Co dát do jogurtu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Eliška píše:kecačka píše:Eliška píše:mě teda doktorka říkala,že když budu dávat čerstvé ovoce tak nevařit a nedusit,zbytečně se ničí vitamíny,takže ovoce bych radši dávala čerstvé
Můžeš do jogurtu časem zkusit dušený jabko nebo hrušku nebo prostě přesnídávku jablečnou, hruškovou.Kecačko, to je varianta pro děti, které s ovocem začínají a syrové ovoce je na začátek hůř stravitelné a častěji jsou po něm alergické reakce.
hůř stravitelné?Co je třeba na banánu hůř stravitelného?Je jedno jestli dáš ze skleničky nebo čerství..já jsem pro čerství…samozřejmě postupně přidávat jako u zeleniny a aby se dobře zjištovaly případné alergie,ale když vezmeš kousek jablíčka,přidáš trochu vody a rozmixneš na pyré tak přece je to stejné jak ze skleničky,až na to že ze skleniček je ovoce tepelně opracované…a myslím že i pro malé děti (4.měsíc) je to vhodné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepsala jsem o banánu, ale o jablku a hrušce. Banán se ani tepelně nezpracovává. Info o tom, že čerstvé jablko je více alergizující a hůř stravitelné než tepelně zpracované, mám jednak z konferencí o výživě kojenců (Pediatrická společnost) plus z literatury odborníků na tuto problematiku (P. Momčilová apod.), jednak jsem si to na nejmladším dítěti ověřila. Jsou děti - a asi většina - které zvládnou rovnou čerstvé, ale jsou děti, které reagují vyrážkou, průjmem apod. Což bylo u nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:momi33 píše:MaryClementine píše:Taky dávám Choceňský bílý.Ale ty slazené jogurty typu Lipánek,Kostíci,apod. chci dávat až za hodně dlouho.I když je pravda,že taky mu dávám sušenky od Hami Safari.
Určitě napřed zkus čistý bílý. Tvůj je mladší, já prckovi tak od 9. měsíce dělám takové mléčné mixy, třeba ráno má porci 150g - tak třeba 50g vanilkového Kostíka a 100g Choceňského bílého nebo třeba 120g Hollandie a 30 g Vanilkového dezertu od Nestlé (použitelné od 8. měs), nebo trošku Kostíka, hodně Choceňského nebo Hollandie a trošku přesnídávky Broskve s tvarohem. Nebo 140 g Choceňský a 4 rozpuštěné sušenky Sunarky v UM. Ale min. 2/3 je vždy bílý jogurt a zbytek nějaká ňamka na dochucení. Odpoledne 170g - mívá dost často jahodový Jihočeský ze skla, ale bez té marmelády dole, pak do toho trochu Hollandie a zase maličko Vanilkového dezertu, nebo té přesnídávky, odpolko má ale obecně víc bílého (on ten Jihočeský stejně chytne chuť té marmelády, i když je bílý) a ráno víc sladší. A ráno i odpo do jogurtu dám 2 odměrky UM. Svého času jsem mu tam dávala dvě tři lžíce Mlíčka s kaší od Nestlé, taky to trochu ochutilo, ale vydrží to načaté 48 hodin a já potřebovala jen trošky a tak se to velmi nevyplatilo, drahý je to jak sviňa a já to dycky po 3 dnech půlku vylila a taky to bylo pak moc tekuté.Já mu dávám Choceňský jen ráno, přijde mi hodně tučný (i když zdaleka nejchutnější z bílých
Jo a Kostík je nejmenší zlo, poradila mi to doktorka, když jsem říkala, že bílej nechce, říkala, že ze slazených je dobrej Kostík, má vápník a tak, hlavně at mu nedávám slazené activie a podobně.) a nechci, aby prcek moc přibíral
Myslíš, že když mu ho dám někdy i odpolko (chutná mu, obzvlášť v kombinaci s trochou toho Dezertu), nebude to už moc tuku a kalorií denně?
Takže žádný jiný slazený nemá, jen Kostík a to ne pořád.
Kostík nemá o nic víc vápníku než jiné jogurty, co je to za nesmysl? A je to opravdu hnus, co kolem kvalitního jogurtu ani neproběhl. Stačí si přečíst složení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZuzaM píše:Reklama je mocná věc!!! člověk by nevěřil jak se dají lid ovlivnit…MaryClementine píše:Kostík nemá o nic víc vápníku než jiné jogurty, co je to za nesmysl? A je to opravdu hnus, co kolem kvalitního jogurtu ani neproběhl. Stačí si přečíst složení.momi33 píše:MaryClementine píše:Taky dávám Choceňský bílý.Ale ty slazené jogurty typu Lipánek,Kostíci,apod. chci dávat až za hodně dlouho.I když je pravda,že taky mu dávám sušenky od Hami Safari.
Určitě napřed zkus čistý bílý. Tvůj je mladší, já prckovi tak od 9. měsíce dělám takové mléčné mixy, třeba ráno má porci 150g - tak třeba 50g vanilkového Kostíka a 100g Choceňského bílého nebo třeba 120g Hollandie a 30 g Vanilkového dezertu od Nestlé (použitelné od 8. měs), nebo trošku Kostíka, hodně Choceňského nebo Hollandie a trošku přesnídávky Broskve s tvarohem. Nebo 140 g Choceňský a 4 rozpuštěné sušenky Sunarky v UM. Ale min. 2/3 je vždy bílý jogurt a zbytek nějaká ňamka na dochucení. Odpoledne 170g - mívá dost často jahodový Jihočeský ze skla, ale bez té marmelády dole, pak do toho trochu Hollandie a zase maličko Vanilkového dezertu, nebo té přesnídávky, odpolko má ale obecně víc bílého (on ten Jihočeský stejně chytne chuť té marmelády, i když je bílý) a ráno víc sladší. A ráno i odpo do jogurtu dám 2 odměrky UM. Svého času jsem mu tam dávala dvě tři lžíce Mlíčka s kaší od Nestlé, taky to trochu ochutilo, ale vydrží to načaté 48 hodin a já potřebovala jen trošky a tak se to velmi nevyplatilo, drahý je to jak sviňa a já to dycky po 3 dnech půlku vylila a taky to bylo pak moc tekuté.Já mu dávám Choceňský jen ráno, přijde mi hodně tučný (i když zdaleka nejchutnější z bílých
Jo a Kostík je nejmenší zlo, poradila mi to doktorka, když jsem říkala, že bílej nechce, říkala, že ze slazených je dobrej Kostík, má vápník a tak, hlavně at mu nedávám slazené activie a podobně.) a nechci, aby prcek moc přibíral
Myslíš, že když mu ho dám někdy i odpolko (chutná mu, obzvlášť v kombinaci s trochou toho Dezertu), nebude to už moc tuku a kalorií denně?
Takže žádný jiný slazený nemá, jen Kostík a to ne pořád.
- Citovat
- Upravit