Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Kdysi jsem jedla takové hrudky s bílou čokoládou a susenymi rozdecenymi malinami mrazem, bylo to skvělé sladko kyselé.
Nasla jsem recept jen na něco podobného ala čokoládové lanýže.
Já bych ale ráda udělala nějaké kuličky s obalila to v těch malinách, nenapadá vás, jaké by se k tomu hodily?
Moc díky!
To je super nápad!
Napadá mě něco stylu Raffaello, se salkem a kokosem?
Mi spíš napadá rozpustit čokoládu. Nasekat ty maliny, různé ovoce, ořechy a udělat hezké jednohubky čokolády. Kdysi jsem u Tescomy na to kupovala hezké formy. Takovou domácí Studentskou pečeť. A dát do hezkých papírových košíčků. Ty malé mívají tuším v Pepcu. Nebo někde jsem je na pralinky viděla.
Včera jsem byla pro nějaké čokolády pracovně v Lidovce. Nevím, jestli to mají i v místě, kde bydlíš. Tam měli jahody sušené mrazem a celkem levně. To by se ti mohlo hodit. Podívej se, jestli to někde v okolí nemáte.
My to nejíme. Ale kolegyně si ty jahody brala, že jim to chutná.
@broskvová zmrzlina presnee to mě napadlo, tak snad na tom ty maliny budou držet ![]()
@Kelsey děkuji, taky super nápad! Já právě ty jahody nemám moc ráda, ty se dají u nás ve městě sehnat i za dobré peníze, maliny už jsou nákladnější…
@Mamca_1234 na tvuj popis mě napadá udělat cokoladovou ganage z bílé čokolády a po zatuhnuti udělat kuličky, které obalime v marinách.
@Mamca_1234 píše:
@Kelsey děkuji, taky super nápad! Já právě ty jahody nemám moc ráda, ty se dají u nás ve městě sehnat i za dobré peníze, maliny už jsou nákladnější…
Zkoušela jsem jak maliny na obaleni, tak i jahody. Maliny byly lepší, lépe se mě nadrtily na to obalovaní a ta sladkokysela chuť krásné vynikala s čokoládou. Jahody byly takové nijake.
Budou ti držet, když uděláš libovolnou kuličku a tu necháš zatuhnout. Pak rozpuštíš čokoládu, do té namočíš kuličku a hned do nadrcených malin.
@Ou super nápad, takže například kokos, Salko, nechat ztuhnout a pak obalit v čokoládě a malinách? ![]()
@elen-ka prosím a mohu poprosit o přesný postup tvého výtvoru obaleneho v malinách? Moc díky!
@Mamca_1234 píše:
@Ou super nápad, takže například kokos, Salko, nechat ztuhnout a pak obalit v čokoládě a malinách?
Kokos a maliny mi k sobě moc nejdou, pokud chceš ze salka, tak bych zkusila něco jiného. Koupila bych něco takového https://www.dobreplody.cz/…-jader-2-5mm?… to se dá využít i do jiného cukroví a možná by to mohlo nahradit kokos, udělala bych kuličky, nechala v mrazáku chvíli ztuhnout, namočila bych to do hořké čokolády a posypala malinovým práškem. ale nezkoušela jsem to, jen mi toto nabízí má fantazie.
@Mamca_1234 píše:
@elen-ka prosím a mohu poprosit o přesný postup tvého výtvoru obaleneho v malinách? Moc díky!
Recept nyní nemohu najít, ale byla to čokoládové ganage. Jen si nejsem jista poměrem, ale asi 33% smetana ke slehani byla ku čokoládě byla v poměru 1:2 (tj. čokolády dvakrat více než smetany.
Smetanu zahrat, ale ne vařit. Do horké smetany vsypat nalamanou čokoládu (či coko pecky) a rozmichat do krásného krému. Já to nalévání na pecici papír v 2 cm vrstvě do misky (či čehokoliv co má hranatý tvar). Nechám zatuhnout, nakrajim na kousky, které rozsudlam do kuličky, kterou obalim v čem chci.
Takto delam z jakékoliv čokolády ( bílá, mléčná, horka)