Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@prejeta_zaba píše:
No tak chce to si pohlídat, aby tam bylo fakt jen to co chceš, nezadávat to nějaké firmě. Když jsem se stavila v kuchyňském studiu s podobnými požadavky jako ty, chlapík na mě chvíli koukal a pak začal jmenovat, co všechno je přeci „nutné“ - to jsem zase koukala jádigestoř od 30 tisíc nahoru a podobně, děkuji, přešla mě chuť..
Zamysli se nad tím, kde všude potřebuješ ty pičičverky na dovírání atd. To násobí ceny a velmi rádo se to prý kazí.
Vestavěné spotřebiče taky - mikrovlnka tisíc, vestavěná 7 tisíc.
Ale rozhodně bych nechodila cestou ikei, obi, aska atd. to máme na bytě teď a rok! nová udržovaná kuchyň je na vyhození. Kdeco se odchlipuje, uštipuje, prohýbá, no hnus. Leda jestli chce přítel co 2 roky měnit kuchyň, zeptej se, jestli ho to bude bavit.
Ale kolem 150 se snad vlezete.
Jo a zavařovat se dá i na ploše jedné skříňky a sporáku, ale tos asi nechtěla slyšet.
Tyto kuchyně v ikei a takových se většinou dělají z tenciho. Lamina které má 16 mm
@prejeta_zaba píše:
No tak chce to si pohlídat, aby tam bylo fakt jen to co chceš, nezadávat to nějaké firmě. Když jsem se stavila v kuchyňském studiu s podobnými požadavky jako ty, chlapík na mě chvíli koukal a pak začal jmenovat, co všechno je přeci „nutné“ - to jsem zase koukala jádigestoř od 30 tisíc nahoru a podobně, děkuji, přešla mě chuť..
Zamysli se nad tím, kde všude potřebuješ ty pičičverky na dovírání atd. To násobí ceny a velmi rádo se to prý kazí.
Vestavěné spotřebiče taky - mikrovlnka tisíc, vestavěná 7 tisíc.
Ale rozhodně bych nechodila cestou ikei, obi, aska atd. to máme na bytě teď a rok! nová udržovaná kuchyň je na vyhození. Kdeco se odchlipuje, uštipuje, prohýbá, no hnus. Leda jestli chce přítel co 2 roky měnit kuchyň, zeptej se, jestli ho to bude bavit.
Ale kolem 150 se snad vlezete.
Jo a zavařovat se dá i na ploše jedné skříňky a sporáku, ale tos asi nechtěla slyšet.
Tak digestoř nechci řešit vůbec - nikdy jsem ji neměla a ani nepotřebovala. Kuchyň bude samostatně, takže není potřeba. S tím prostorem na zavařování právě vím, mám maličkou kuchyň a jde to, ale pořád mám něco odložené na stole, zemi apod., Tak si to konečně chci užít normálně ![]()
@Aaajik kuchyn nám dělal známej před 5 lety. Linka je teda do L a dlouha cca 6 metru jsou tam teda levnější spotřebyče a vyšla nás na cca 80 000, možná ani to ne
8metrů linky!??? mně řekli ve studiu, že si mám na metr kvalitní linky BEZ spotřebičů počítat nejméně 30tisíc..
dle požadavků, materiálů a kvality… měla jsem v životě 3 nové linky, každá byla do 3/4 metrů a každá stála přes 100litrů se standardními spotřebiči ve standardní kvalitě, žádné extrovky, ale taky to nebyl papír z Polska…
Mám kuchyň od jara, je to 2,4 x asi 3m, vysoký lesk. Vyšla na 75 tisíc od truhláře plus něco přes 40 tis. spotřebiče Beko plus asi 20 tisíc dlažba, voda, elektrika.
Poprvé jsem si to nechávala nacenit v kuch. studiu, spočítali mi to na 88 tisíc bez spotřebičů, jsem myslela, že tam dostanu infarkt, myslela jsem, že se vejdu tak do 80ti i se spotřebičema. ![]()
A v dalším kuch. studiu mi řekli, že linka v bílým lesku stojí 25 tisíc/m. ![]()
@PetraJ píše:
Mám kuchyň od jara, je to 2,4 x asi 3m, vysoký lesk. Vyšla na 75 tisíc od truhláře plus něco přes 40 tis. spotřebiče Beko plus asi 20 tisíc dlažba, voda, elektrika.
Poprvé jsem si to nechávala nacenit v kuch. studiu, spočítali mi to na 88 tisíc bez spotřebičů, jsem myslela, že tam dostanu infarkt, myslela jsem, že se vejdu tak do 80ti i se spotřebičema.
A v dalším kuch. studiu mi řekli, že linka v bílým lesku stojí 25 tisíc/m.
Přesně něco takového si představuju, jen o něco větší a s ostrůvkem. Tak do 150 000 bych se možná vejít mohla.
Udělej plan, objednej spodní slrinky a spottebice, do takové linky se ti všechno musí vejit dolu. Casem horni skřínky.
Ostrůvek je to nejdražší. Do 150 se vlezes možná kdyz budeš hodně pátrat po levnem truhlari, ale s tema úplně nejlevnejsima spotrebicema, úplně obyc dřezem a baterii, s obyc obkladem za linku a bez dojezdu nebo pojezdu.
