Ovoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4706
8.10.10 13:36

ovoce

ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli by hodně vadilo, kdybych zkusila dát malý (5m) sunárek banán-hruška.. zeleninu už máme vyzkoušenou, teď jíme maso-zeleninu..
třetí den jsem dala krůtí se zeleninou a zajímalo by mě jeslti bych odpoledne nemohla vyzkoušet ten banán.. díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
8.10.10 13:38

ahojky, já myslím, že malé množství mohla. banán je jedno z prvních ovocí, které se dává :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.10.10 14:27

Já bych to taky zkusila, ale jen pár lžiček.
A jak dlouho už zeleninujete? Když jste na mase, tak to už nějaký ten týden bude, že? Kdybys přikrmovala třeba teprve 14 dnů, asi bych s ovocem ještě počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.10.10 14:33

u nass banan bez uspechu, kluci ho nesnaseji, jinak bacha na rozmlsani :) nekteri vykukove pak nechteji zeleninu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
8.10.10 14:46
MaryClementine píše:
Já bych to taky zkusila, ale jen pár lžiček.
A jak dlouho už zeleninujete? Když jste na mase, tak to už nějaký ten týden bude, že? Kdybys přikrmovala třeba teprve 14 dnů, asi bych s ovocem ještě počkala.

neee skoro dva měsíce přikrmujeme teda noo spíš přes měsíc.. kecam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.10.10 15:10

Tak to klidně zkus :-) ale opatrně, trošku, jako první zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
27.9.14 11:16

CHEMICKÝ POMERANČ !

Ahoj oživuji diskusi, nemůžu založit novou ale jde o chemii v pomeranči. Právě jsme s dcerou snědli 3 pomeranče, před loupáním jsem je umyla teplou vodou a jarem! Po snědení mám hořko v puse, cítím něco jako by chemického a jazyk mě mírně pálí podobně jako po větrové žvýkačce. Je to divná pachuť. Přijde mi to ovoce nějaké divné. Nemáte někdo zkušenosti s chemií v ovoci, jak umýt? Proč to tak divně chutnalo? Jsem ráda za jakékoliv rady, tohle téma mě zajímá, bojím se, abych tím ovocem dětem více neublížila než jim dodala vitamíny :(
Právě čtu: V obchodech často kupujeme ovoce a zeleninu, která vypadá na první pohled, jako vymalovaná. Většinou se jedná o produkty, které jsou dováženy ze států západní Evropy, kde se na jeden hektar používá pětkrát i desetkrát víc chemikálií než v Česku. Odborníci přitom již léta varují, že zbytky pesticidů v potravinách mohou znamenat riziko pro lidský organismus. Velký problém je v tom, že limity povoleného množství pesticidů v ovoci jsou počítané na průměrného člověka, tedy na 70 kilogramů váhy, které vůbec nezohledňují děti.
:pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
27.9.14 12:31

Za prve bych nikdy ovoce nemyla jarem a za druhe mi to spis prijde jako alergicka reakce nebo zhnily pomeranc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
27.9.14 12:45

Jarem??? Jestli to nebylo tím nebo reakce na citrusové plody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
27.9.14 12:54

No jasně, když si dáš jar na pomeranč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
27.9.14 20:00

Jarem myju slupku na ovoci vždy u citrusů, je to stejné jako umýt jarem talíř pak na něj také dáte jídlo a od jaru není, doporučila mi to kožní doktorka, chodím k ní s atopickým exemem a jednou při diskusi o ovoci mi tohle řekla. Prý jar zlikviduje více postřiku než voda, nebo koupit v lékárně vegiwash přímo na ovoce. Jinak pomeranč shnilý nebyl a nikdy dřív jsem tuhle pachuť necítila, ochutnal to i manžel a taky říkal že ho to štípe na jazyku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
27.9.14 21:40

@isp Já teda pomeranč nemyji ani vodou, slupku z pomeranče vždy oloupu a jím jen dužinu. Nějak postrádám smysl v tom mít „obal“, který nehodlám konzumovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
28.9.14 09:19

@Svistice slupky jsou stříkané pesticidy a když loupeš slupku a pak saháš na dužinu dostane se postřik i na to, co dáváš do pusy. Z dlouhodobého hlediska to není vůbec dobré. Ve větší míře je to jedovaté. Takže já ovoce meju vždy i slupky.
Protože většina pesticidů není rozpustná ve vodě. Zůstávají tedy na povrchu ovoce, ale i některé zeleniny. Pouze vodou se jich prostě nezbavíš, to je možné například detergentem a kartáčkem. Lepší je ovoce a zeleninu omývat teplou až horkou vodou, ale i tak na povrchu pesticidy zůstávají.
Nechci se tím prostě živit a už vůbec né děti, nic mi to neudělá všechno umýt.
Pesticidy co vím jsou přípravky určené k tlumení a hubení rostlinných škůdců, k
ochraně rostlin, skladových zásob, zvířat, člověka
používají se v zemědělství, lesnictví, potravinářských
závodech
stejné účinné látky se využívají také ve veterinářství
(antiparazitika) nebo jako biocidy
používání pesticidů může vést k výskytu reziduí v životním prostředí a potravních řetězcích i k nežádoucím
otravám necílových organismů. vykazují toxické vlastnosti, jsou perzistentní, bioakumulují, dochází u nich k dálkovému přenosu, je u nich pravděpodobný významný škodlivý vliv na lidské
zdraví nebo škodlivý vliv na životní prostředí. Podle mě je to čím dál větší hnus, který už je i na chuti cítit. Teď jen nevím, jestli ty citrusy raději vynechat úplně a jíst jiné,,bezpečnější,,ovoce nebo BIO a farmářské :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
16.2.16 07:57

ovoce v 10m

Mamky, nemáte nápad ještě na nějaké ovoce pro 10-ti měsíční. Stále opakuju banán, jablko, hruška a jejich kombinace a víc mě nenapadá. Co by ještě mohla? Něco co je teď běžně dostupné? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.2.16 08:06

@habina Kup zmrazené borůvky, třešně, svestky. Muzes ji dat meloun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí