Jídelníček 7měsíčního kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11733
22.6.12 13:02

@jullls mám to jak ty, ale dopoledne dávám jogurt, taky kojím jen ráno, večer buď kaše nebo kojení a v noci kojím tak 2-3×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
22.6.12 13:05

Takže ráno když se vzbudi ho má, po šestej tak vstává. Tak jí ty odpolední sváči rozdělím, že bude mít oběd a pak ve dvě mlíčko a v čtyři banán nebo sváču jinou nějakou a pak k véče kaši a pak noční kojení… vypije toho ze mě vždy docela dost :)

• Citovat
  • Upravit
jullls
22.6.12 13:06
@kotaska91 píše:
@jullls mám to jak ty, ale dopoledne dávám jogurt, taky kojím jen ráno, večer buď kaše nebo kojení a v noci kojím tak 2-3×

V noci jak kdy nu… ted třetí den vstává jen jednou…ale taky měla třeba 2×-3× :)
Děkuju moc,potřebovala jsem si to ujasnit :)

• Citovat
  • Upravit
Billi
22.6.12 13:09
@jullls píše:
Takže ráno když se vzbudi ho má, po šestej tak vstává. Tak jí ty odpolední sváči rozdělím, že bude mít oběd a pak ve dvě mlíčko a v čtyři banán nebo sváču jinou nějakou a pak k véče kaši a pak noční kojení… vypije toho ze mě vždy docela dost :)

Nebo místo jednoho ovoce zařaď jogurt a večer třeba po kaši dokoj ;)

• Citovat
  • Upravit
jullls
22.6.12 14:47
@Billi píše:
Nebo místo jednoho ovoce zařaď jogurt a večer třeba po kaši dokoj ;)

A jogurt jako normální třeba ten ovocnej Florian nebo jen bílej? :)

• Citovat
  • Upravit
Billi
22.6.12 15:10
@jullls píše:
A jogurt jako normální třeba ten ovocnej Florian nebo jen bílej? :)

Doporučuje se bílej třeba Choceňský nebo Hollandia a kdyžtak pro chuť vmíchat ovoce. Ty ovocné by asi šly taky, ale ta ovocná složka je často přislazovaná a dobarvovaná apod.

• Citovat
  • Upravit
jullls
22.6.12 15:29

Aha aha, ok, moc děkuji :potlesk: 8) :*

• Citovat
  • Upravit
13046
22.6.12 20:37

Tak mi to máme takhle: kojím ale přikrmuji od 4. měsíce

ráno vstáváme nejpozději v 6-kojení
v 8 sváča většinou ovoce, 10 kojení a když nechce tak jogurt nebo banán ¨
kolem 12 oběd vždy masozelenina nebo polévka se žloutkem(dávám i rybu všechno..)
ve 2 kojení když nechce takl přesnídávka nebo jogurt
v 5 kaše
v 7 kojení a alou do pelechu

v noci talk jednou dvakrát kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
22.6.12 20:52
@Gabrielaaa píše:
Tak mi to máme takhle: kojím ale přikrmuji od 4. měsíce

ráno vstáváme nejpozději v 6-kojení
v 8 sváča většinou ovoce, 10 kojení a když nechce tak jogurt nebo banán ¨
kolem 12 oběd vždy masozelenina nebo polévka se žloutkem(dávám i rybu všechno..)
ve 2 kojení když nechce takl přesnídávka nebo jogurt
v 5 kaše
v 7 kojení a alou do pelechu

v noci talk jednou dvakrát kojení

Tenhle jídelníček se mi líbí, myslela jsem právě že jídlo po 2h je brzy.. jakože nebude mít takovej hlad, aby zas jedla. Ale asi ho zkusím a přesedláme na tenhle. Spíš teď máme ještě problémy se spaním… vůbec neusíná..„ukojuju“ jí aby usla a vyspala se… jinak se uřve k smrti.. :(

• Citovat
  • Upravit
13046
23.6.12 06:49

@jullls díky, no mi musíme jíst častěji, je to habán velikej, ale když mi přes den nechce prso a má hlad dám mu prostě třeba půlku přesnídávky, nebo jogurtík nebo něco, on když má dost zuamkne pusu na zámek a tak mu to dám třeba později, někdy si dá místo svačinky prso ale to už moc nechce jen ráno v noci někdy večer někdy večer nechce už po kaši a tak ho nenutím dám spát a on se dyžtak vzbudí.. se spánkem bojujeme od narození, usíná mi ukázkově sám v postýlce po uložení(dřív jsem uspávala na ruce) ale v noci jsme vzhůru teď už jen 3-4krát, dřív to bylo i 30krát.. :zed:

jinak hodinově to uprav tak aby to vyhovovalo vám, není nutné krmit každý dvě hodinky ale když si vezme.. to uvidíš sama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
23.6.12 06:51

@jullls jo a klidně ji ukojuj, on přijde čas kdy už to nebude potřeba, já uspávala na ruce houpáním musela sem ho do postýlky dát spícího jinak tam být nechtěl.. každý mi tvrdil že ho takhle budu uspávat do dvou let, as prd, přišel čas kdy jsem ho bdícího položila do postýlky dala medvídka dudáka, on se přitulil k medvědovi a do 5ti minut spinká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
23.6.12 07:35

Jojo, děkuji :) Taky když jí dám do postýlky spící nebo skoro spící už jen dovře očka a chrupe :)

• Citovat
  • Upravit
Billi
23.6.12 07:59

@jullls každé dítě má jiné potřeby. Můj syn jedl od 3 do 5 měsíců 5× denně včetně noci… Jí dobře, ale prostě nemá takovou potřebu (a to i když je veliký - 76 cm a 8,3 kg). Možná by jedl častěji, ale hlady neřve, tak ho necpu :lol:

• Citovat
  • Upravit
155
23.6.12 19:04
@kotaska91 píše:
@jullls mám to jak ty, ale dopoledne dávám jogurt, taky kojím jen ráno, večer buď kaše nebo kojení a v noci kojím tak 2-3×

taky nám je skoro 7měs, můžu se zeptat, jaký dáváte jogurt??? děkuji :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
7.7.12 12:12

A tohle je speciálně pro maminky co si myslí že výhradné kojení dítěti stačí i po půl roce:

Kojení je to nejlepší, co můžeme děťátku dát. Ale po půl roce výhradní krmení mateřským mlékem už nestačí. je to článek z Betynky, napsaný pediatrem

Miminku bez včasných příkrmů začne chybět železo, vitaminy B12 a C, vláknina, potřebné enzymy a antioxidanty. Mateřské mléko již nestačí pokrývat potřeby dítěte ani energeticky. Dítě se nenaučí včas přijímat jinou, než tekutou stravu a opozdí se vývoj kousání. Každé dítě je jiné, některé dočasný krátkodobý deficit zvládne bez větších potíží, jiné je více unavené a častěji nemocné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí