Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JayLee jak vám může sjednat někdo pojištění (nebo vlastně cokoliv) bez vašeho vědomí? To jako zfalšoval váš podpis?
@JayLee Jenom to na vás s tou pokutou zkouší. Musí vrátit akorát tu provizi, protože smlouva neběžela dost dlouho. Pěkně mu v tom vymachejte čumák. Já jsem v poslední době na tyhle supy alergická. Oni to s tebou přeci myslí dobře. ![]()
@Ijaa píše:
@JayLee Jenom to na vás s tou pokutou zkouší. Musí vrátit akorát tu provizi, protože smlouva neběžela dost dlouho. Pěkně mu v tom vymachejte čumák. Já jsem v poslední době na tyhle supy alergická. Oni to s tebou přeci myslí dobře.
Tak to asi těžko, pokud nic nezaplatili, ani jednu platbu, tak žádnou provizi ani nedostal. Tudíž, pokud nějakou pokutu platit bude, tak zřejmě za to, že zneužil podpis. A nebo jen kecal.
@JayLee píše:
no prave..to když mi řekl do telefonu tak jsem myslela ze me![]()
jeze když clovek nevi tak tezko bude argumentovat takze zítra si ho pekne podáme ropto jsem chtěla vedet jak to je
da to do poradku a pripadne vse zaplati a jsem ochotna to vse smazat a pokud ne jdu obratem podat trestni oznameni
jako tohle vrha desne spatnej stin na ty poulicni pojistvaky
k nim mam tezkej odpor nikdy ¨mi nevadili ale když vim ted ceho jsou schopny tak jako
![]()
![]()
I kdybys smlouvu uzavřít chtěla, tak to, na čem je podpis se jmenuje návrh smlouvy. Ta smlouva začne reálně existovat, až když pojišťovna ji přijme a až když zaplatíte 1. platbu. Takže, jestli jste nezaplatili nic, tak smlouva ani neexistuje, pouze její návrh. Takže nic nemusíte platit.
@JayLee píše:
moc dekujuvam vsem holky
Ideální by samozřejmě bylo mít od pojišťovny nějaký papír, že se to řešilo a zrušilo. Pak se samozřejmě lze písemně obrátit přímo na centrálu pojišťovny se žádostí o výpis uzavřených smluv. To, že musí být zaplacena první platba, aby byla smlouva platná, nevím, ale umím si představit, že mohl tu první platbu klidně zaplatit, protože z provize má víc a vyplatilo se mu to tedy. V tom případě bych to ale viděla na podvod a to trestní oznámení bych podala.
Napiš pak, co říkal. Fakt mu tvůj manžel nic neslíbil, že smlouvu chtít budeš? Pořád mi nejde do hlavy, že by byl tak drzí a dělal to. Provize se vrací, pokud klient neplatí smlouvu 2 roky. Takže i kdyby 1. platbu zaplatil, neřeší mu to vůbec nic… Jinak provize může být cca 150% ročního pojistného, ale záleží kolik stupňů manažerů z toho platí nad sebou. V praxi může dostat třeba jen 50% ročního pojistného, ale i těch 150%.
@4family tak i kdyby slíbil…tvůj podpis je i na návrhu smlouvy, takže pokud to podepsal sám, tak to zrovna ok fakt není ![]()
@JayLee no i kdyby pokutu platil, je to jeho problém, ne tvůj
Návrh podepsat musel a nejen to, i vyplnit zdravotní dotazník vč. jména lékaře, váhy, míry, to vše si musel vymyslet. Žádných 5000 Kč pokuty, za to, že nezačneš platit „Návrh smlouvy“ platit nebude. Ale pokud Tě naštve moc a udáš ho u pojišťovny a ČNB, hrozí mu reálně pokuta a větší než 5000Kč.
@JayLee stěžujte si na něj minimálně u té firmy, tohle chování je naprosto nepřípustné (až si na tvé jméno někdo vezme třeba půjčku s tím, že to myslel dobře…no ty bláho)
Jinak, jak jsem zjistila, tak Axa to má s přepážkovými pracovníky vesměs tak udělané, že pracují na ŽL, platí si náklady kanceláře sami a tak potom opravdu je možné, že za smlouvu dostane 6000 Kč…, takže v tom nemusel kecat. Nevěřím mu ovšem, že bude platit 5000 Kč pokuty.
On z tebe dostane ten OZ za smlouvu více peněz, než ženská na přepážce, ale musí ta smlouva nějakou dobu běžet, např. měsíc, pak dostaane zaplaceno třeba 5.000Kž, na přepážce úřednice dostane tak desetinu toho co OZ.
Je to pak o tom, že když to člověk zruší, tak OZ musí vracet provizi nebo podstatnou její část.