Kuřáci a kašel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
26.3.13 11:01
@klaticka píše:
Mamce doktor řekl jen, že by jí měli brát krev z tepny, zjistit okysličení, pak kyslík, znovu krev a podle toho poznají kolik toho kyslíku jí dělá dobře. Můžu se ještě zeptat, kouřil děda? Moje mamka ano a hodně :-(

kouřil… Co jsem četla, tak drtivá většina lidí, co onemocní CHOPN jsou kuřáci cigaret…procenta přesně už nevím, ale nekuřáků to má minimum… Jinak je možný, že dědovi brali jen krev, já to detailněji neřešila, jen vím, že porovnávali ten stav před kyslíkem a po… Je fakt, že spirometrii by už v té době asi neudýchal… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klaticka
26.3.13 11:10

Jasně. Zítra jde mamka na to vyšetření, mám z toho strach, protože vím, že si několikrát zapálila, i když už chopn měla diagnostikováno :-( Zjišťují to nějak u toho vyšetření? A co by se stalo, kdyby to zjistili? Vím, že chování mojí mamky je neodpustitelné a je spousta lidé, kteří toto odsoudí, ale já bych chtěla jenom poradit, mám strach co jí čeká, tak bych to chtěla vědět…

• Citovat
  • Upravit
26093
26.3.13 11:26
@klaticka píše:
Jasně. Zítra jde mamka na to vyšetření, mám z toho strach, protože vím, že si několikrát zapálila, i když už chopn měla diagnostikováno :-( Zjišťují to nějak u toho vyšetření? A co by se stalo, kdyby to zjistili? Vím, že chování mojí mamky je neodpustitelné a je spousta lidé, kteří toto odsoudí, ale já bych chtěla jenom poradit, mám strach co jí čeká, tak bych to chtěla vědět…

Oni kuřákům kyslík prostě nepředepíšou pokud kouří, nedají jim ho domů… Jednak kvůli tomu, že by to mohlo vybouchnout a pak třeba VZP kuřákům tu léčbu prej nechce hradit… :nevim: Podle mě to při tom vyšetření nezjistí, pokud si teda nezapálí přímo před ním… A taky určitě záleží na doktorovi, co napíše do papírů… Děda už teda nekouří, protože by to prostě nezvládl, no… :nevim:

Jediný, co nehcápu je, že to většinu kuřáků stejně nepřiměje k tomu, aby s kouřením přestali… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klaticka
26.3.13 11:31

To naprosto souhlasím - už jim jde o život a oni stále kouří :-( jo to je mi jasný, že kuřákovi ho nedají, je to pochopitelné. ona svému plicaři ale řekla, že nekouří, ale pak vím o tom, že si párkrát zapálila :-( Je jí jasné, že pokud by kyslík dostala, tak by nemohla, doktor říkal, že na tom přístroji mají nějaký filtr, na kterém by to poznali a kyslík jí vzali. Pak ale právě začala hysterčit, aby to prý nepoznali teď při tom vyšetření… A děkuju za neodsuzování, na jedné diskuzi mě málem roznesli na kopytech…

• Citovat
  • Upravit
26093
26.3.13 14:23

Tak jsem se ptala babičky, ten test dědovi dělali stejně, jako ho budou dělat tvojí mamce, krev teda brali jen malinko, ne ze žily, ale z ucha… Pak vyhodnotili, jestli se kyslík váže na hemoglobin a rozhodli o tom, že kyslík v tomhle případě jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klaticka
26.3.13 14:30

To jsi hodná, děkuju :hug:
Tak už budu jen doufat, že to zejtra dobře dopadne a kyslík jí dají, ještě jednou moc děkuju

• Citovat
  • Upravit
26093
26.3.13 14:39
@klaticka píše:
To jsi hodná, děkuju :hug:
Tak už budu jen doufat, že to zejtra dobře dopadne a kyslík jí dají, ještě jednou moc děkuju

Není za co, kdyžtak pak dej vědět, jak dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.3.13 21:29
@Anonymní píše:
No tak prostě jsem silnej kuřák.. Na holku beru 7600 a ted budu brát jen 3600… Z penež co beru na dítě bych si nedovolila koupit tabak.. To zase ne.. Našla jsem si domácí praci ktera aspon trošku financně pomuže.. Kouřím 7 let a nepřestanu.. Mužou se kvuli tomu do mě lidi obouvat.. Stejně kouřit budu dál..

Ale jo, kuř, děláš dobře. Alespoň nám nekuřákům po tobě zbyde důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klaticka
27.3.13 09:35
@kate02 píše:
Není za co, kdyžtak pak dej vědět, jak dopadla.

Ahoj, tak mamka byla na tom vyšetření, podle propočtů ho bude mít na 16 hodin denně a zítra si má ještě zavolat na výsledky z krve… Nevíš jaký výsledky to můžou být?

• Citovat
  • Upravit
26093
27.3.13 09:38
@klaticka píše:
Ahoj, tak mamka byla na tom vyšetření, podle propočtů ho bude mít na 16 hodin denně a zítra si má ještě zavolat na výsledky z krve… Nevíš jaký výsledky to můžou být?

to netuším, dědovi krev ze žily nebrali, řešili jen to okysličení… :think: Dědovi to napsali taky tak… Ale myslím, že teď už ho mívá v podstatě celej den… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klaticka
27.3.13 09:43

A můžu se zeptat jak dlouho už ho tvůj děda má?

• Citovat
  • Upravit
26093
27.3.13 09:47
@klaticka píše:
A můžu se zeptat jak dlouho už ho tvůj děda má?

už tak dva, tři roky… Ale napřed měl středně těžkou… Pak se to zhoršovalo… Hodně se to zhoršilo loni na podzim… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klaticka
27.3.13 09:51

Je to hrozný, takhle živořit :( Je mi z toho smutno :,(
Moc Ti děkuju za informace :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26093
27.3.13 10:16

Jinak děda má kyslík od ledna tohoto roku…

A smutný to je, o to víc, že si za to vlastně můžou sami… A ještě smutnéjší mi přijde, že kuřáky to stejně nepřiměje nekouřit, i když vidí ty následky… Protože „to přece nemá každej kuřák“… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klaticka
27.3.13 10:30

Jo to máš naprostou pravdu… :(
Nevíš jak dlouho lidi s kyslíkem můžou žít?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex