Kurz - asistent pedagoga
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PetraBr v Šumperku a začínám v únoru stejně jako ty a strach mám taky
O zkouškách nevím nic, jenombže je povinná praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, co vás přimělo k tomu udělat si tento kurz? Já bych moc ráda pracovala s dětma, ikdyž trošku mě děsí, že jsem moc prac. nabídek nenašla a když už, tak jen na dobu určitou, ale uvidim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bude jak kde. Já dělala kurz 2 roky! Nechápu, jak někdo může vzít k dítěti se speciálními vzdělávacími potřebami člověka, který má 80 hodinový kurz. Zkoušky: dělala jsem 2 praktické zkoušky z pedagogiky a didaktiky + ze speciální a sociální pedagogiky a poté z těchto předmětů i zkoušky ústní. A, B, C rozhodně nic nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@circus přijde mi to taky divný, že stačí kurz a dokonce ani nepožadují středoškolské vzdělání. Takže nevím no..A to jsem měla strach, že mám jen maturitu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@loppy nerozciluju se
Akorát mi vadí, že autista vyfasuje AP, kterej o tomhle nic moc neví. Může napáchat víc škody než užitku aniž by si to uvědomil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@circus chápu to, já si teď dělám druhou maturitu (taky 2 roky), abych vůbec mohla k dětem do školky, navazuji na to právě kurzem AP, ale už jen zkráceně, když ihned navazuji..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@loppy a vem si to i z pohledu rodiče. Několik let piplas postizene dítě tak, až ti ho vezmou na ZŠ. No a přidělí mu asistenta, kterej má tak kratkej kurz a zkoušky formou tipovacky v testu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já si sice myslím, že tyto rychlo kurzy jsou ekl, ale na druhou stranu, co když bude chtít být asistentem rodič postiženého dítěte, tak tam by snad u vlastního dítěte takový kurz stačil ne?? Nebo mi to nějak osvětlete, jak to tedy je…jedna paní u nás ve školce má tělesně postiženou holčičku, bylo jí řečeno, že pokud chce asistenta, ať si ho zaplatí ze své kapsy, přitom holčička má tělesné postižení a některé ukony jí její stav ani fyzikálně neumožňuje, to je patrná i pro laika
Tak jsem se jí ptala, jestli by si toho asistenta nemohla dělat sama, ale vlastně nevíme?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, s dovolením se vetřu s dotazem. Je potřeba k tomu, aby člověk dělal asistenta dítku se specif. potřebami, absolvovat kurz anebo stačí nějaké vzdělání, byť z příbuzného oboru? Mám vystudováno Bc. oblasti soc. práce, ze specky jsem dělala absolutorium na DiS. (Vyšši odb. škola), mám dost praxe s různými cílovými skupinami a pracovala jsem v soc. službách s lidmi se zdravotním postižením. Ale nemám to pedagog. vzdělání, tak právě nevím… máte někdo hlubší info? díky
- Citovat
- Upravit
@alisekR to nevím, jestli by se líbilo paní učitelce. Určitě to, ale možné je. Nicméně asistent je „podřízený“ učitelce a nevím jak by to fungovalo jako učitel vs. rodič. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s dovolením se vetřu s dotazem. Je potřeba k tomu, aby člověk dělal asistenta dítku se specif. potřebami, absolvovat kurz anebo stačí nějaké vzdělání, byť z příbuzného oboru? Mám vystudováno Bc. oblasti soc. práce, ze specky jsem dělala absolutorium na DiS. (Vyšši odb. škola), mám dost praxe s různými cílovými skupinami a pracovala jsem v soc. službách s lidmi se zdravotním postižením. Ale nemám to pedagog. vzdělání, tak právě nevím… máte někdo hlubší info? díky
To asi záleží na škole, zkus se zeptat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@circus píše:
To asi záleží na škole, zkus se zeptat.
já se právě ptám s tím, že nic konkrétního ještě vyhlédnuté nemám, spíš do budoucna a jestli se mám zajímat o nějaké dovzdělání. Myslím, že to nezáleží na konkrétní škole, ale jsou na to nějaké předpisy. Ale nikdo moc neví jaké. Holt je to teprve v plenkách ![]()
- Citovat
- Upravit
@circus píše:
@alisekR to nevím, jestli by se líbilo paní učitelce. Určitě to, ale možné je. Nicméně asistent je „podřízený“ učitelce a nevím jak by to fungovalo jako učitel vs. rodič.
jasně. No je to zapeklitá situace, protože ta holčička má na základě špatně vedeného porodu, nefunkční pravou ruku i vývoj se zastavil, takže některé věci neunese, nezapne si sama bundu, boty a pod. Maminka na ní tedy má pečovatelák, nevím jaký stupeň. Do školky chodí holčička jen na dopoledne a jen část roku, většinu pobývá v lázních a léčebnách, kde se snaží problém, co nejvíc napravit. To že nemá nárok na asistenta jí podle mě neřekl nikdo kompetentní, spíš jen stylem, jedna paní povídala…byla z toho dost špatná, že vlastně neví, jak to řešit. Nevím, co by se líbilo a nebo nelíbilo paní učitelce…podle mě je silně neefektivní, aby paní šla někam na malý úvazek, na dítě brala nízký příspěvek, stát k tomu platit někoho cizího na péči v době školy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit