Kuličky rtuťového teploměru

smurfka
8.3.19 12:44

nevysávat…já teda uklízela normálně ručním smetáčkem a malou lopatkou..ale máme plovoučku..z koberce to teda nevím :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15418
8.3.19 12:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
8.3.19 13:19

Zamést a pak vysat vysavačem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.3.19 13:24
@Kriss Tina píše:
Zamést a pak vysat vysavačem?

vysavač se nesmí, no nebo může ale musíš sáček okamžitě vyndat a zanést do sběru nebezpečného odpadu..protože by se ti ty výpary v tom sáčku uvolnovali při každém vysávání do vzduchu..

• Citovat
  • Upravit
37131
8.3.19 13:36

@smurfka aha my máme bezsackovy, ten jenom vysypu do koše, tak by mi to nenapadlo a prostě bych to vysypala, stejně ho vysypavam po každém vysávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.3.19 13:40

@Kriss Tina ale s tím nemůžeš do koše ani tak…kdyby si to vysypala do koše ten pak do popelnice a v tom nebezpečný odpad..Musela bych to vysypad do nejaké sklenice nebo nečeho a odnést do sběru neb.odpadu..
a případně asi i desinfikovat vysavač :nevim:
já se s tím teda moc necacram..myslím že těch pár kuliček bordel neudělá no, ani olej naodnáším do sběru ale vylívám do odpadu :jazyk: :nevim: takže pro mě kulička sem kulička tam..není toho tuna..

• Citovat
  • Upravit
37131
8.3.19 13:45

@smurfka nevím, ani mě nenapadlo to nějak hlouběji řešit, to je asi jako když lidi vyhazujou baterky jen tak do koše, toho bude daleko vic než pár kuliček z teploměru. Každopádně teploměry se rtutove už nedělají, já už je nemám tak to předpokládám nikdy řešit ani nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.3.19 13:47
@Kriss Tina píše:
@smurfka nevím, ani mě nenapadlo to nějak hlouběji řešit, to je asi jako když lidi vyhazujou baterky jen tak do koše, toho bude daleko vic než pár kuliček z teploměru. Každopádně teploměry se rtutove už nedělají, já už je nemám tak to předpokládám nikdy řešit ani nebudu :mrgreen:

já ještě mám. dají se koupit na netu. Nedají se koupit v EU, ale dovážet se můžou, když je koupíš jinde..

• Citovat
  • Upravit
1957
8.3.19 14:01

Ja to tehdy nabirala na dva papíry. Ale moc dobře to neslo no. Furt se drolily na menší a menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.3.19 14:42

Dříve býval často v domácnosti pro tyto účely velký železný hřebík. Rtuť se do něj „vsákne“.
Jinak nezbývá než ji honit dvěma papíry a nějak nabrat. V žádném případě nevysávat.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
8.3.19 14:45

líbí se mi to přilepit na lepící pásku, to by mě asi nenapadlo, přitom tak jednoduché.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
37
8.3.19 14:48
@smurfka píše:
líbí se mi to přilepit na lepící pásku, to by mě asi nenapadlo, přitom tak jednoduché.. :mrgreen:

no to jsem zkoušel, nepřilepí se jen tak podivně roztáhne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.3.19 14:49

@LukasBauer aha..to nevím nezkoušela jsem..jak říkám díky bohu za plovoučku..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová