Co dát do jogurtu

7257
7.10.10 21:13

co dát do jogurtu

mamči,dle doktorky budem dávat jogurt,protože odmítá UM. Tak se chci zeptat jak tyhle jogurtové svačinky vylepšujete. Taky by mě zajímal banán. Musí bejt bio a bez těch hnědých skvrn,nebo je to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.10.10 21:17

Ahoj. Nevím, jak máš staré dítě, ale jogurty dávám jen bílé (Anežka mi dodnes jiné většinou nechce), ale dají se ochutit ovocem nebo přesnídávkou.

Banán bio nekupuju, ale prý se má odkrojit aspoň 1cm z obou konců. Kupuju Chiquitu (nebo jak se to jmenuje), ale dneska jsem zkusila i „normální“ - s hnědými skvrnami já sama nemám ráda, takže ten nekupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18608
7.10.10 21:21

No nevím, jestli ti v 6 měs sní tolik jogurtu, aby to nahradilo celou mléčnou dávku :think: Mléko nemá teda žádný? Ani nekojíš, ani nevypije žádný UM? Asi jsi už zkoušela různý druhy UM, co. Dáváte už nějaký příkrmy? Jinak pokud jogurt ještě neměl, tak bych napoprvý nekombinovala jogurt s banánem, pokud neměl ještě ani banán. Jinak banán by byl lepší bio, ale nutný to není, ale skvrny na banánu rozhodně ne, na druhou stranu by měl být dozrálej. Můžeš do jogurtu časem zkusit dušený jabko nebo hrušku nebo prostě přesnídávku jablečnou, hruškovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.10.10 21:24
motika píše:
mamči,dle doktorky budem dávat jogurt,protože odmítá UM. Tak se chci zeptat jak tyhle jogurtové svačinky vylepšujete. Taky by mě zajímal banán. Musí bejt bio a bez těch hnědých skvrn,nebo je to jedno

Ahoj,já dávám do jogurtu babán cca od 8-mi měsíců-bio nekupuju,ale snažím se,aby byl bez hnědých skvrn.Taky mu můžeš dát trochu přesnídávky s jogurtem,nebo jablíčko nastrouhané nebo rozmixované.Na broskve je ještě asi brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.10.10 21:34

Určitě napřed zkus čistý bílý. Tvůj je mladší, já prckovi tak od 9. měsíce dělám takové mléčné mixy, nedávám mu do jogurtu ovoce, protože se snažím o co největší mléčnou dávku, když nepije UM a nechci ubírat ovoce na úkor jogurtu. ovocnou sváču má dopo.

Takže ráno má porci 150g - tak třeba 50g vanilkového Kostíka a 100g Choceňského bílého nebo třeba 120g Hollandie a 30 g Vanilkového dezertu od Nestlé (použitelné od 8. měs), nebo trošku Kostíka, hodně Choceňského nebo Hollandie a trošku přesnídávky Broskve s tvarohem. Nebo 140 g Choceňský a 4 rozpuštěné sušenky Sunarky v UM. Ale min. 2/3 je vždy bílý jogurt a zbytek nějaká ňamka na dochucení. Odpoledne 170g - mívá dost často jahodový Jihočeský ze skla, ale bez té marmelády dole, pak do toho trochu Hollandie a zase maličko Vanilkového dezertu, nebo té přesnídávky, odpolko má ale obecně víc bílého (on ten Jihočeský stejně chytne chuť té marmelády, i když je bílý) a ráno víc sladší. A ráno i odpo do jogurtu dám 2 odměrky UM. Svého času jsem mu tam dávala dvě tři lžíce Mlíčka s kaší od Nestlé, taky to trochu ochutilo, ale vydrží to načaté 48 hodin a já potřebovala jen trošky a tak se to velmi nevyplatilo, drahý je to jak sviňa a já to dycky po 3 dnech půlku vylila a taky to bylo pak moc tekuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.10.10 21:37
MaryClementine píše:
Určitě napřed zkus čistý bílý. Tvůj je mladší, já prckovi tak od 9. měsíce dělám takové mléčné mixy, třeba ráno má porci 150g - tak třeba 50g vanilkového Kostíka a 100g Choceňského bílého nebo třeba 120g Hollandie a 30 g Vanilkového dezertu od Nestlé (použitelné od 8. měs), nebo trošku Kostíka, hodně Choceňského nebo Hollandie a trošku přesnídávky Broskve s tvarohem. Nebo 140 g Choceňský a 4 rozpuštěné sušenky Sunarky v UM. Ale min. 2/3 je vždy bílý jogurt a zbytek nějaká ňamka na dochucení. Odpoledne 170g - mívá dost často jahodový Jihočeský ze skla, ale bez té marmelády dole, pak do toho trochu Hollandie a zase maličko Vanilkového dezertu, nebo té přesnídávky, odpolko má ale obecně víc bílého (on ten Jihočeský stejně chytne chuť té marmelády, i když je bílý) a ráno víc sladší. A ráno i odpo do jogurtu dám 2 odměrky UM. Svého času jsem mu tam dávala dvě tři lžíce Mlíčka s kaší od Nestlé, taky to trochu ochutilo, ale vydrží to načaté 48 hodin a já potřebovala jen trošky a tak se to velmi nevyplatilo, drahý je to jak sviňa a já to dycky po 3 dnech půlku vylila a taky to bylo pak moc tekuté.

