Kurz - asistent pedagoga

Napsat příspěvek
Velikost písma:
111
21.4.21 14:37

Holky a v Brně máte zkušenosti? Vím jenom o Hybesce, ale jsem na mateřské, musím si počkat. Ale tady jsem četla že je i víkendové studování, víte o něčem? Uvažuji i o speciálním pedagogovi při Masarycce v Brně, něco jsem kdysi splnila za předměty a bylo to lehké a zajímavé pro ty které to baví. Ale raději bych teď kurz na 9 měsíců a pak až vejsku, abych 5 let nemusela pracovat bůhví kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
548
9.7.21 22:37

Ahoj, má tady někdo aktuální zkušenosti s kurzem? Jak probíhá, co zkoušky? Našla jsem si kurz, který má 140 hodin a zahrnuje i praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.9.21 10:36

Asistent pedagoga

Dobrý den,
otevírám znovu tuto diskuzi, protože mě zajímá, jak je to s kurzem teď aktuálně.
Na podzim si budu kurz dělat, tak bych chtěla vědět jak je to náročné na učení. Jak by měla vypadat závěrečná práce atd.. :) děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.9.21 11:07

@Kaťule56 Já jsem si dělala kurz letos v lednu. A byla to pohoda. Na závěrečný test nás opravdu připravili a i nám dali zkušební testové otázky, ze kterých se opravdu většina v testu objevila.
Závěrečnou práci chtěli z poloviny teorii a z poloviny z praxe. Když půjdeš na praxi a vybereš si zajímavé dítě, tak je opravdu hodně co psát.. při obhajobě práce se jen zeptali, jak jsem s dítětem pracovala a to bylo vše.. opravdu se není čeho bát.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.9.21 11:48

Přece také záleží, u jaké instituce budeš kurz dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.9.21 15:37

@Mamir tvůj komentář mě vyloženě uklidnil. :)
Budu dojíždět do Plzně, je to o vikendu..je to cyklus seminářů z oblasti pedagogiky a psychologie v celkovém rozsahu 120 hod. (obecná a speciální pedagogika, osobnostně sociální rozvoj, základní aspekty výchovy, pedagogická psychologie, psychologie dítěte, komunikativní dovednosti), 15 hod. pedagogické praxe. Studium bude ukončeno obhajobou závěrečné písemné práce a závěrečnou zkouškou před komisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.9.21 15:52

@Kaťule56 Já dělala kurz ve Vrchlabí. Je jasné, že to nebude všude stejné.. Ale pokud tě to bude bavit, tak se to bude i snadno učit. Hodně otázek jde pak odvodit selským rozumem, a my jsme měli většinu otázek v testu na možnosti ABC, takže když člověk opravdu nevěděl, tak se ke správné odpovědi vylučovací metodou dostal :) :)
Přeji hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.9.21 23:34

@Mamir Jé, prosím, ráda bych věděla bližší informace ke kurzu ve Vrchlabí. Vážně o něm přemýšlím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M84
40
24.9.21 06:51

Ahoj. Dělám kurz v Praze. Je 80 hod. Kurz s 8 hodinami praxe. Vybrala jsem si téma seminarky vývojové změny v citovém prožívání dítěte. Vzhledem k tomu, ze nemám žádnou praxi, budu to zpracovávat pouze teoretický. Mate s tím někdo zkušenost, uznají mi to i bez praktické části?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
24.9.21 06:59
@M84 píše:
Ahoj. Dělám kurz v Praze. Je 80 hod. Kurz s 8 hodinami praxe. Vybrala jsem si téma seminarky vývojové změny v citovém prožívání dítěte. Vzhledem k tomu, ze nemám žádnou praxi, budu to zpracovávat pouze teoretický. Mate s tím někdo zkušenost, uznají mi to i bez praktické části?

Tak sna vam rekli podminky zaverecne prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M84
40
24.9.21 07:05

Spis po formální stránce. Ze je pro ne důležitá naše přidána hodnota, což by měla být ta praktická část. Ale pokud nejsme ve školství, tak ať srovname třeba dva autory, tak nevím, co si pod tím představit. Má to mít 10 normostran, což není moc. Nebo jestli udělat praktickou část, kde popisu emocionální vývoj mého dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
24.9.21 07:20

@M84 jo,sla bych do sveho dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.9.21 10:05

@Kaťule56 Mohu se zeptat, kde přesně budete kurz dělat? Jsem z Plzně a uvažuji také o kurzu asistenta pedagoga. Zatím se jen rozhlížím po internetu a hledám informace. Předem děkuji za informaci. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M84
40
28.9.21 10:07

@ladatko já dělám nip v Praze. Mate pobočku i v Plzni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M84
40
28.9.21 10:09

Npi.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...