Kus teflonu v jídle

Anonymní
2.5.24 16:08

Kus teflonu v jídle

Zdravím, řešili byste nějak kus teflonu v jídle? Upekla jsem tyhle muffiny z vloček, brala jsem do krabičky a teď jsem si všimla, jak je držím v ruce, že některé mají na sobě tuhle malou vrstvu teflonu - očividně se mi to odlouplo z té formy na muffiny.. :? Některé to nemají..

Jeden jsme ale snědli a nevím, jestli na sobě zrovna tu vrstvu měl nebo ne, tak jsem z toho špatná, co by se stalo, kdybychom to snědli 8o mám někam volat nebo se nic nestane? :think:

Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35858
2.5.24 16:10

Neřešila bych, ale zbytek bych vyhodila a cokoliv s teflonem z domacnosti taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.24 16:16

@JancaS84 To určitě vyhodím, ale trochu mě stresuje, jestli se něco nestane když jsme takhle napůl snědli jeden a to ještě neni jistota jestli to tam bylo, spíš řeším jestli se něco nemůže stát, sice nevim co, ale jestli nevolat na toxikologickou linku nebo to nezkusit vyzvracet nebo já nevim.. :?

• Citovat
  • Upravit
6729
2.5.24 16:22

Já četla telefonu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.24 16:29

@schnulla telefon ne, ale teflon no :? nevíte co se může stát?

• Citovat
  • Upravit
3094
2.5.24 16:34

To nevím. Jen tipuju, že tyhle věci jsou škodlivý hlavně dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.24 16:38

Relativně nic by se stát při požití teflonu nemělo. Přikládám odkaz na článek ze Zeptej se vědce o škodlivosti teflonu: https://www.facebook.com/…P7kpNJp3ahl/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
2.5.24 17:04

Myslím že nic.
Já takhle jednou dělala kaši v teflonovém hrnci a jak jsem kaši šlehala, tak se odloupal teflon.
Všimla jsem si toho až když kaše byla snězená a Já umývala hrnec.
Jako říkala jsem si, proč tam jsou ty černé kousky, ale brambory dával vařit manžel, tak jsem si myslela, že do nich dal drcený kmín :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6227
2.5.24 17:12
@Anonymní píše: Více

Já nic nevidím 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.5.24 17:22

Tak to je brutalni; kdyz to snis, potize snad zadne bezprostredne neprijdou, jinak je ale teflon nebo spis ty latky, ktere se z nej vlivem horka uvolnuji, rakovinotvorny - takze je to takovy tichy a pomaly zabijak ten slavny a neprilnavy teflon.

Osobne jsrm doma zrusila teflonove panve a mam jen ty s keramuckym bilym povrchem, mam velky smaltovany pekac a pak mensu sklenene pecici nadoby ze simaxu.
Nic z teflonu mi nesmi prijit do kuchyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.24 18:01

@nikitice když si zvětšíte fotku, tak tam je takový stříbrný povlak..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.24 18:03

@Ahep Taky jsem uvazovala o nerezovém nadobi i pánvích, asi na to pomalu přejdu.. v té formě na muffiny dělávám vždy vše v košíčkách, ale tento recept nešel, mělo se to natlačit přímo do té formy bez ničeho, aby se na to nic nenalepilo a on se na to nalepí samotný ten material.. akorát ted stresuju co a jak no, to je na nic a jeste vic me stve, ze zrovna byly fakt dobre :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.24 18:04

@Markéta188 No tak to je taky mazec.. 8o snad se tedy nic nestalo, když i vám nic nebylo naštěstí :andel:

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
2.5.24 18:27
@Anonymní píše: Více

Toxikologii nevolej, jedovatý to neni.

Blby je, ze ty kusy jsou fakt hodne ostry, takze nic dobryho pro travici trakt. Ja bych vyhodila jak formu, tak muffiny.

• Citovat
  • Upravit
5314
2.5.24 18:31

Teď hned se ti nestane nic (ve smyslu nějaké otravy). Dlouhodobě teflon vůbec ok není, takže mufiny vyhoď a spolu s nimi i veškeré teflonové nádobí a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí