřebičů, tlumených výsuvů, košíků, montáže, pomocného materiálu apod. jenom tyhle věci mohou udělat jednou tolik. Navíc tam nikde nejsou vysoké skříně jak chce, nepočítá se s plně zabudovanými spotřebiči apod. + teda ty spotřebiče taky nebudou stát ani 20 ani 30 tis.
@Nimie ja to taky myslela bez těch vymožeností. Pokud bude trvat na rozměrech a ceně, tak bude muset hodně slevit z nároků. Přeji jí, aby partner přišel k rozumu. ![]()
Souhlasím s většinou, počítala bych minimálně 100 tis. + spotřebiče. Před týdnem nám montovali kuchyň hodně podobnou té na fotce (jen bez lednice), cena cca 140 tis.
@Aaajik tak my mame 3×2,5m. I se spotrebicena cca tech 100tis. 40tis spotrebice, 35tis material otocny system v rohove skrince, dole vsude supliky s pomalymi dojezdy, pracovni deska sirky 70cm, led pasek na cidla a dalsi vychytavky a 25tis dvirka na zakazku ze skladaneho dekoru, coz uz byl hlavne rozmar, ze se mi to libilo. To velke ale proc jsme se vesli je, ze ji vyrabel muj tata truhlar, takze nic za praci (jo teda muj pot, protoze tatka je razeni, ze co si neudelas sam, te netesi, takze jsem si musela sama namerit, neco montovat, vrtat apod).
To co si prejes bude od truhlare stat 200 a vice tis. Jedina moznost me napada kouknout v polsku ale cene odpovidat vzdy kvalita ![]()
A nebo rada… kuchyn se da udelat i postupne. Prvni spodni dvirka a treba za rok vrchni az dosetris
kuchyn na fotce jeste nebyla uplne hotova.
@Aduš8 píše:
@Nimie ja to taky myslela bez těch vymožeností. Pokud bude trvat na rozměrech a ceně, tak bude muset hodně slevit z nároků. Přeji jí, aby partner přišel k rozumu.
Aha, to pak jo no…
No tak chce to si pohlídat, aby tam bylo fakt jen to co chceš, nezadávat to nějaké firmě. Když jsem se stavila v kuchyňském studiu s podobnými požadavky jako ty, chlapík na mě chvíli koukal a pak začal jmenovat, co všechno je přeci „nutné“ - to jsem zase koukala já
digestoř od 30 tisíc nahoru a podobně, děkuji, přešla mě chuť..
Zamysli se nad tím, kde všude potřebuješ ty pičičverky na dovírání atd. To násobí ceny a velmi rádo se to prý kazí.
Vestavěné spotřebiče taky - mikrovlnka tisíc, vestavěná 7 tisíc.
Ale rozhodně bych nechodila cestou ikei, obi, aska atd. to máme na bytě teď a rok! nová udržovaná kuchyň je na vyhození. Kdeco se odchlipuje, uštipuje, prohýbá, no hnus. Leda jestli chce přítel co 2 roky měnit kuchyň, zeptej se, jestli ho to bude bavit.
Ale kolem 150 se snad vlezete.
Jo a zavařovat se dá i na ploše jedné skříňky a sporáku, ale tos asi nechtěla slyšet. ![]()