Patnáctiměsíční dítě a ryby
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahojky, tak já dávám Matymu už od roka ryby… Většinou pangase a nebo lososa… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja som skusila dat rybu daco po roku..velmi mu chutila..
robila som pstruha na masle a cibulke..(osmazis cibulku, supnes pstruha a cakas, kym sa spravi, no a jasne maslo, alebo olej a trochu soli.. a cakas, kym sa spravi..
ked je cerstvy, nie rmazeny, je chutne, ked sa da dovnutra ryby spenata podleje sa rajcinovym pretlakom ![]()
pstruh ma pomerne dobre najditelne kosti, vzdy ho prekrojim napol, vyberiem tu hlavnu kost a este par po boku, ale teda vzdy som to robila prstami a masko poriadne spucila vsetkymi smermi, aby som zistila, ci tam ozaj daka kosticka nie je.. takze vzdy dostal taky puceny kusok rybky a k tomu zemiacik alebo chlebik
este jedol raz makrelu na navsteve u ansich, tkaze tam sa dalo tiez prstami prestudovat rybku a makrela ma tiez pomerne malo kosti, teda da sa dobre vypitvat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já zkusila jednou dát ochutnat od nás a plivala, takže ještě počkám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pangase už nejíme, není to ryba, ale je to uměle vyšlechtěné cosi aby nemělo kosti, rybu to nepřipomíná ani vzdáleně.Navíc nám ani nechutná
,čím levnější a větší filety, tím hnusnější. Kupujeme makrely, tresku,pstruha a lososa. Mám tu za rohem obchůdek s rybami, kde můžu pravidelně koupit čerstvé ryby.
Starší měl první rybu ve formě Hami příkrmu asi v 8 měsících, moc mu to chutnalo. Mladší skleničkové příkrmy nechtěla, párkrát jsem jí zkoušela koupit ten Hami příkrm s tuňákem nebo příkrm z DM s treskou, ten nechtěla vůbec, fakticky smrdí rybinou. Ale rybu jí občas dávám asi od roku, prostě pořádně vykostím buď kousek makrely,pstruha nebo filety lososa, ten je skoro bez kostí.
Ale na rovinu napíšu, že nejsme vášniví milovníci ryb.Máme ji tak jednou za 14 dní,spíš méně. Častěji rozhodně ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem totálně rozebranou na pidikousky, aby byla jistota, že nejsou kosti v 10ti m. s bramborovou kaší. Preferuji české říční ryby. Pangase bych nedala ze stejného důvodu jako Jana206.
- Citovat
- Upravit
A jinak jsem četla, že u ryb platí čím tučnější, tím lepší - obsahuje jod a další vitaminy. Jod prý obsahují jen mořské ryby, sladkovodní minimálně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
pangase už nejíme, není to ryba, ale je to uměle vyšlechtěné cosi aby nemělo kosti, rybu to nepřipomíná ani vzdáleně.Navíc nám ani nechutná,čím levnější a větší filety, tím hnusnější. Kupujeme makrely, tresku,pstruha a lososa. Mám tu za rohem obchůdek s rybami, kde můžu pravidelně koupit čerstvé ryby.
Starší měl první rybu ve formě Hami příkrmu asi v 8 měsících, moc mu to chutnalo. Mladší skleničkové příkrmy nechtěla, párkrát jsem jí zkoušela koupit ten Hami příkrm s tuňákem nebo příkrm z DM s treskou, ten nechtěla vůbec, fakticky smrdí rybinou. Ale rybu jí občas dávám asi od roku, prostě pořádně vykostím buď kousek makrely,pstruha nebo filety lososa, ten je skoro bez kostí.
Ale na rovinu napíšu, že nejsme vášniví milovníci ryb.Máme ji tak jednou za 14 dní,spíš méně. Častěji rozhodně ne.
Pangase taky nejíme, je to opravdu humus, nemá žádnou chuť a není ani výživově cenný.
Doporučuju koupit filety z čerstvých ryb, jsou už prakticky bez kostí, stejně se to pak při krájení ještě zkontroluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je pravda,ze pangas neni vyzivove cenny,stejne jako vsechny sladkovodni ryby. A levne filety nestoji za nic, at uz se jedna o jakokoliv rybu, jsou blative a plne vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,dáváte malým dětem jídla z ryb,nebojíte se kostí?Já to zatím nezkoušela,jen příkrm s tuňákem od Hami.Pokud přihodíte i nějaký receptík,jen dobře