Taky dávám Choceňský bílý.Ale ty slazené jogurty typu Lipánek,Kostíci,apod. chci dávat až za hodně dlouho.I když je pravda,že taky mu dávám sušenky od Hami Safari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.10.10 21:43
momi33 píše:
MaryClementine píše:
Určitě napřed zkus čistý bílý. Tvůj je mladší, já prckovi tak od 9. měsíce dělám takové mléčné mixy, třeba ráno má porci 150g - tak třeba 50g vanilkového Kostíka a 100g Choceňského bílého nebo třeba 120g Hollandie a 30 g Vanilkového dezertu od Nestlé (použitelné od 8. měs), nebo trošku Kostíka, hodně Choceňského nebo Hollandie a trošku přesnídávky Broskve s tvarohem. Nebo 140 g Choceňský a 4 rozpuštěné sušenky Sunarky v UM. Ale min. 2/3 je vždy bílý jogurt a zbytek nějaká ňamka na dochucení. Odpoledne 170g - mívá dost často jahodový Jihočeský ze skla, ale bez té marmelády dole, pak do toho trochu Hollandie a zase maličko Vanilkového dezertu, nebo té přesnídávky, odpolko má ale obecně víc bílého (on ten Jihočeský stejně chytne chuť té marmelády, i když je bílý) a ráno víc sladší. A ráno i odpo do jogurtu dám 2 odměrky UM. Svého času jsem mu tam dávala dvě tři lžíce Mlíčka s kaší od Nestlé, taky to trochu ochutilo, ale vydrží to načaté 48 hodin a já potřebovala jen trošky a tak se to velmi nevyplatilo, drahý je to jak sviňa a já to dycky po 3 dnech půlku vylila a taky to bylo pak moc tekuté.
Taky dávám Choceňský bílý.Ale ty slazené jogurty typu Lipánek,Kostíci,apod. chci dávat až za hodně dlouho.I když je pravda,že taky mu dávám sušenky od Hami Safari.

Já mu dávám Choceňský jen ráno, přijde mi hodně tučný (i když zdaleka nejchutnější z bílých :-) ) a nechci, aby prcek moc přibíral :-)
Myslíš, že když mu ho dám někdy i odpolko (chutná mu, obzvlášť v kombinaci s trochou toho Dezertu :-) ), nebude to už moc tuku a kalorií denně?

Jo a Kostík je nejmenší zlo, poradila mi to doktorka, když jsem říkala, že bílej nechce, říkala, že ze slazených je dobrej Kostík, má vápník a tak, hlavně at mu nedávám slazené activie a podobně. :nevim: Takže žádný jiný slazený nemá, jen Kostík a to ne pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.10.10 21:48

Motika Luci, půjčila jsem si to z tvé předchozí diskuse, chci se zeptat - proč ti dr. nedoporučila do jogurtu sypat UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.10.10 21:49
MaryClementine píše:
momi33 píše:
MaryClementine píše:
Já mu dávám Choceňský jen ráno, přijde mi hodně tučný (i když zdaleka nejchutnější z bílých :-) ) a nechci, aby prcek moc přibíral :-)
Myslíš, že když mu ho dám někdy i odpolko (chutná mu, obzvlášť v kombinaci s trochou toho Dezertu :-) ), nebude to už moc tuku a kalorií denně?

No,švagrová mi právě Choceňský bílý doporučovala,mimina prej ty tuky potřebujou.A jak znám švagrovou,ta je dost úzkostlivá na jídlo celé rodiny :mrgreen: žádné brambůrky a salámy apod.Kdybys dala třeba jogurt půl s přesnídávkou ráno a odpoledne,tak by to vadit nemělo :think: Náš malej sní dopoledne celý Choceňský+ celý banán,a to i kolikrát pěkně velký :mrgreen: A není nějak tlustej při posledním vážení 9,5 kg.A to vychlemtá 2× denně 210ml Beby,v poledne trochu polívky + masozel. příkrm tak 250g,a odpoledne ovoce nebo chleba s gervais.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
7.10.10 21:51

Ahoj
kdyz jsme zacala male davat jogurt tak jsem ji do toho pridavala presnidavku.
Banany jsem ji do toho nedavala nikdy,to jsme radeji namackala vidlickou a dala jen tak nebo s presnidavkou.Hnede skvrny urcite ne,to mi samotne nechutna,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.10.10 21:51
MaryClementine píše:
momi33 píše:
MaryClementine píše:

Myslíš, že když mu ho dám někdy i odpolko (chutná mu, obzvlášť v kombinaci s trochou toho Dezertu :-) ), nebude to už moc tuku a kalorií denně?

Jo a Kostík je nejmenší zlo, poradila mi to doktorka, když jsem říkala, že bílej nechce, říkala, že ze slazených je dobrej Kostík, má vápník a tak, hlavně at mu nedávám slazené activie a podobně. :nevim: Takže žádný jiný slazený nemá, jen Kostík a to ne pořád.

S tím Kostíkem máš asi pravdu-já mu taky tu a tam dám slazenou sušenku Hami. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.10.10 21:52

Momi33
Oki, tak možná mu přidám trochu i odpolko ;-) Ona ta Hollandia je řidší a Choceňák se bezvadně nabírá na lžičku :-)
No Tom právě baští 5× denně - jogurt 150g - ovoce 150g - masozel 200g - jogurt 170g - kaše 200 ml, což mi nepřijdou jako závratné porce, ale přibírá pořád víc jak půl kila za měsíc, což v tomto věku je už hodně, a kdo má tahat v náručí přes 11 kilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.10.10 22:00

to jsem ráda že nemusim kupovat bio. Jinak malej sice nepije UM ale má ráno a večer mléčnou kaši. A pak odpoledne 100ml UM smíchaného s mléčnou přesnídávkou (zvláštní že tam mu mlíko nevadí) tak snad s tim jednim jogurtem (200g) snad bude mít splněno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
7.10.10 22:54

Jedině bez skvrn!!!!!!!!! :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
14598
7.10.10 22:59

Dávám čistě bílou Holandii - sedlácký jogurt a dneska zvalila 2/3 500 g kelímku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí