Kuřáci a kašel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8566
19.12.11 13:16

Já teda myslím, že o chornickém čemkoliv se v tomto případě hovořit nedá.. Nekašle rok v kuse, ale týden.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.11 13:18

Jsem kuřák a to dost silnej.. Mám zánet prudušek a kouřím i přesto.. Vím, že je to špatné, ale nedá mi to a kouřik budu stále. Kouřím jestě k tomu balene bez filtru.. Mám brát léky a neberu.. protože nejsou finance.

• Citovat
  • Upravit
2458
19.12.11 13:20
Kallkapa píše:
Já teda myslím, že o chornickém čemkoliv se v tomto případě hovořit nedá.. Nekašle rok v kuse, ale týden.. :nevim:

Jasně já jen reagovala na anonymní, nejspíš to bude co jsem psala dřív, kutní bronchi. Tzn. akutní zánět průdušek, to je docela v pohodě dá se to dobře zvládnout, navíc akutní se léčí vždy lépe než chronické. Existuje spousta dýchacích onemocnění, to tady nebudu psát nebo mě zase někdo vytlačí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.12.11 13:20
Anonymní píše:
Jsem kuřák a to dost silnej.. Mám zánet prudušek a kouřím i přesto.. Vím, že je to špatné, ale nedá mi to a kouřik budu stále. Kouřím jestě k tomu balene bez filtru.. Mám brát léky a neberu.. protože nejsou finance.

A když nebereš léky a kouříš, přesto se vyléčíš ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.12.11 13:22
papavlinka33 píše:
Kallkapa píše:
Já teda myslím, že o chornickém čemkoliv se v tomto případě hovořit nedá.. Nekašle rok v kuse, ale týden.. :nevim:
Jasně já jen reagovala na anonymní, nejspíš to bude co jsem psala dřív, kutní bronchi. Tzn. akutní zánět průdušek, to je docela v pohodě dá se to dobře zvládnout, navíc akutní se léčí vždy lépe než chronické. Existuje spousta dýchacích onemocnění, to tady nebudu psát nebo mě zase někdo vytlačí. :mrgreen:

A když s tím máš takovou zkušenost (předpokládám, že pracuješ asi někde v oboru? :) ) Čím bys akutní bronchi léčila ? Mám doporučit to acc? Jasně, doporučila bys jí doktora, to já taky ale to nijak neovlivním, kdežto třeba acc jí na návštěvu přinést můžu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
19.12.11 13:24
Anonymní píše:

No kámo tak pro tebe snad jen rada-že když už kouříš tak si kup alespoň ty filtry 10-20Kč? ono kdybys nekouřil/a tak by jsi měl/a nejspíš absťák= nervy= stres= oslabení= horší léčba, a když nemáš na léky, ale tak se alespoň napařuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.11 13:27
Kallkapa píše:
Anonymní píše:

Ano vylečím.. Ale trvá to déle.. nemocná jsem každou chvilí.. Antibiotika mám taky kažkou chvíli.. Kašel mám otřesnej.. Kolikrát mám problém se nedechnout. Až mě to natahuje. Spíše mám strach, abych paj jednou neměla nějaaky nasledky když se nelečím. Ale bohužel nejsou finace. Kort ted před vánocema. Dokonce jsem musela jednou odejít z nemocnice na revers po celkovej narkoze, protože nemám na to abych platila jestě za pobyt.

• Citovat
  • Upravit
2458
19.12.11 13:29
Kallkapa píše:
papavlinka33 píše:
Kallkapa píše:
Jasně já jen reagovala na anonymní, nejspíš to bude co jsem psala dřív, kutní bronchi. Tzn. akutní zánět průdušek, to je docela v pohodě dá se to dobře zvládnout, navíc akutní se léčí vždy lépe než chronické. Existuje spousta dýchacích onemocnění, to tady nebudu psát nebo mě zase někdo vytlačí. :mrgreen:
A když s tím máš takovou zkušenost (předpokládám, že pracuješ asi někde v oboru? :) ) Čím bys akutní bronchi léčila ? Mám doporučit to acc? Jasně, doporučila bys jí doktora, to já taky ale to nijak neovlivním, kdežto třeba acc jí na návštěvu přinést můžu :)

Acc může být, ale tyto šumivé zázraky dost dráždí žaludeční sliznici, rozhodně nějaký vit. C na podporu imunity. Napařování. Jestli chrčí při výdechu tak něco na podporu vykašláváni páč to znamená že se to začíná uvolňovat-Mucosolvan třeba. Jestli je kašel suchý dráždivý tak třeba stoptussin nebo nějaký jiný tussin. Nečetla jsem celou diskusi tak píšu více variant, vyber si která sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.12.11 13:30
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
Ano vylečím.. Ale trvá to déle.. nemocná jsem každou chvilí.. Antibiotika mám taky kažkou chvíli.. Kašel mám otřesnej.. Kolikrát mám problém se nedechnout. Až mě to natahuje. Spíše mám strach, abych paj jednou neměla nějaaky nasledky když se nelečím. Ale bohužel nejsou finace. Kort ted před vánocema. Dokonce jsem musela jednou odejít z nemocnice na revers po celkovej narkoze, protože nemám na to abych platila jestě za pobyt.

Ježiši.. to je hrůza.. těch následků bych se bála dost, choď alespoň na preventivky k dr.. ty se neplatí. Doufám, že máš alespoň vyhlídky na lepší budoucnost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.11 13:31

xy

papavlinka33 to ty jsi tady nejdřív psala o chronické bronchitidě :nevim: Nebudu se hádat, stejně se tady věští z koule, nikdo jsme dotyčnou kašlat naviděly, potažmo nemáme k ruce RTG plic, fonendoskopem jsme jí taky nikdo neposlechl, spirometrii ji po netu taky neuděláme :mrgreen:

Můžeme jí jen přát rychlé uzdravení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8566
19.12.11 13:33
Anonymní píše:
papavlinka33 to ty jsi tady nejdřív psala o chronické bronchitidě :nevim: Nebudu se hádat, stejně se tady věští z koule, nikdo jsme dotyčnou kašlat naviděly, potažmo nemáme k ruce RTG plic, fonendoskopem jsme jí taky nikdo neposlechl, spirometrii ji po netu taky neuděláme :mrgreen:Můžeme jí jen přát rychlé uzdravení :kytka:
:lol: :lol: :lol: Jasně, já nechtěla abyste jí určily diagnózu. Původně jsem chtěla vědět, jestli i když se léčíte s kašlem kouříte do toho nebo je nutná cigaretová absence alespoň po dobu léčby. Diagnózu jí neřeknu ani já, která jsem jí viděla, to musí fakt dr..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.11 13:33
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
Ano vylečím.. Ale trvá to déle.. nemocná jsem každou chvilí.. Antibiotika mám taky kažkou chvíli.. Kašel mám otřesnej.. Kolikrát mám problém se nedechnout. Až mě to natahuje. Spíše mám strach, abych paj jednou neměla nějaaky nasledky když se nelečím. Ale bohužel nejsou finace. Kort ted před vánocema. Dokonce jsem musela jednou odejít z nemocnice na revers po celkovej narkoze, protože nemám na to abych platila jestě za pobyt.

Cože? Máš na cigára a nemáš na léčbu 8o :?:

• Citovat
  • Upravit
8566
19.12.11 13:35
papavlinka33 píše:
Kallkapa píše:
papavlinka33 píše:
Kallkapa píše:
A když s tím máš takovou zkušenost (předpokládám, že pracuješ asi někde v oboru? :) ) Čím bys akutní bronchi léčila ? Mám doporučit to acc? Jasně, doporučila bys jí doktora, to já taky ale to nijak neovlivním, kdežto třeba acc jí na návštěvu přinést můžu :)
Acc může být, ale tyto šumivé zázraky dost dráždí žaludeční sliznici, rozhodně nějaký vit. C na podporu imunity. Napařování. Jestli chrčí při výdechu tak něco na podporu vykašláváni páč to znamená že se to začíná uvolňovat-Mucosolvan třeba. Jestli je kašel suchý dráždivý tak třeba stoptussin nebo nějaký jiný tussin. Nečetla jsem celou diskusi tak píšu více variant, vyber si která sedí.

Děkuji, přinesu jí tedy to acc. Stoptussin už má. Tak děkuji a snad teda přežije i s cigárem.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.11 13:36
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
Ježiši.. to je hrůza.. těch následků bych se bála dost, choď alespoň na preventivky k dr.. ty se neplatí. Doufám, že máš alespoň vyhlídky na lepší budoucnost :hug:

No jo je to hruza v dnešní době.. Už jsem nasr… na ty NAHOŘE! te už chtějí za pobyt 100 kč/den.. jsem na mateřské a jestě jsem si musela najít domací praci.. Makam celej tejden co den noc a tydně si vydělám 1000 kč.. Jsem kuřák a kouřit nepřestanu nikdy.. Ale snažím se tak aby to vyšlo co nejlevněji..

• Citovat
  • Upravit
8566
19.12.11 13:37
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
Cože? Máš na cigára a nemáš na léčbu 8o :?:

Takových lidí znám více.. co si radši koupí cigára než léky. Já spíš nechápu, že si někdo koupí cigára, když nemá co jíst..To já se teda radši pořádně nažeru než zakouřím, ale u některých je ta závislost asi taková, že to nejde prolomit.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí