Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Neřešila bych, ale zbytek bych vyhodila a cokoliv s teflonem z domacnosti taky.
@JancaS84 To určitě vyhodím, ale trochu mě stresuje, jestli se něco nestane když jsme takhle napůl snědli jeden a to ještě neni jistota jestli to tam bylo, spíš řeším jestli se něco nemůže stát, sice nevim co, ale jestli nevolat na toxikologickou linku nebo to nezkusit vyzvracet nebo já nevim.. ![]()
To nevím. Jen tipuju, že tyhle věci jsou škodlivý hlavně dlouhodobě.
Relativně nic by se stát při požití teflonu nemělo. Přikládám odkaz na článek ze Zeptej se vědce o škodlivosti teflonu: https://www.facebook.com/…P7kpNJp3ahl/?…
Myslím že nic.
Já takhle jednou dělala kaši v teflonovém hrnci a jak jsem kaši šlehala, tak se odloupal teflon.
Všimla jsem si toho až když kaše byla snězená a Já umývala hrnec.
Jako říkala jsem si, proč tam jsou ty černé kousky, ale brambory dával vařit manžel, tak jsem si myslela, že do nich dal drcený kmín ![]()
Tak to je brutalni; kdyz to snis, potize snad zadne bezprostredne neprijdou, jinak je ale teflon nebo spis ty latky, ktere se z nej vlivem horka uvolnuji, rakovinotvorny - takze je to takovy tichy a pomaly zabijak ten slavny a neprilnavy teflon.
Osobne jsrm doma zrusila teflonove panve a mam jen ty s keramuckym bilym povrchem, mam velky smaltovany pekac a pak mensu sklenene pecici nadoby ze simaxu.
Nic z teflonu mi nesmi prijit do kuchyne.
@Ahep Taky jsem uvazovala o nerezovém nadobi i pánvích, asi na to pomalu přejdu.. v té formě na muffiny dělávám vždy vše v košíčkách, ale tento recept nešel, mělo se to natlačit přímo do té formy bez ničeho, aby se na to nic nenalepilo a on se na to nalepí samotný ten material.. akorát ted stresuju co a jak no, to je na nic a jeste vic me stve, ze zrovna byly fakt dobre ![]()
@Markéta188 No tak to je taky mazec..
snad se tedy nic nestalo, když i vám nic nebylo naštěstí ![]()
@Anonymní píše: Více
Toxikologii nevolej, jedovatý to neni.
Blby je, ze ty kusy jsou fakt hodne ostry, takze nic dobryho pro travici trakt. Ja bych vyhodila jak formu, tak muffiny.
Teď hned se ti nestane nic (ve smyslu nějaké otravy). Dlouhodobě teflon vůbec ok není, takže mufiny vyhoď a spolu s nimi i veškeré teflonové nádobí a máš klid.
Zdravím, řešili byste nějak kus teflonu v jídle? Upekla jsem tyhle muffiny z vloček, brala jsem do krabičky a teď jsem si všimla, jak je držím v ruce, že některé mají na sobě tuhle malou vrstvu teflonu - očividně se mi to odlouplo z té formy na muffiny..
Některé to nemají..
Jeden jsme ale snědli a nevím, jestli na sobě zrovna tu vrstvu měl nebo ne, tak jsem z toho špatná, co by se stalo, kdybychom to snědli
mám někam volat nebo se nic nestane? 
Předem děkuji.