Kupčení se složenkami

10726
28.12.11 07:29

Kupceni se slozenkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
28.12.11 07:33

Tohle bylo i v uplynulých stoletích. Nemorální, ale zákonem umožněné.

Co s tím? Pokud možno platit minimum věcí složenkama. To je lepší formou souhlasu s inkasem - a mít na účtu vždycky dostatek peněz. Lehko se řekne, hůř provede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
28.12.11 09:02

Dobrý nápad, platit minimum věcí složenkama. Problém je, když vám zašlou upomínku, tak často je k textu složenka, součástí té upomínky. Pokud na to zapomenete nebo to dojde jinam, může být průšvih (viz článek). :(
Mě takhle chodila upomínka od ČEZ, i se složenkou, když jsem se přestěhovala a nově se převáděla energie z původního majitele na mě.
Nebo faktura od O2, taky je součástí faktury složenka, přitom to leta posílám přes účet, ale stejně mi tam tu složenku vždycky dají. Asi se tomu člověk nevyhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.12.11 09:50

Já si zrovna minulý týden dávala elektriku+vodu atd. taky na SIPO, konečně mi došlo, že je to výhodnější, než mít na všechno zvlášť trvalý příkaz. Ale na složenku nic nemám ani jsem neměla, nechtělo by se mi platit ten poplatek na poště. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
28.12.11 09:53

:poblion: :poblion: :poblion:
Tak snad s tim nekdo uz konecne neco udela :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.12.11 10:09

Tak já myslím, že je snad jedno, jestli mám platbu na složence nebo dávám příkaz k úhradě - přece oni neskupujou fakticky ty papíry - složenky, ale jen ty pohledávky?
Tzn, když mi z vodafone chodí jen SMSka, že mám zaplatit tolik a tolik a já bych nezaplatila, můžu dopadnout stejně, i když žádná papírová složenka k tomu neexistuje :nevim:

Jsem pro vymáhání i drobných dluhů, ale ty poplatky jsou šílené, mělo by to být nějak omezené… (poplatek max. 300% vymáhané částky nebo tak :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.11 10:24

No já myslím, že je to další krok k obnovení nevolnictví (člověk se díky různým vlivům zadluží natolik, že tolik peněz nebude schopen do konce života vydělat). A tímto způsobem bych v budoucnu mohli přijít o základní občanská práva. Ale to asi předbíhám dobu.
Koneckonců, podívejte se do dějepisu - vznik nevolnictví ve střední Evropě nebo „ohrazování“ v Anglii, Skotsku a v Irsku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aluše
28.12.11 12:19

Ono by to chtělo, aby bylo finanční vzdělání součástí povinných školních osnov. Vždyť v téhle oblasti jsme totílně tupí. Většina těch pohledávek je promlčených, tak stačí podat odpor a namýtnout to tam a konec sporu. Jenže to by ti lidé museli vědět, že existuje cosi jako promlčecí lhůta. Nedávno mi tvrdila jedna maminka, že pohledávky dopravních podniků jsou nepromlčitelné. :roll:

• Citovat
  • Upravit
18305
28.12.11 12:47

Ono je něco jiného, dlužit pohledávku ze smlouvy podle Občanského zákoníku a podle Obchodního zákoníku. I tam se promlčecí lhůty liší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
28.12.11 13:06
aluše píše:
Ono by to chtělo, aby bylo finanční vzdělání součástí povinných školních osnov. Vždyť v téhle oblasti jsme totílně tupí. Většina těch pohledávek je promlčených, tak stačí podat odpor a namýtnout to tam a konec sporu. Jenže to by ti lidé museli vědět, že existuje cosi jako promlčecí lhůta. Nedávno mi tvrdila jedna maminka, že pohledávky dopravních podniků jsou nepromlčitelné. :roll:

Nevim, nevim. Nekdo je „do kseftu“ tak nejak od narozeni, nekomu to dela problemy i pres kurzy ucetnictvi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
25.8.15 17:29

Dobrý den, mám platit složenkou typu A. Nevíte prosím, jaký si bere pošta poplatek? Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
25.8.15 17:30

@chipsa
Myslím že kolem 23,– Koukněte na stránky ČP ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
25.8.15 17:36
@Janča91 píše:
@chipsa
Myslím že kolem 23,– Koukněte na stránky ČP ;)

Díky moc, takže se vyplatí platit bankovním účtem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140235
25.8.15 17:37

@chipsa možná i 30kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
25.8.15 17:39

@chipsa