Holter zkušenosti

101
2.5.24 14:30

Holter zkušenosti

Holky které jste měly holtera, tak měřil vás třebas 2-3× během cca 5 minut? dělám něco špatně ať vím jestli si dávat na něco pozor anebo co to prosím znamená? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
2.5.24 14:33

Myslis tepovy nebo tlakovy?

• Citovat
  • Upravit
101
2.5.24 14:36

@Svetluska55 mám ho na tlak.
Mívám ho i 148/94 tep jsem u tohoto tlaku měla 82

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
2.5.24 14:41
@brouk12 píše: Více

Tak to se omlouvam, to neporadim, tlakovy holte jsem nemela.
Jedine informace o nem mam z Comebacku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3659
2.5.24 14:49

Mě měřil každou hodinu. Když se mu nepodařilo naměřit tlak, třeba za jízdy autobusem, tak za chvilku foukal znovu. Nemůže to být ono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65212
2.5.24 14:52

Měří to co půl hodiny, večer od určité hodiny přejde na noční režím co hodinu. Když začne měřit, měla bys být v klidu. Mně se teda nestalo, že by to zkoušel víckrát za sebou, i když třeba nenaměřil nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
2.5.24 14:53

@Svetluska55 haha haha já o něm právě žádné informace nemám 🤣 🤣 jsem s toho jelen 🤣 🤣

@Boo01 děkuji možná to je ono,3× za sebou mi to měřilo v obchodě,3× za sebou když jsem řidila,3× za sebou když jsem byla na vyšetření u dr a 2× za sebou mě měřil doma, ale to by se mu mohlo podařit naměřit, jsem s toho jelen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
2.5.24 14:54

Tlakový Holter měří přes den 1× za 30 min (někdy za 15, dle nastavení), přes noc 1× za hodinu.

Jestliže měří několikrát rychle za sebou, je to ukazatel toho, že se mu nedaří naměřit správně a tedy zkouší znovu. Může to být způsobené tím, že nejsi v klidu, mluvíš apod… nebo může mít přiucpanou přívodní hadičku (třeba máš přístroj v kapse a stisklo ji oblečení apod.).

Pokud máš pocit, že přístroj dělá něco neobvyklého než co ti bylo lékařem řečeno, že dělat má, už dávno jsi mu měla zavolat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3659
2.5.24 14:55
@vokishka píše: Více

Možná jsou různé typy holterů. :think: Jinak řeší, když nenaměří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
2.5.24 14:55

Děkuji. mno práve jsem s toho jelen, ze mi to třebas měří 2-3× za cca minutu či 5 minut 😱 no jsem zvědavá na večer teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
2.5.24 14:57

Čili se mu nedaří správně naměřit… což se ovšem není co divit, pokud při tom měření řídíš, chodíš po obchodě, pohybuješ se, mluvíš apod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
2.5.24 14:58

@BohunkaP děkuji,ale lékař tam byl jen do 12 🤣 ale je pravda, že mám na tom oblečení, co mi řekla sestra tak to, že přes den me bude měřit co půl hodiny a večer co hodinu, jinak mi ohledně toho neřekla nic 🤣

@Boo01 super možná to je tím, že mi to prostě nenaměři, jen jsem se lekla, ale jak měří tak jde i něco přes 170,tak jsem zvědavá na ten můj tlak, škoda, že mi neukazuje naměřené hodnoty 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
2.5.24 14:59

@BohunkaP dobře tak už od příštího měření budu v klidu :) nikdo mi neřekl, že nemůžu jít do obchodu, k lékaři a třebas i mluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3659
2.5.24 15:03

Jo, jasně. Jako u normálního digitálního tlakoměru. Nejdřív fouká na 170. Když nechytí systolický, tak přifoukne na 190. To znám. Jde mi upadnout ruka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
2.5.24 15:03

:roll: :roll: :roll:
Můžeš to dělat - ale ve chvíli, kdy se měření spustí, se máš zastavit, zmlknout, ruku nechat volně spuštěnou podél těla a počkat, až se měření dokončí.

A že ti sestra tento postup nesdělila (když jsi jí podepisovala papír s poučením a přebírala od ní přístroj), o tom mne opravdu nepřesvědčíš… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí