Jídelníček 7měsíčního kojence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček 7.m kojence
Ahojte, chtěla bych se tak trošku poptat - co baštily vaše dětičky po 7.m. Malá měla 7.m 28.9. a do 6.m byla plně kojená. Teď už přikrmujem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Masozeleninu k obědu, druhy si přesně nepamatuji, určitě kuřecí, králičí, krůtí; mrkev, brambor, špenát, dýně.
V necelých 7mi m jsem začala ovoce (banán, jablko) a v 7,5m jogurt (odpolední svačina půl jogurtu a 100g ovoce)
Okolo 7m jedl i křupky.
Jinak kojení, v té době nepravidelně.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
Damien je UM skoro od narození, v 5.měsících jsme začali příkrmy - mrkvičku, brokolici, jablko, banán.
Od 6.měsíce má k snídani mlíko, svačina ovoce, oběd zelenina s masem, svačina mlíko, večeře kaše s ovocem, v noci mlíko.
Takže asi tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, v ukončeném 5. měsíci jsme najeli na příkrmy, takže v sedmém normál masozelenina k obědu - brambory, mrkev, maso (králičí), brokolice, květák, dýně, cuketa, špenát.
Někdy začátkem 7. jsem najela na ovoce, kupované přesnídávky a od 7.5 měs. na jogurty, koncem 7. měsíce zcela odmítl veškeré mléko (od 4. měs. plně na UM), takže jsme nahradili jogurty a zároveň kaší k večeři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj malýmu bylo 7m 5.10.
tak náš raubíř do 5,5 měsíce plně kojen do 6 měsíce nárazově přikrmován, teď už baští jedna radost. ráno MM, v 9 přesnídávka, v poledne zelenina, spíš vařim, někdy dávám skleničky, jinak je to mrkev, cuketa, červená řepa, dýně, pastyňák, brokolice, květák(ten ho nadýmá) bramboru spíš na zahuštění, páč samotnou jí nemusí a zatím ze skleniček masíko - telecí,kuřecí, krůtí, teď chci koupit domácího králíka a zavařit. odpoledne má MM a k večeři rýžovou kaši, v noci MM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to totiž takhle. mezi 7.-8.h MM, mezi 9.-10 opět MM (někdy nechce a usne) pak okolo 12h masozelenina- vařím doma, okolo 14h MM, okolo 17h půlka skleničky přesnídávky ( musí mít kupované, zkoušela jsem vařit a to po mě plivala
), potom v 19h kaše, koupání a těsně před spaním zase MM.A v noci pak ještě 2× kojíme. A mám pocit ž jí trochu překrmuju. Navíc té kaše na večer začla baštit teda hodně, tak jsem jí dneska dala místo mého mlíka, čaj - něco si sosla a teď stojí v postýlce a zvesela si povídá - uvidím kdy usne
jo ještě její míry jsou 69cm a přibližně 9.5kg (je to takový náš macíček
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, můj syn 8měsíců papá v 7hod. mlíko v 9.hod mlíko ve 12hod. oběd - masozeleninové příkrmy (vařené i kupované), 14:00 mlíko, 16:00 ovocná přesnídávka, 18:00 kaše nebo ovoce s jogurtem 19:30 mliko a v noci mliko.
Váží 8,20 a měří 73cm.:-) podle příspěvků jsem si řekla, že oproti ostatním dětem jí hodně,ale na druhou stranu přibíral vždy v normálu.A navíc mi na oběd sní jen asi 70g a přesnídávky taky polovinu. Ale zavedu mu to jinak..:-) masozeleninovy prikrm mu zkusim dat 2× denne.:-) uvidime,jak to pujde…:-) ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, mám dotázek - 11.7.2012 nám bude 8.měs. a řekneme vám zhruba jak papáme a zajímaly by mě vaše názory, apod. ![]()
Tak ráno se vzbudí (5.50h.-6h.)a nakojím jí,
pak okolo 9h. má většinou přesnídávku, takovou tu svačinkovou, meruňky s tvarohem, jablka, apod.,
pak má okolo 12h. obídek - buď přesnídávku(králičí, krůtí, kuře, aj.), nebo ji uvařim (brambůrek, mrkev, kuř. maso, aj.)
potom odpol sváču okolo 15h. - banán miluje, nastrouhané jablíčko, nebo ten puding svačinkovej.
a k véče po vaně kolem 19h. má kaši na dobrou noc a jde hajinkat a v noci většinou jedno kojení.. ![]()
- Citovat
- Upravit
U kojených dětí to stačí takhle: od 6.měsíce maso-zeleninový příkrm, od. 8.měsíce přidat ovoce, od 10.měsíce kaše. Ale záleží na dítěti, u syna to stačilo, dcerka je věčně hladová a už teď v 8 měsících má všechno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tý mojí bude 8 měsíců za 4 dni a jen kojím a večer má trochu kaše s ovocem.. Nic jinýho nechce.. Má kolem 10 kg takže určitě nestrádá.. Takže každýmu miminku vyhovuje něco jiného, tak se nedá říct co je dobře a co špatně.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je teda fakt, že má málo mlíka.. Jedna svačinka by měla být mléčná a druhá ovocná, tak to aspoň říkala naše doktorka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovi je 7 měsíců. Přikrmujeme cca 2 měsíce a jídelníček vypadá takto:
Ráno: MM
Dopoledne: ovoce (buď syrové nebo vařené, střídám to, když jsme doma, tak doma dělané, máme zavedený: banán, jablíčko, hrušku, meruňku, meloun, hroznové víno, jahody - na ty pozor, je to alergen)
Poledne: zelenina/masozelenina + příloha (jí: mrkev, petržel, kedlub, španát, brokolici, květák, růžičkovou kapustu, cuketu, lilek, dýni, rajče, hrášek - jen minimum kvůli nadýmání, maso: kuřecí, krůtí a hovězí, přílohy: těstoviny, kuskus, brambory, rýži)
Odpoledne: jogurt, UM, kaše (po jogurtu někdy zvrací a chytá průjem)
Večer: MM/UM
V noci někdy 1× UM
Na tvaroh pozor, do 1 roku se moc nedoporučuje kvůli ledvinám ![]()
- Citovat
- Upravit
@Billi píše:
Synovi je 7 měsíců. Přikrmujeme cca 2 měsíce a jídelníček vypadá takto:
Ráno: MM
Dopoledne: ovoce (buď syrové nebo vařené, střídám to, když jsme doma, tak doma dělané, máme zavedený: banán, jablíčko, hrušku, meruňku, meloun, hroznové víno, jahody - na ty pozor, je to alergen)
Poledne: zelenina/masozelenina + příloha (jí: mrkev, petržel, kedlub, španát, brokolici, květák, růžičkovou kapustu, cuketu, lilek, dýni, rajče, hrášek - jen minimum kvůli nadýmání, maso: kuřecí, krůtí a hovězí, přílohy: těstoviny, kuskus, brambory, rýži)
Odpoledne: jogurt, UM, kaše (po jogurtu někdy zvrací a chytá průjem)
Večer: MM/UM
V noci někdy 1× UM
Na tvaroh pozor, do 1 roku se moc nedoporučuje kvůli ledvinám
To máme hodně podobné, nevěděla jsem že už může i rýži…to je super ![]()
- Citovat
- Upravit
@jullls píše:
To máme hodně podobné, nevěděla jsem že už může i rýži…to je super
Akorát přidej trošku mlíčka. Dítě do roka by mělo mít minimálně 500 ml mlíčka denně ![]()
- Citovat
- Upravit