Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
jako podle teorie , kterou znam bych rekla , ze to ze prestane kourit po cas lecby nema vubec na nic vliv, protoze koureni poskozuje rasinkovy epitel,a samozrejme asi i dalsi funkce plic ,ale to je vse zpusobeno dlouhodobym kourenim a nespravi se to, ani nezlepsi, kdyz prestanou kourit na cas. Muj syn ma plice podobne jako tezky kurak (vlivem chronickeho onemocneni) a taky se z nachlazeni , zapalu plic apod. dostane , ale stale ma kasel atd. , ktere patri ke stavu jeho plic
ale to jsem si tedy jen tak vydedukovala
.
Je to tutově chronická bronchitida. Měla by si zajít na plicní, ať jí dají léky. Když to nechá být, může z toho vzniknout i něco horšího. Obstrukční plicní nemoc nebo i rakovina. Vím, že ji budou přesvědčovat aby toho nechala, ale vím, že převážná většina pacientů na plicním toho stejně nenechá, ale aspoň ji dají nějakou léčbu. Já jsem dělala na plicním rtg, tak vím jak to chodí.
Anonymní píše:Kallkapa píše:Stodal je k ..... (dle naší dr. nikdy nemůže učinkovat něco co je na všechny druhy kašle) mám ho i vyzkoušený, stojí fakt za …, stoptusin tlumí kašel.No nevím, asi by měla mít něco co jí ty hleny naředí a půjdou líp vykašlatAnonymní píše:Jo měla tam stoptusin, vincentku a stodalKallkapa píše:Bez léčby se zánět průdušek u kuřáka povleče hodně dlouho, může to v ní chrastit jen že je kuřákAnonymní píše:No já si právě myslím, že to má zánět průdušek, a mám obavy aby z toho, že do toho kouří neměl aještě zápal plic… proto ta otázka, jestli se to zlepšuje i když člověk kouří nebo se to zhoršuje..
Jsem kuřák, nedokážu přestat ani když mám kašel. Vím, že to je to hrozný, ale je to jak droga![]()
kašel se vyléčit dá, trvá to mnohem déle.
Určitě by měla jít k dr. když to v ní takhle hvízdá. To nebude obyčejný kašel, možná zánět průdušek?Jestli se neléčí vůbec nijak tak si teda dost zahrává (nevím jak kašle a jak moc to v ní hvízdá). Ať určitě užívá ACC a hodně pije! To je základ a u kuřáků obzvlášť
Jako tak ty léky musí zvážit sama, to já jí zas nemůžu říkat co má a nemá užívat, taky nejsem lékař..
Můžu jí leda doporučit to acc teda, rozhodnutí bude stejně na ní.. Nechci se do toho nijak moc plést, jen mě prostě zajímá, jestli když má třeba ten zánět průdušek, u toho kouří bere takové nějaké volně prodejné léky jestli se takovým způsobem může uzdravit ![]()
jinak urcite ACC. syn uziva , doktorka (jezdime do motola k pneumolozce) to povazuje za nejlepsi, ale jeste k tomu inhaluje mucosolvan. takze ACC nebo mucosolvan ![]()
Anabellka píše:
Je to tutově chronická bronchitida. Měla by si zajít na plicní, ať jí dají léky. Když to nechá být, může z toho vzniknout i něco horšího. Obstrukční plicní nemoc nebo i rakovina. Vím, že ji budou přesvědčovat aby toho nechala, ale vím, že převážná většina pacientů na plicním toho stejně nenechá, ale aspoň ji dají nějakou léčbu. Já jsem dělala na plicním rtg, tak vím jak to chodí.
Anabelko, chronická bronchitida ? To nevím co přesně je, musím kouknout na net a odkázat jí kdyžtak na to
. Jinak ona nemocná moc nebývá, nepokašlává jak ostatní kuřáci, jen třeba jednou za rok má takové jakoby ten zánět průdušek nebo něco. Vždy u toho přestala ale kouřit, teď už prý nemá tu vůli ![]()
Kouřím, i kdyby mi to mělo urvat plíce - tzn.i při nejhorším kašli, kdy nemůžu ani dýchat
A vyléčila jsem se vždy do týdne… ![]()
J.
