Co dát do jogurtu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
7.10.10 23:12
Jo a Kostík je nejmenší zlo, poradila mi to doktorka, když jsem říkala, že bílej nechce, říkala, že ze slazených je dobrej Kostík, má vápník a tak, hlavně at mu nedávám slazené activie a podobně. :nevim: Takže žádný jiný slazený nemá, jen Kostík a to ne pořád.
??? Pro ani ne roční dítě Kostíka (tu přeslazenou škrobovou sr..čku) nebo přímo „puding“? A poradila ti to doktorka? Kecáš anebo změň pediatra. U nás je to „zakázaná mňamka co kupují babičky“ a holkám je 3 a 5 let.
Dobrý bílý jogurt má 3-4% tuku, smetanový je chutnější, ale pro kojence ne úplně OK. Ideálně bez dochucení (ale ten skleničkový je kyselý i na mně), když nejede tak banán je dobrá volba (skoro jedno jaký, pokud chceš tip na bio zalevno, koukni se u vás do Kauflandu), a taky jakákoli ovocná přesnídávka nebo dobrá marmeláda (ideálně domácí jen s cukrem).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.10.10 23:16
MaryClementine píše:
Motika Luci, půjčila jsem si to z tvé předchozí diskuse, chci se zeptat - proč ti dr. nedoporučila do jogurtu sypat UM?

jó tak to bych taky ráda věděla. Podle mě si mudra myslí že mu to mlíko vyloženě nějak vadí tak abych mu ho necpala. Ale jak říkám v přesnídávce mu nevadí. Ale stejně mu dvě odměrky sušenýho vecpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
7.10.10 23:47
Eliška píše:
Můžeš do jogurtu časem zkusit dušený jabko nebo hrušku nebo prostě přesnídávku jablečnou, hruškovou.

mě teda doktorka říkala,že když budu dávat čerstvé ovoce tak nevařit a nedusit,zbytečně se ničí vitamíny,takže ovoce bych radši dávala čerstvé,nastrouhat jablíčko,nebo dát na kousky do mixéru,trochu vody a rozmyxovat na pyré.jde to s jakýmkoliv ovocem,nejlepší broskve,merunky banán…
Já taky ale kupuju hotové skleničky a přidávám do jogurtu,měli jsme období špatného kakaání a čerstvé ovoce nám právě nejvíc pomohlo… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
7.10.10 23:57

A banán určitě bez fleků!!!! :mrgreen: :lol: :mrgreen:
(pardon opakovaný vtip není vtipem :D )

• Citovat
  • Upravit
3200
8.10.10 00:24
Michaelakkk píše:
(pardon opakovaný vtip není vtipem :D )
:palec: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.10.10 07:19
Michaelakkk píše:
(pardon opakovaný vtip není vtipem :D )

ty zlobíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17850
8.10.10 09:08
kecačka píše:
Eliška píše:
Můžeš do jogurtu časem zkusit dušený jabko nebo hrušku nebo prostě přesnídávku jablečnou, hruškovou.
mě teda doktorka říkala,že když budu dávat čerstvé ovoce tak nevařit a nedusit,zbytečně se ničí vitamíny,takže ovoce bych radši dávala čerstvé

Kecačko, to je varianta pro děti, které s ovocem začínají a syrové ovoce je na začátek hůř stravitelné a častěji jsou po něm alergické reakce. Jinak pokud už máš ověřeno, že syrové jablko snese, tak samozřejmě jo :wink:
UM bych do jogurtu taky nesypala, vždyť sám jogurt má už svůj podíl bílkovin, tuku atd, takže to ho vlastně třeba zdvojnásobíš, možná je to srovnatelné s Um, které připravíáš dvakrát tak silné, což se nedoporučuje. S tím sypáním Um do jogurtu nemám zkušenost, ale tak nějak laicky mi to taky přijde nesprávné :nevim: BároF, nevysvětlíš nám tohle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
8.10.10 09:37

UM do jogurtu? Nevím proč. Mléko i jogurt mají obvyklý poměr bílkovin, tuků a cukrů, nevím proč zahušťovat, hlavně ten přísun bílkovin a tuku může být pro kojenecké ledviny zátěž. Jako ochucovadlo mi to připadá málo výrazné, takže mně nenapadá nic proč ano. Asi jen pro ten pocit, že „jsem mu přilepšila“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.10.10 09:44
BaraF píše:
UM do jogurtu? Nevím proč. Mléko i jogurt mají obvyklý poměr bílkovin, tuků a cukrů, nevím proč zahušťovat, hlavně ten přísun bílkovin a tuku může být pro kojenecké ledviny zátěž. Jako ochucovadlo mi to připadá málo výrazné, takže mně nenapadá nic proč ano. Asi jen pro ten pocit, že „jsem mu přilepšila“.

Přesně tak, mně třeba osobně jde o ty vitamíny a minerály, sypu UM do jogurtu proto, že nepije ani UM ani nekojím a mám blbej pocit, že by mu mohly, jako malému kojenci, chybět některé ty minerály a vitamíny. Syrové ovoce nejí, nechce nebo nepolkne nebo nepokouše, v přesnídávkách je možná vláknina a céčko, v masozelenině něco je, ale taky to prošlo varem a část se ztratila, takže prostě mu takto přidám nějaké prospěšné látky. Si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17850
8.10.10 09:48

Mary, to bych radši přidala v nějaké formě kapek ty vitamíny a minerály, když už, dr asi ví, proč to míchat nedoporučuje a já to chápala stejně jako BaraF, na ty ledviny to nebude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.10.10 10:08
Eliška píše:
Mary, to bych radši přidala v nějaké formě kapek ty vitamíny a minerály, když už, dr asi ví, proč to míchat nedoporučuje a já to chápala stejně jako BaraF, na ty ledviny to nebude ok.

Moje dr. to neví, to byla dr. od zakladatelky. Já ale jednou psala do internetové poradny o nepití mlíka a psala jsem mimo jiné, že míchám do jogurtu UM a nijak na to paní doktorka nereagovala, že by to bylo špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.10.10 10:10

do jogurtu jsem to ani nechtěla přidávat. Jen do přesnídávky,tam to podle mě nevadi a prckovi to chutnalo. Už aby jed guláš nebo svíčkovou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17850
8.10.10 10:12

Mary, já jdu zítra na konferenci o kojenecký výživě, schválně se na to zeptám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.10.10 10:36
Eliška píše:
Mary, já jdu zítra na konferenci o kojenecký výživě, schválně se na to zeptám :wink:

:palec: samotnou mě to zajímá. Písni, co ses dověděla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.10.10 11:25

taky se těšim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie