Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den, kdo v poslední době řešil novou kuchyň - je reálné vejít se se vším všudy do 100 000,–? Chtěla bych kuchyň do U, cca 8 metrů s tím, že nepotřebuji žádné extra materiály jako vysoký lesk apod. Moje představa je podobná jako na obrázku - 2 vysoke skříně (jedna s vestavěnou troubou a mikrovlnkou, jedna s lednicí). Všechny spotřebiče ideálně vestavěné, co nejvíce šuplíků, ideálně tlumené zavírání, plynová varná deska. Chtěla bych výsuvný drátěný program na suroviny a koření. Vím, že je to hodně individuální, ale zda je reálné se na takovou cenu při relativně velké kuchyni dostat. Vím, že IKEA je docela levná, ale nejsem si jistá kvalitou. Kuchyň bude využívána opravdu hodně (každodenní vaření + spousta zavařování apod.). Spotřebiče nepotřebuji extra kvalitní, stačí mi klasika. Je lepší řešit přes kuchyňská studia nebo přímo u truhláře? A jak dlouho vám trvala výroba? Moc děkuji všem za postřehy ![]()
100 000 včetně spotřebičů? Nereálný. A pokud ano, tak to chci taky
a veškeré tvé požadavky, šuplíky, zavírání…to vše rajketově zvyšuje cenu
Za 100tis i se spotřebiči? Tak to je asi nereálný. Naši teď dělají něco podobnyho a myslím, že jsou na 150 a nějaký spotřebiče už mají.
Nerealne!!!tve pozadavky vyrazne zvysuji cenu nad 100 000,–.
Nereálné. Za 4 metrovou kuchyň bez spotřebičů od truhláře jsem dala před 12 lety 40 000Kč. Dalších 35k mě stálý jen téměř ty nejlevnější spotřebiče, které jsem vybrala. A to jsem měla 3 šuplíky, dvoje dvířka dole, jednu velkou špajz a dvě skříňky nahoře, s takovým tím otevíráním nahoru. Žádný drátěný program. U šuplíku stojí jen ten kvalitní plynový dojezd kolem 1000Kč.
Příspěvek upraven 25.10.19 v 22:40
Holky to jste mě teda nepotěšily
Dneska jsem na přítele vytáhla, že bych se chtěla vejít do 150 tis. a vylitl na mě, že jsem se snad zbláznila
celý život toužím po svoji kuchyni, mám ji v hlavě už 10 let a doufala jsem, že v novém baráčku, kam se budeme stěhovat příští rok v srpnu, si ten sen splním. No, asi to nebude ta moje vysněná kuchyň..
@Aaajik píše:
Hezký den, kdo v poslední době řešil novou kuchyň - je reálné vejít se se vším všudy do 100 000,–? Chtěla bych kuchyň do U, cca 8 metrů s tím, že nepotřebuji žádné extra materiály jako vysoký lesk apod. Moje představa je podobná jako na obrázku - 2 vysoke skříně (jedna s vestavěnou troubou a mikrovlnkou, jedna s lednicí). Všechny spotřebiče ideálně vestavěné, co nejvíce šuplíků, ideálně tlumené zavírání, plynová varná deska. Chtěla bych výsuvný drátěný program na suroviny a koření. Vím, že je to hodně individuální, ale zda je reálné se na takovou cenu při relativně velké kuchyni dostat. Vím, že IKEA je docela levná, ale nejsem si jistá kvalitou. Kuchyň bude využívána opravdu hodně (každodenní vaření + spousta zavařování apod.). Spotřebiče nepotřebuji extra kvalitní, stačí mi klasika. Je lepší řešit přes kuchyňská studia nebo přímo u truhláře? A jak dlouho vám trvala výroba? Moc děkuji všem za postřehy
Máme o kus menší, od známého-truhláře, se spotřebiči něco málo přes 200 s levnějším materiálem, 250 v průměrném materiálu (něco lepší, něco levné). Ve studiu tak 2 - 3× násobek.
@Aaajik píše:
Holky to jste mě teda nepotěšilyDneska jsem na přítele vytáhla, že bych se chtěla vejít do 150 tis. a vylitl na mě, že jsem se snad zbláznila
celý život toužím po svoji kuchyni, mám ji v hlavě už 10 let a doufala jsem, že v novém baráčku, kam se budeme stěhovat příští rok v srpnu, si ten sen splním. No, asi to nebude ta moje vysněná kuchyň..
Ono koneckonců ani s Ikeou se na tebou udávanou cenu moc nedostaneš. Jen tak pro srovnání… linka celkem tak 3,5m, kuchyň od kuchyňského studia (spíše levnější kategorie), žádné vysoké skříně, spotřebiče takový průměr, spousta z nich spíš levnější. Před cca 7 - 8 lety za cca 120 tis.
Teď ta linka co máme od truhláře má cca 6m. To co máš vysněné je fakt obří linka…
@Aaajik tak mu vysvětli, že pokud zachováte velikost, tak za tu cenu pořídí nějaký šmejd, který se mu bude za chvíli rozpadat.
@Aaajik ještě koukám, že na obrázku máš široké jedno rameno (to bude tak metr), to je zas o kus dražší.
@Aduš8 píše:
@Aaajik tak mu vysvětli, že pokud zachováte velikost, tak za tu cenu pořídí nějaký šmejd, který se mu bude za chvíli rozpadat.
No podle mě za tu cenu nepořídí ani šmejd při téhle velikosti
jakoby 8m linky je fakt hustej sen ![]()
Za tvych podminek ani nahodou… My jsme delali kuchyn loni, ze Sconta. 3 metry jenom v rovine, zadny blbosti typu tlumeny zavirani apod, zadne luxusni materialy, vestavena deska + touba (vsechno ostatni uz jsme meli a nechavali stat samostatne), dovoz a montaz taky vlastnimi silami. Celkem cca 70.000,–. Navrh si muzes kdekoliv nechat udelat i zdarma a razem spadnes z nebeskych vysin..
@Nimie píše:
@Aaajik ještě koukám, že na obrázku máš široké jedno rameno (to bude tak metr), to je zas o kus dražší.
Obrázek je jen ilustrační, spíš pro představu, pult chci klasický 60 cm. Jen oproti obrázku jsem chtěla víc horních skříněk, nebudu mít linku u okna. Potřebuji fakt velkou kuchyn, celé léto pořád něco zavařuju, docela ve velkém. třeba na zpracování 40 kg dýně je místa potřeba fakt dost ![]()
@Nimie pořídí.. Na nejlevnější nábytek a podobně. Ségra tam odsud má linku 2,6 m za 7000. Za rok jí začala upadávat dvířka, loupe se hranění. I když na první pohled byla docela pěkná. Ale tak na koukání.