Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky všem, zajímalo by mě jestli může kuskus nadýmat.? ![]()
Může, pokud ho sní někdo s celiakií neboli alergií na lepek.
Ahojky, dneska jsem jedla poprvé v životě kuskus a hnedka celozrnný a zatím máme čitý ozón
, ale byla to mňamka ![]()
Nenadýmá. Jedna z mála potravin, kterou naše extrémně prdící dítě sní bez následků
.
já se tedy s prominutím přivtěrnu
jednou jsem kuskus zkusila a byla to ňamka moc mi to chutnalo,chtěla bych si ho koupit a udělat,jenom nevím jak
máte nějaký dobrý receptík na jeho přípravu a s čím ho třeba připravujete co k tomu podáváte?
@ivulik123
Já ho dělám jako rizoto. Do velké mísy nasypu kuskus, zaliju vroucí vodou nebo jakýmkoli vývarem (klidně i bujon z kostky) - poměr 1:2 (na 1 díl kuskusu dám 2 díly vody). Nechám pod pokličkou a třeba po 5 a 10 minutách vidličkou prohrabu, aby se vsákla zbývající tekutina a dobře se to propařilo.
Na pánvi mezitím osmažím cibulku, salám na proužky, pórek na půlkolečka/proužky, kukuřice z plechovky, někdy i ledový salát na proužky, někdy papriku, osolím, opepřím, grilovací koření. Pak obsah pánve vsypu do mísy s kuskusem a promíchám. Proto mám velkou mísu, aby se mi to dobře prohrabávalo
.
Příspěvek upraven 23.03.15 v 15:18
Marocký kuskus
1 šálek kuskusu, 1,75 šálku vody, olivy, mozarella nebo jiný tvrdý sýr, salát, 3 rajčata, 2 polévkové lžíce olivového oleje, polévkové koření, bylinková sůl
Kuskus dáme do misky a zalejeme vařící vodou, pročechráme vidličkou a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím nakrájíme na kousky sýr, olivy, salát, rajčata a promícháme. Přidáme kuskus, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme olej a zlehka promícháme.
Kuřecí salát s kuskusem
200 g masa z upečeného kuřete, 0,5 hrnku kuskusu, 1 hrnek vody, sůl, 2 lžíce olivového oleje, mletý pepř, 2 rajčata, salátová okurka, 1 menší červená paprika, 1 malá hlávka čínského zelí, 1 cibule, 2 lžíce citronové šťávy
Kuskus nasypeme do misky nebo hrnce, zalijeme vařící vodou, trochu načechráme vidličkou a přikryté necháme 10 minut odpočívat.
Maso obereme z kostí a nakrájíme na malé kousky. Okurku a rajčata pokrájíme na kostičky, zelí a papriku na tenké nudličky, cibuli najemno.
Odpočinutý kuskus pokropíme jednou lžící oleje, osolíme, opepříme a promícháme. Přimícháme maso a zeleninu. V hrnku vidličkou rozšleháme lžíci oleje s citronovou šťávou a tímto salát zalijeme. Znovu promícháme a podle chuti dosolíme.
Příspěvek upraven 23.03.15 v 15:19
holky díky
určitě něco z toho co jste psali vyzkouším
,strašně mi to chutnalo ![]()
@Gladys píše:
Těžko, je to těstovina
testovina to urcite neni.
Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa.