Kuchyňská magia

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.8.15 13:25

Kuchynska magia

Tak ma poslednou dobou zaujala taka ta ‚domaca‘, ‚kuchynska‘ magia. Nie nieco ocarovat, vyvolat, privolat, ale carovanie, co prevadzali vase prababicky. Nieco na sposob -

• zametat z vychodnej strany na zapadnu, aby zivot plynul bez prekazok
  • co ma ubudat robit ked mesiac ubuda (vypalovat bradavice), co ma pribudat robit ked mesiac pribuda (sadit kvety, strihat vlasy)
  • miminkam viazat na rucku cervenu nitku, aby zachytila ‚silny‘ pohlad, aby miminku neublizil (to ma vraj aj kabala, nie len nasa prababickovska magia)
  • urobit amulet naplneny slnecnicovymi semienkami, aby do domu dieta prislo, naplneny psenicou, aby sa domu peniaze drzali

Poznate podobne ritualy, ci postupy? A podelite sa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
10.8.15 13:29

Mě tohle akorát zasralo hlavu. Když jsem od těhle věcí upustila, ulevilo se mi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.15 13:32

@omites ja ale nepisem ze to chcem praktikovat. Ja to chcem vediet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.8.15 13:34

Není nějaký rituál, že by se prádlo samo vyžehlilo? To bych praktikovala, opravduuuu :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.8.15 13:37
@neila píše:
Není nějaký rituál, že by se prádlo samo vyžehlilo? To bych praktikovala, opravduuuu :pankac: :mrgreen:

dobře věšet, hned skládat. Můžes si u toho říkat - vyžehli se samo, vyžehli se samo :-)
Mám minimum věcí, které žehlim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.8.15 13:38

Udělat na podzim morenu, celou zimu ji sdělovat svoje splíny a na jaře spálit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.15 13:40

Mne napriklad aj ten smer zametania dlazky tak trosku evokuje feng-suej, ci ako sa to pise. A feng-suej vysmievane nie je, dokonca si pamatam, ked bolo veeeeeeelmi modnou zalezitostou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
10.8.15 13:41

Můj otec dělal na chleba nožem křížek, pokaždé než si odkrojil krajíc (jen přejel symbolicky špičkou nože přes kůrku, neřezal do hloubky), aby bylo chleba vždycky dost. Já to nedělám, protiví se mi kříž s umučeným člověkem na každém rohu, i v polích a lukách a ani nejsem křesťanka. Dále v naší rodině byl chléb ve velké úctě, například se nesměl otočit na vypouklou stranu (tak aby se kolébal), to otce chytal rapl, nevím dodnes proč.

V rodině se dědí obrázek s andělíčkem, který hlídá děti. Kdokoliv ho sundal ze zdi, nastaly zdravotní problémy. Tak vždy někde visí.

Před Vánocemi spálím staré jmelí a dám do domu čerstvé. Popel rozsypu po zahradě. Jmelí mi trhá manžel, nosí s hodně kuličkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.8.15 13:42

@Bábi Zlopočasná já nepíšu, že je to o vysmívání.
Já se snažila zlepšit si prostor v salonu. Vykuřovala jsem, měla jsem věci, které zlepšovaly vibrace, zapalovala svíčky, vizualizovala.

Víš, co pomohlo? Změnit prostor, být sama za sebe. Teď nic z toho nepotřebuji a lidi chodí.

Takže já věřím ve svou sílu. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.8.15 13:44

Velká spousta věcí se dá dělat podle lunárního kalendáře. Ale stejně k tomu potřebuješ minimálně dvě ruce, měsíc práci usnadní, ale sám ji neudělá :mrgreen:. A je jedno, jestli jde o práce v domácnosti, práce na zahradě, léčení nemocí nebo absolvování lékařského zákroku.
Některé ty věci používám už naprosto automaticky, jen se dívám do kalendáře, jestli je zrovna ten správný den např. sázení a přesazování.

• Citovat
  • Upravit
10.8.15 13:45

@Apaji k tomu chlebu… podarilo sa nam doviezt nasim na dedinu tak splesnety chlieb (niekam zapadol na tri dni zabaleny v igelitovom sacku) ze hadam aj po svojich mohol odist… a nasi ze nie do kontajnera, ale spalit, lebo na skladke by mohol nanho niekto stupit…

Chlieb sa vzdy (kedysi) tesil velkej ucte. Chlieb bol zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.8.15 13:48

@omites A máš recht, takhle to fakt funguje  :potlesk:.

• Citovat
  • Upravit
13141
10.8.15 13:50
@Kobea píše:
@omites A máš recht, takhle to fakt funguje :potlesk:.

ponechala jsem si zapálenou svíčku a kameny (křišťál a ametyst na kusu skály), protože se mi to líbí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.15 13:51
@omites píše:
@Bábi Zlopočasná já nepíšu, že je to o vysmívání.
Já se snažila zlepšit si prostor v salonu. Vykuřovala jsem, měla jsem věci, které zlepšovaly vibrace, zapalovala svíčky, vizualizovala.

Víš, co pomohlo? Změnit prostor, být sama za sebe. Teď nic z toho nepotřebuji a lidi chodí.

Takže já věřím ve svou sílu. :jazyk:

Ja som prave tento druh magie nemala na mysli. Alebo inak - toto nepovazujem za ‚kuchynsku‘ magiu nasich babiciek, ale za magiu magov, alebo ako to vysvetlit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.8.15 13:52

@omites tohle zaklínadlo znám a často praktikuji :lol: jen teď nestíhám, protože se mi to v těch hicech schne bleskem :cert: Ještě bych potřebovala nějaké za manželovi košile, jak je vedro vymění 2 denně a já to tááááák nesnáším žehlit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová