Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, my si teda příští rok linku poskládáme, skříňky cca 25tisíc, 3tis. deska, 5tis. dřez, 10tis. myčka, 10tis. pračka, 12tis. sporák, 5tis. digestoř, 3tis. mw… celkem jsme někde na 75tis. i se spotřebiči,
jen to teda nebude za tyhle peníze masiv, že ![]()
proto se ptám, zda někdo nááhodou nemáte zkušenost s touhle - zřejmě polskou - kuchyní!?? jde mi konkrétně o tuto : https://www.maxiorion.cz/…0-cm-id12957?…
nyní mám také asi 15let polskou linku, folie se v namáhaných rozích už odchlipuje, jinak celkem drží, jaké máte zkušenosti vy??
Zdravím, nové info ohledně ceny kuchyně - v Oresi mi ji s mými představami nacenili na cca 130 000,–. Kuchyň Livanza, včetně různých vychytávek typu 2 plnootočné talíře v rohové skříňce dole (v obou rozích), všude zásuvky, vysoký bílý lesk, deska dřevodekor, zalamovací dvířka nahoře, u trouby 2 výsuvné úzké skříňky s drátěným programem na koření apod. Celková délka cca 8 metrů. Takže cena 100 000,– není až tak nedosažitelná, kdybych neměla právě ty vychytávky typu otočné talíře, hodně zásuvek. To jako info pro další, které by to zajímalo ![]()
@Aaajik píše:
Zdravím, nové info ohledně ceny kuchyně - v Oresi mi ji s mými představami nacenili na cca 130 000,–. Kuchyň Livanza, včetně různých vychytávek typu 2 plnootočné talíře v rohové skříňce dole (v obou rozích), všude zásuvky, vysoký bílý lesk, deska dřevodekor, zalamovací dvířka nahoře, u trouby 2 výsuvné úzké skříňky s drátěným programem na koření apod. Celková délka cca 8 metrů. Takže cena 100 000,– není až tak nedosažitelná, kdybych neměla právě ty vychytávky typu otočné talíře, hodně zásuvek. To jako info pro další, které by to zajímalo
Předpokládám, že to jsou ceny bez spotřebičů, ale i tak. Nemáš třeba náhled vizualizace nebo aspoň zhruba nákres pro lepší představu? Protože ty ceny (zvlášť u Oresi) jsou zajímavě nereálné ![]()
@Nimie píše:
Předpokládám, že to jsou ceny bez spotřebičů, ale i tak. Nemáš třeba náhled vizualizace nebo aspoň zhruba nákres pro lepší představu? Protože ty ceny (zvlášť u Oresi) jsou zajímavě nereálné
Podle mě to opravdu musí být bez spotřebičů. Loni jsme si nechávali nacenit kuchyň do L, celková délka 4,5metru. Vestavěná trouba, indukční deska, vestavěná myčka i mikrovlnka, digestoř, nerezový dřez. Dekor dřeva, 4výsuvy, horní skříňky až ke stropu. Nacenili to i se spotřebiči na nějakých 170000.
@smoule.koule píše:
Podle mě to opravdu musí být bez spotřebičů. Loni jsme si nechávali nacenit kuchyň do L, celková délka 4,5metru. Vestavěná trouba, indukční deska, vestavěná myčka i mikrovlnka, digestoř, nerezový dřez. Dekor dřeva, 4výsuvy, horní skříňky až ke stropu. Nacenili to i se spotřebiči na nějakých 170000.
Jo, to bez spotřebičů je to určitě, ale mě teda dost nesedí ani ta cena bez ![]()
Ano, je to cena bez spotřebičů, cenu za spotřebiče mám spočítanou max. 40 000. Hodně taky dělá to, že montovat si ji budeme sami - to je cca 17 tisíc dolů. Ale i tak je to super cena. Je to hodně praktická kuchyň včetně drátěného programu, vychytávky typu celootočné velké talíře v rohových spodních skříňkách a hodně zásuvek… Jako navržená je přesne tak, jak jsem si představovala ![]()
V podstatě je to tak, jak na obrázku, jen varná deska bude v prostřední části a digestoř vysouvací. Jinak v podstatě přesně stejné řešené, jen je o něco větší a horní skříňky jsou zalamovací.
To seš ale na 170 tisících oproti původním 100
Montovat sami myslíš fakt sami (= to nějak zvládneme) nebo máte někoho známého, kdo to umí?
@Nimie píše:
Jo, to bez spotřebičů je to určitě, ale mě teda dost nesedí ani ta cena bez
Ale tak být může. Ale na úkor kvality.
@smoule.koule píše:
Ale tak být může. Ale na úkor kvality.
Ceny u Oresi znám, nechávala jsem několik podobných linek naceňovat na víc místech relativně nedávno. A vysoký lesk zrovna není ukázka nízké kvality… proto mě to zarazilo.
@Aaajik píše:
Ano, je to cena bez spotřebičů, cenu za spotřebiče mám spočítanou max. 40 000. Hodně taky dělá to, že montovat si ji budeme sami - to je cca 17 tisíc dolů. Ale i tak je to super cena. Je to hodně praktická kuchyň včetně drátěného programu, vychytávky typu celootočné velké talíře v rohových spodních skříňkách a hodně zásuvek… Jako navržená je přesne tak, jak jsem si představovala
V podstatě je to tak, jak na obrázku, jen varná deska bude v prostřední části a digestoř vysouvací. Jinak v podstatě přesně stejné řešené, jen je o něco větší a horní skříňky jsou zalamovací.
S tou montáží hodně štěstí ![]()
@Nimie píše:
S tou montáží hodně štěstí
To teda. Jenom ta deska, jak si to napojí?
A můžou jen doufat, že mají pravý úhly mezi stěnama, to se taky málokdy vidí ![]()
@Martinik píše:
To teda. Jenom ta deska, jak si to napojí?A můžou jen doufat, že mají pravý úhly mezi stěnama, to se taky málokdy vidí
Nám cca 8m montovali před nedávnem, byla jsem téměř nonstop u toho… no… nechtěla bych to dělat
resp. jinak, nechtěla bych za to ručit že to bude fungovat a nic to nezjistí a případně se kvůli tomu pak hádat s pojišťovnou. Ale tak třeba to umí udělat
ale zodpovědně musím říct že jsou věci které opravdu radši nechám odborníkům, protože rizika a možné následné škody pak mohou být nesrovnatelně dražší.
@Nimie Tak Oresi jsou právě jedny z těch polských papírových linek, když jsme dělali kuchyň, tak jsem se též zajímala a našla jen skoro samé otřesné recenze. Nakonec mám od truhláře, za 90, lakované, bez spotřebičů, ale mnohem menší, než zakladatelka.
@Nimie píše:
Ceny u Oresi znám, nechávala jsem několik podobných linek naceňovat na víc místech relativně nedávno. A vysoký lesk zrovna není ukázka nízké kvality… proto mě to zarazilo.
Aha, tak to já to zase tak hluboce neznám. Pro mě je lesk jako lesk.. ![]()
K montáži- taky bych to nechtěla dělat, ikdyž se to zaměří sebelíp, na první dobrou to podle mě nejde nikdy.