Asi to bude to co říkají holky chronická bronchitda, u kuřáků se to dá vyléčit, ale trvá to déle. Jinak tipuji CHOPN-chronická obstrukční plicní nemoc. To má v podstatě každý dlouhodobý silný kuřák. Informací je plný internet.
Anonymní píše:
Kouřím, i kdyby mi to mělo urvat plíce - tzn.i při nejhorším kašli, kdy nemůžu ani dýchatA vyléčila jsem se vždy do týdne…
J.
No ona už to měla minulý týden v sobotu jak jsem tam byla, takže už je to určitě dýl než týden
Jediná změna, je prý ta, že „nehurcá“ při nádechu ale teď prozměnu při výdechu
A čím se prosímtě léčíš anonymní, že to máš do týdne pryč ? ![]()
Jo a chronická bronchi. je chronický(dlouhotrvající) zánět průdušek.
Jestli to má týden nebo tři tak to není chronická ale akutní
Holky neblázněte s chronickou bronchitidou nebo už je tu dokonce CHOPN
To mají z valné většiny starší lidé co kouří od mlada 20 a více denně
Ne mladá holka co má jednou ročně zánět průdušek
Já jsem kuřák a astmatik, báječná kombinace já vím. ![]()
kašlu celoročně, každý kašel je pro mě peklo. Vraždila bych když se někdo z rodiny nastydne a začne kolem mě chrchlat. Máme školkový dítě takže to doma máme skoro pořád…I přesto stále nemám CHOPN a ani chronickou bronchitidu…
Ono je jednoduché načíst něco na netu a pak to plácnout do davu…Řešíme tady kašel a ne chornické plicní onemocnění ![]()
Kallkapa píše:Anonymní píše:No ona už to měla minulý týden v sobotu jak jsem tam byla, takže už je to určitě dýl než týden
Kouřím, i kdyby mi to mělo urvat plíce - tzn.i při nejhorším kašli, kdy nemůžu ani dýchatA vyléčila jsem se vždy do týdne…
J.Jediná změna, je prý ta, že „nehurcá“ při nádechu ale teď prozměnu při výdechu
![]()
A čím se prosímtě léčíš anonymní, že to máš do týdne pryč ?
No doktorem - ten mi napíše prášky dle nemoci ![]()
Anonymní píše:Kallkapa píše:No doktorem - ten mi napíše prášky dle nemociAnonymní píše:No ona už to měla minulý týden v sobotu jak jsem tam byla, takže už je to určitě dýl než týden
J.Jediná změna, je prý ta, že „nehurcá“ při nádechu ale teď prozměnu při výdechu
![]()
A čím se prosímtě léčíš anonymní, že to máš do týdne pryč ?
Jo tak to potom jo.. já jen že za týden nevyléčím nemoc ani já i když nekouřím, ale to bude tím, že taky chodím k doktorovi až když je to vážné ![]()
Mno za týden možná jo.. ale do týdne ne
Neléčená rýma trvá týden a léčená 7 dní ![]()
Anonymní píše:
Holky neblázněte s chronickou bronchitidou nebo už je tu dokonce CHOPNTo mají z valné většiny starší lidé co kouří od mlada 20 a více denně
Ne mladá holka co má jednou ročně zánět průdušek
Já jsem kuřák a astmatik, báječná kombinace já vím.
kašlu celoročně, každý kašel je pro mě peklo. Vraždila bych když se někdo z rodiny nastydne a začne kolem mě chrchlat. Máme školkový dítě takže to doma máme skoro pořád…I přesto stále nemám CHOPN a ani chronickou bronchitidu…
Ono je jednoduché načíst něco na netu a pak to plácnout do davu…Řešíme tady kašel a ne chornické plicní onemocnění
No já to nevyčetla z netu, něco o tom vím a znám dost pacientů s CHOPN ve věku 30-40 let, a zažila jsem už i kluka kterému bylo 25, nezáleží jen na věku, ale i na genetických předdispozicích. To samé chronická bronchi.