Jídelníček 7měsíčního kojence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@jullls mám to jak ty, ale dopoledne dávám jogurt, taky kojím jen ráno, večer buď kaše nebo kojení a v noci kojím tak 2-3×
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže ráno když se vzbudi ho má, po šestej tak vstává. Tak jí ty odpolední sváči rozdělím, že bude mít oběd a pak ve dvě mlíčko a v čtyři banán nebo sváču jinou nějakou a pak k véče kaši a pak noční kojení… vypije toho ze mě vždy docela dost ![]()
- Citovat
- Upravit
@kotaska91 píše:
@jullls mám to jak ty, ale dopoledne dávám jogurt, taky kojím jen ráno, večer buď kaše nebo kojení a v noci kojím tak 2-3×
V noci jak kdy nu… ted třetí den vstává jen jednou…ale taky měla třeba 2×-3× ![]()
Děkuju moc,potřebovala jsem si to ujasnit ![]()
- Citovat
- Upravit
@jullls píše:
Takže ráno když se vzbudi ho má, po šestej tak vstává. Tak jí ty odpolední sváči rozdělím, že bude mít oběd a pak ve dvě mlíčko a v čtyři banán nebo sváču jinou nějakou a pak k véče kaši a pak noční kojení… vypije toho ze mě vždy docela dost
Nebo místo jednoho ovoce zařaď jogurt a večer třeba po kaši dokoj ![]()
- Citovat
- Upravit
@Billi píše:
Nebo místo jednoho ovoce zařaď jogurt a večer třeba po kaši dokoj
A jogurt jako normální třeba ten ovocnej Florian nebo jen bílej? ![]()
- Citovat
- Upravit
@jullls píše:
A jogurt jako normální třeba ten ovocnej Florian nebo jen bílej?
Doporučuje se bílej třeba Choceňský nebo Hollandia a kdyžtak pro chuť vmíchat ovoce. Ty ovocné by asi šly taky, ale ta ovocná složka je často přislazovaná a dobarvovaná apod.
- Citovat
- Upravit
Tak mi to máme takhle: kojím ale přikrmuji od 4. měsíce
ráno vstáváme nejpozději v 6-kojení
v 8 sváča většinou ovoce, 10 kojení a když nechce tak jogurt nebo banán ¨
kolem 12 oběd vždy masozelenina nebo polévka se žloutkem(dávám i rybu všechno..)
ve 2 kojení když nechce takl přesnídávka nebo jogurt
v 5 kaše
v 7 kojení a alou do pelechu
v noci talk jednou dvakrát kojení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabrielaaa píše:
Tak mi to máme takhle: kojím ale přikrmuji od 4. měsíceráno vstáváme nejpozději v 6-kojení
v noci talk jednou dvakrát kojení
v 8 sváča většinou ovoce, 10 kojení a když nechce tak jogurt nebo banán ¨
kolem 12 oběd vždy masozelenina nebo polévka se žloutkem(dávám i rybu všechno..)
ve 2 kojení když nechce takl přesnídávka nebo jogurt
v 5 kaše
v 7 kojení a alou do pelechu
Tenhle jídelníček se mi líbí, myslela jsem právě že jídlo po 2h je brzy.. jakože nebude mít takovej hlad, aby zas jedla. Ale asi ho zkusím a přesedláme na tenhle. Spíš teď máme ještě problémy se spaním… vůbec neusíná..„ukojuju“ jí aby usla a vyspala se… jinak se uřve k smrti.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@jullls díky, no mi musíme jíst častěji, je to habán velikej, ale když mi přes den nechce prso a má hlad dám mu prostě třeba půlku přesnídávky, nebo jogurtík nebo něco, on když má dost zuamkne pusu na zámek a tak mu to dám třeba později, někdy si dá místo svačinky prso ale to už moc nechce jen ráno v noci někdy večer někdy večer nechce už po kaši a tak ho nenutím dám spát a on se dyžtak vzbudí.. se spánkem bojujeme od narození, usíná mi ukázkově sám v postýlce po uložení(dřív jsem uspávala na ruce) ale v noci jsme vzhůru teď už jen 3-4krát, dřív to bylo i 30krát.. ![]()
jinak hodinově to uprav tak aby to vyhovovalo vám, není nutné krmit každý dvě hodinky ale když si vezme.. to uvidíš sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jullls jo a klidně ji ukojuj, on přijde čas kdy už to nebude potřeba, já uspávala na ruce houpáním musela sem ho do postýlky dát spícího jinak tam být nechtěl.. každý mi tvrdil že ho takhle budu uspávat do dvou let, as prd, přišel čas kdy jsem ho bdícího položila do postýlky dala medvídka dudáka, on se přitulil k medvědovi a do 5ti minut spinká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, děkuji
Taky když jí dám do postýlky spící nebo skoro spící už jen dovře očka a chrupe ![]()
- Citovat
- Upravit
@jullls každé dítě má jiné potřeby. Můj syn jedl od 3 do 5 měsíců 5× denně včetně noci… Jí dobře, ale prostě nemá takovou potřebu (a to i když je veliký - 76 cm a 8,3 kg). Možná by jedl častěji, ale hlady neřve, tak ho necpu ![]()
- Citovat
- Upravit
@kotaska91 píše:
taky nám je skoro 7měs, můžu se zeptat, jaký dáváte jogurt??? děkuji
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tohle je speciálně pro maminky co si myslí že výhradné kojení dítěti stačí i po půl roce:
Kojení je to nejlepší, co můžeme děťátku dát. Ale po půl roce výhradní krmení mateřským mlékem už nestačí. je to článek z Betynky, napsaný pediatrem
Miminku bez včasných příkrmů začne chybět železo, vitaminy B12 a C, vláknina, potřebné enzymy a antioxidanty. Mateřské mléko již nestačí pokrývat potřeby dítěte ani energeticky. Dítě se nenaučí včas přijímat jinou, než tekutou stravu a opozdí se vývoj kousání. Každé dítě je jiné, některé dočasný krátkodobý deficit zvládne bez větších potíží, jiné je více unavené a častěji nemocné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit