Kurz hypnoporod

1557
20.3.19 11:56

Ahoj, ja nad tim hodne premyslela, ale nakonec to pro me bylo moc drahe. Koupila jsem si knizku hypnoporod, cvicila s aniballem a super. Jela jsem podle toho a porod se povedl podle predstav :) byl teda nakonec vyvolavany 11 dni po terminu. Rodila jsem v Rakovniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
20.3.19 12:01

@TerkaH88 Ahoj, když jsem se na porod chystala já, tak tady poblíž žádný kurz nebyl já byla na PN. Ale koupila jsem si knížku. Něco jsem využila a něco zůstalo jen u přečtení. Ale u porodu mně to hodně pomohlo . Hlavne vizualizace a odpočinek v kontrakcích. Jinak jsem necvičila a nemasírovala, protože porod přišel mnohem dřív. No a taky mně hodně pomohly videa na YT o porodu bez bolesti a pak taky vizulaizace k porodu. Byla tam jedna, která pracovala s motivem vln a bouře na moři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.3.19 12:28

Právě to taky zvažuji ohledně peněz. Kniha mi včera dorazila tak začínám číst. Jenže jsem spíš člověk co má radši ty kurzy. Ale ta cena je celkem vysoká i když pojišťovna 500 aspoň přispěje. Aniball také plánuji, i když někteří v mém okolí si lehce klepaji na čelo tak si myslím že to může dost pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
20.3.19 12:38

@TerkaH88 No s aniballem je to tak. Některý doktor to doporučuje všem, jiní ti řeknou, že to není potřeba. No a my co nezačali ani s masáží hráze a už jsme rodili, jsem vysmátí asi nejvíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
20.3.19 12:40

At si klepaji, neres :lol: ja nejsem zadna bio alternativa, ale tohle mi proste prislo logicke ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.3.19 12:47

@Lumíkovec Přesně :lol: , taky mi to přijde používání logické a co sem četla tak to skoro všem pomohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tar
87
21.3.19 15:00

Ahoj, já četla knihu a byla jsem i na kurzu a obojí doporučuju. Porod mě teprve čeká, tak uvidím, jestli do dokážu „převést do praxe“, ale po psychické stránce mi to pomáhá aspoň teď v těhotenství a beru porod víc s klidem. Byli jsme i s manželem na kurzu pro páry, takže pokud chcete partnera při porodu, tak je to dobré. Přijde mi teď mnohem víc v obraze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.3.19 08:46

@tar takže spíš doporucujes ten dvoudenní asi že? Co vše se tam probíralo? Přítele bych tam moc chtěla sebou už jen kuli tomu jak říkáš že bude v obraze, ale bohužel patří mezi ty chlapi co na něco takového nejde a pak na sále bude cucet a nevědět jak se třeba chovat a bude čekat že mu to řeknu já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tar
87
22.3.19 12:47
@TerkaH88 píše:
@tar takže spíš doporucujes ten dvoudenní asi že? Co vše se tam probíralo? Přítele bych tam moc chtěla sebou už jen kuli tomu jak říkáš že bude v obraze, ale bohužel patří mezi ty chlapi co na něco takového nejde a pak na sále bude cucet a nevědět jak se třeba chovat a bude čekat že mu to řeknu já :lol:
Řekla bych, že dvoudenní bude asi lepší. Program je obsáhlý, ale je tam dobře vyvážená teorie i praxe. Lektorka vysvětlí co vlastně je hypnoporod, budete o tom diskutovat, zkusíte si třeba různé relaxace,… Nevím nakolik si jsou ty kurzy podobné. Mluvila tam třeba i o dalších věcech týkajících se mateřství. Úplně na všechno jsem sice neměla stejný názor, ale celkově mi to přišlo hodně přínosné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.3.19 07:07

@tar tak děkuji za názor a přeji pohodové těhu a hlavně porod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tar
87
23.3.19 07:50

@TerkaH88 Není zač a také přeji klidné těhotenství a porod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...