Kukuřice v příkrmu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kukuřice v příkrmu
Ahoj maminky,
koupila jsem poprvé sáček mražené kukuřice (zrn) a chtěla bych to nějak zpracovat prckovi. Mám zkušenost jen s hráškem – uvařit, rozmixovat a následně mi prcek díky těm kouskům šlupek všechno blinkal, takže jsem to musela vše přepasírovat a ještě naředit dost vodou, i tak ho ta přepasírovaná pasta dusila. Ale na druhou stranu i chutnala.
Kukuřice jsou podobná zrna, tak mám trochu strach, ale chtěla bych mu oživit masozeleninu něčím novým ![]()
Jak připravujete kukuřici prckům vy? A co třeba celý klas nějak, nebo jen zrna? Pasírujete třeba i kukuřici?
PS: Kousky nám nejdou, teprve začínáme mačkat brambory do mixu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak s tím ještě počkej. Já jí tedy dávám, kluk s kousky problém nemá. Pokud by měl problém, nelámala bych to přes koleno. Pokud chce zařadit kukuřici, dej kukuřičnou polentu jako přílohu. Je to 100% kukuřice v instantní podobě.
- Citovat
- Upravit
Já jsem kukuřici dlouho nedávala ze stejného důvodu, malé vadila ta slupka. Pasírovat se mi nechtělo, nemyslím si, že by se dítko do roka bez kukuřice neobešlo. Ale pokud jí chceš dát a pokud u vás vadí kousky a dusí ho hrášek, tak ji propasíruj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj
nemixuju,nepasiruju, stejne jako hrasek jen prihodim k jine zelenine,ci masu a ji cele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No chtěla jsem to zkusit a říkala si, že je to třeba měkčí než hrášek, slupka povolnější nebo tak něco
, takže to uvařím a přepasíruju.
Nějak mám pocit, že má pořád dokola ty samé druhy zeleniny, tak jsem teďka uvařila a mixla jako novinku lilek a koupila tu kukuřici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mary, obdivuji tvojí trpělivost, já bych to nepasírovala ani za nic. Kukuřice má daleko trvdší slupoku, to budeš pacírovat věky, zvyde kromada nepropasírovaných slupek a pidimnožství kukuřice. To už raději ta polenta. Bez práce a kukuřice jako kukuřice.
- Citovat
- Upravit
ja bych se s tim taky nedelala, kdyz kukurici, tak v te polente nebo jako kasi z kukuricne mouky
kdyz chces rozsirit repertoar zeleniny - uz si zkousela treba dyni, ted ji maji vsude, da se koupit i bio a detem moc chutna, protoze je sladoucka
- Citovat
- Upravit
Holky, ja to snad uvarim do dospěláckýho rizota k obědu, ten sáček. Kurňa a zrovna drahej bio ![]()
Blbý je, jak ho všechno navaluje, třeba zelené fazolky, ty vlákýnka taky, opět jsem musela mixované pasírovat (a navíc se moc netvářil teda na tu chuť), to samé listy kapusty, zase vlákýnka. Tož taky mě to pasírování neba, ale co by člověk pro pestrou stravu neudělal ![]()
tereza: jj, dýni hokkaido baštíme, taťka nám to vozí na kila ![]()
neczuz: To se prodává ve zdravé výživě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kukuřici nech zmrazenou pro prcka. Třeba se to během měsíce dvou poddá. ![]()
A zkoušela jsi už jiné přílohy? Bulgur, kuskus, quinqua, jáhly. Všechno je to menší zrníčka, není třeba pasírovat.
- Citovat
- Upravit
neczuz píše:
Kukuřici nech zmrazenou pro prcka. Třeba se to během měsíce dvou poddá.
A zkoušela jsi už jiné přílohy? Bulgur, kuskus, quinqua, jáhly. Všechno je to menší zrníčka, není třeba pasírovat.
Ne, má pořád kašovité masozel. mixy s brambory nebo sem tam jemně sekané těstoviny, rýže má stejný efekt jako hrachové slupky a jiné kousky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že zrovna dobře uvařené jáhly nemůžou víc navalovat, než sekané těstoviny. to samé kuskus nebo ta quinqua.
- Citovat
- Upravit
jj, kuskus znám, to bych mohla zkusit, nadrobno sekané těstoviny ho nenavalují, pěkně kloužou a to kuskus bude taky
Jáhly mi přijdou docela tvrdé a to třetí vůbec neznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já malýmu vařím kukuřici už dávno,jako ty z pytlíku mraženou…uvařím do měka ještě s další zeleninou a masem a rozmixnu,samotnou jsem nevařila a hrášek taky ne,vždycky to rozmyxuju tak,že tam nějaká slupka není ani vidět.Je mi divný že ty chceš uvařenou kukuřici pasírovat
,protože tam máte slupky a malýmu to dělá problém? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit