Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky které jste měly holtera, tak měřil vás třebas 2-3× během cca 5 minut? dělám něco špatně ať vím jestli si dávat na něco pozor anebo co to prosím znamená? děkuji
@Svetluska55 mám ho na tlak.
Mívám ho i 148/94 tep jsem u tohoto tlaku měla 82
@brouk12 píše: Více
Tak to se omlouvam, to neporadim, tlakovy holte jsem nemela.
Jedine informace o nem mam z Comebacku ![]()
Mě měřil každou hodinu. Když se mu nepodařilo naměřit tlak, třeba za jízdy autobusem, tak za chvilku foukal znovu. Nemůže to být ono?
Měří to co půl hodiny, večer od určité hodiny přejde na noční režím co hodinu. Když začne měřit, měla bys být v klidu. Mně se teda nestalo, že by to zkoušel víckrát za sebou, i když třeba nenaměřil nic.
@Svetluska55 haha haha já o něm právě žádné informace nemám 🤣 🤣 jsem s toho jelen 🤣 🤣
@Boo01 děkuji možná to je ono,3× za sebou mi to měřilo v obchodě,3× za sebou když jsem řidila,3× za sebou když jsem byla na vyšetření u dr a 2× za sebou mě měřil doma, ale to by se mu mohlo podařit naměřit, jsem s toho jelen
Tlakový Holter měří přes den 1× za 30 min (někdy za 15, dle nastavení), přes noc 1× za hodinu.
Jestliže měří několikrát rychle za sebou, je to ukazatel toho, že se mu nedaří naměřit správně a tedy zkouší znovu. Může to být způsobené tím, že nejsi v klidu, mluvíš apod… nebo může mít přiucpanou přívodní hadičku (třeba máš přístroj v kapse a stisklo ji oblečení apod.).
Pokud máš pocit, že přístroj dělá něco neobvyklého než co ti bylo lékařem řečeno, že dělat má, už dávno jsi mu měla zavolat ![]()
@vokishka píše: Více
Možná jsou různé typy holterů.
Jinak řeší, když nenaměří.
Děkuji. mno práve jsem s toho jelen, ze mi to třebas měří 2-3× za cca minutu či 5 minut 😱 no jsem zvědavá na večer teda
Čili se mu nedaří správně naměřit… což se ovšem není co divit, pokud při tom měření řídíš, chodíš po obchodě, pohybuješ se, mluvíš apod. ![]()
@BohunkaP děkuji,ale lékař tam byl jen do 12 🤣 ale je pravda, že mám na tom oblečení, co mi řekla sestra tak to, že přes den me bude měřit co půl hodiny a večer co hodinu, jinak mi ohledně toho neřekla nic 🤣
@Boo01 super možná to je tím, že mi to prostě nenaměři, jen jsem se lekla, ale jak měří tak jde i něco přes 170,tak jsem zvědavá na ten můj tlak, škoda, že mi neukazuje naměřené hodnoty 🤣
@BohunkaP dobře tak už od příštího měření budu v klidu
nikdo mi neřekl, že nemůžu jít do obchodu, k lékaři a třebas i mluvit
Jo, jasně. Jako u normálního digitálního tlakoměru. Nejdřív fouká na 170. Když nechytí systolický, tak přifoukne na 190. To znám. Jde mi upadnout ruka. ![]()
![]()
Můžeš to dělat - ale ve chvíli, kdy se měření spustí, se máš zastavit, zmlknout, ruku nechat volně spuštěnou podél těla a počkat, až se měření dokončí.
A že ti sestra tento postup nesdělila (když jsi jí podepisovala papír s poučením a přebírala od ní přístroj), o tom mne opravdu nepřesvědčíš… ![]()