Nebude to ono, já bych slevila z velikosti, 8 metru je úplně zbytečne moc, podle mne zbytečne i na 40 kilo dýně. ![]()
My máme kuchyň i se všemi novými spotřebiči za 90 000 od truhláře ale je mnohem menší. Takže v nějaké opravdu rozumné kvalitě to dle mě sehnat za takové peníze nejde. Sousedi mají kuchyň z ikey do U, je teda obrovská, dali za ní míň než my, ale montovali si jí sami a teď po dvou letech už vypadá hrozně!
Na takovy projekt bych pocitala min 250k a to bych se jeste musela mirnit v narocnosti na spotrebice. A obavam se, ze by to nestacilo. Chystam se na novou kuchyn pristi rok. Ted mame L asi tech 6 m.
@Aaajik píše:
Hezký den, kdo v poslední době řešil novou kuchyň - je reálné vejít se se vším všudy do 100 000,–? Chtěla bych kuchyň do U, cca 8 metrů s tím, že nepotřebuji žádné extra materiály jako vysoký lesk apod. Moje představa je podobná jako na obrázku - 2 vysoke skříně (jedna s vestavěnou troubou a mikrovlnkou, jedna s lednicí). Všechny spotřebiče ideálně vestavěné, co nejvíce šuplíků, ideálně tlumené zavírání, plynová varná deska. Chtěla bych výsuvný drátěný program na suroviny a koření. Vím, že je to hodně individuální, ale zda je reálné se na takovou cenu při relativně velké kuchyni dostat. Vím, že IKEA je docela levná, ale nejsem si jistá kvalitou. Kuchyň bude využívána opravdu hodně (každodenní vaření + spousta zavařování apod.). Spotřebiče nepotřebuji extra kvalitní, stačí mi klasika. Je lepší řešit přes kuchyňská studia nebo přímo u truhláře? A jak dlouho vám trvala výroba? Moc děkuji všem za postřehy
Tak 250tis to co jste si napsala. Vsak se zkuste kdekoliv stavit, prvni navrhy vam udelaji vetsinou zdarma.
@ZuzanaT píše:
Udělej plan, objednej spodní slrinky a spottebice, do takové linky se ti všechno musí vejit dolu. Casem horni skřínky.
No nevím, mám 7,5m linky skříňky nahoře až do stropu a možná 1max 2 bych zvládla vyprazdnit ![]()
@Aaajik před 4mi lety nám truhlář říkal 15t za metr, my měli nakonec o trochu levnější jinde. Nemáme, ale vestavěnou ledničku, myčku a mikrovlnku. Třeba u mikrovlnky mi to dělalo rozdíl 7t, což už je prostě znát. Jinak jsme se vešli do cca 130, se spotřebiči(máme lepší ceny za Elektro). Linka je 7.5m dlouhá a skříně až do stropu(řekla jsem, že nebudu nikde lizt, abych to utřela) supliku tam mám dohromady 5, zbytek jsou normálně skříňky.
Nesmysl. Máme 6 m kuchyň na míru, některé spotřebiče jsme měli. Vychytávky samozřejmě. Cena 140 tisíc
Novou kuchyň jsme dělali loni, hodně vařím, takže jsem chtěla vymazlenou kuchyň. Jenom plánováním jsem stravila víc než rok, od prvního návrhu ze studia, po optimalizace ergonomie až po finální konečný návrh, kdy už jsem věděla že pod 150 se svými požadavky nevejdu. Byla jsem i v Blumu a nechala si tam reálně tu kuchyň postavit, nabízejí to jako službu zdarma, a hodně to pomohlo. Zjistíš nedostatky v rozmístění skříněk, kolik nachodíš od varné zóny ke dřezu, jestli máš všechno důležité v dosahu, prostě prostor který je funkční. Ty chceš extrémně velkou kuchyň a máš nereálné požadavky, jen šuplíky ve spodní části kuchyň prostě prodražují, já je mám a jsem spokojená, ale nás čistě jen kuchyňská linka se spotřebiči, bez úprav vody a elektřiny vyšla při 5 metrech na 170 tisíc a to jsme měli 20% slevu. A já tomu věnovala opravdu mraky času, takže jsme porovnávali nabídky od truhlářů i studií. Pokud prostě chceš kvalitní kuchyň u níž počítáš s dlouhou dobou užití, tak je to obrovská investice. A mám srovnání, tchán teď dělá novou kuchyň, protože si koupil nové auto, tak mu na ní zbylo cca 80 tisíc, nenechal si poradit ať radši rok počká a udělá to pořádně, takže výběr padl na kuchyň z Horbachu, rozdíly v materiálech, pojezdech a kování je markantní, při podobném rozměru, akorát my máme poloostrůvek, on jen rovnou linku. Takže pokud chceš tlačit cenu dolů, slevila bych z rozměru, z počtu šuplíků ve spodní části, velká položka je třeba i úložná věž, pokud v ní chceš šuplíky, tak jen ona stojí 25 tisíc, když ti stačí police hned je cena úplně jinde, ale komfort užívání taky. Výsuv na kořenky, jen ty vnitřní košíky se pohybují v rozmezí od 1500/ks-6000/ks, takže při dvou košících jsi rázem na 3000 a to ještě nemáš vnitřní pojezd a skříňku. On i dřez v nerezu pokud má vydržet ie 10 tisíc, granitový i víc. Za mě pokud máš možnost zajet do Prahy a dojít si ve Vysočanech do Blumu, tak to udělej, zaprvé uvidíš v reálu jestli opravdu potřebuješ tak velkou linku, jaké existují systémy, minimálně si ujasníš na čem pak u truhláře nebo ve studiu trvat a kde se dá udělat kompromis.